Komentari za tekst "Produženo dojenje ima svoje mane"

Komentara
72
Ostavite komentar
Ja svoje dete idalje dojim..ima 18 meseci. I nikakvih problema s virusima... sto duze se doji to bolje za vas I vase dete... poz
Secam se predavanja sa fakulteta (psihologija) da sto se dete duze doji do 18 meseci, bice emotivno stabilnije ;) e sad, jos jedna od teorija ili...ne znam.
Prvo dete sam dojila preko dve godine, njegova potreba i okolnosti su bile takve!!! Drugo dete je htelo da sisa samo devet meseci, nije ga zanimalo vise. Niti sam prvi put bila dobra, a drugi put losa majka..niti sam ljubav dokazivala preko sise..niti nabijala majkama koje nemaju mleka komplekse.. DOJENJE je stvar LICNOG izbora i LICNA je stvar! Sto znaci da nije podlozna komentarisanju od strane drugih, jer je to u najmanju ruku NEKULTURNO i NEUKUSNO!
Moja starija ćerka je sisala 2 godine i oko 3-4meseca, peremo zubiće od kada je prvi nikao i nema nijedan karijes. Voli da ide kod zubara na preglede😊 Mladja ćerka ima 13meseci i voli jako da pere zubiće, još uvek sisa i sad joj niču očnjaci, zasad je sve ok.
Kakva je to zena koja tvrdi da je ruzna slika deteta od 18 meseci na dojci njegove majke koja ga je donela na ovaj svet???!!!
Ne, lepsi je smuckani prah u laboratoriji ili mleko za tele puno hormona, antibiotika i aflatoksina!
A meni je ruzno kada deca po igralistima razvlace i sisaju smoki, stapice, bombone..i svaki put moram da objasnjavam da ne treba da nude mom detetu. Podrska dojenju i zdravoj ishrani i pravilnoj higijeni zuba i nece biti karijesa!
Ne moras biti naucnik da bi znao da je preduslov za bilo kakvu studiju ovog tipa postojanje kontrolne grupe. Dakle, ne vidim da se igde pominje da deca koja nisu dojena imaju manje karijesa. Stavise, koriscenje flasice, a vecina nedojene dece piju mleko na flasicu, predstavlja glavni rizik za dobojanje karijesa. Ne znam da li ste primetili da su na gotovo svim flasicama i cuclama odstampana upravo ova upozorenja. Sve u svemu, toliko neprofesionalan tekst da necu dalje ni da trosim reci opisujuci sta u njemu ne valja.
Zasto bi uopste neko dojio dete od dve godine?
proguglajte o hranljivosti majcinog mleka za dete bez obzira na to sto sa godinu,dve vec ima raznovrsnu ishranu.Ima odlicnih grafikona koji prikazuju sta sve m.mleko sadrzi u odnosu na druge namirnice.Eto cisto sa naucne strane.a da ne pominjem koliko bebe/deca a i mame uzivaju u sisanju.Plus prakticna strana sika je uvek dostupna i ne moze da se pokvari :) Svakako ne osudjujem mame koje ne doje,ali ja bih licno volela da dojim sto duze ( dogurali smo do godinu dana i nastavljamo)
Pa evo ja cu da ti odgovorim. ja sam dojila dete dve godine i to samo zato sto nije hteo flasicu, nece ni sir ni jogurt, nikakve mlecne proizvode... Sada ima 3.5 godine i jos ne jede nikave mlecne proizvode... dajem mu vitamine sa ukusom nekog voca. I da nisam dobila blizance kada je on bio dve godine jos uvek bih ga dojila nego sam morala da predjem na ove mladje... To mi je bila vrlo teska odluka...
draga Bojana ,ja na primer dojim bebu od 11 meseci i planiram da je dojim do prvog rodjendana (sisa samo ujutru ) jer ja smatram da je tako ispravno za moje dete ,mislim da je nepotrebno posle prvog rodjendana ,ali nemam nista protiv sve je to stvar licnog izbora ,mnogo puta sam napadana od strane majki koje nisu mogle dojiti decu ne bitno iz kojih razloga koje zene koje doje nazivaju agresivnim i nezadovoljnim majkama ,iskreno meni prija i mojoj bebi prija i ako nije tema moja beba je iskljucivo dojena do 8-og meseca i super je napredovala dojila sam je gde god da je zatrazila i ne stidim se toga ali ne smatram sebe vecom majkom od drugih zena koje zbog ne znam kog razloga nisu mogle dojiti svoje bebe ,dojena deca ili ne samo nek su nam ziva i zdrava ,vama zelim sve najbolje i ako budete imali mleka dojite vase cedo jer to je najbolja hrana za bebe u prvim mesecima zivota ma sta god ko drugi pricao eto to je licno moje misljenje ,i moj licni izbor,pozdrav.
Pa evo lepo je pitanje postavljeno - zasto dete da sisa dve godine?? Sve lupate minuse, a ni jedna nema odgovor. Sutra ću i ja dobiti dete pa hajde da me vi uputite. Zasto da mi dete sisa dve godine? Pljujete tu i pisete nebuloze bez konkretnog obrazlozenja. Veoma pametno :)
kako su pustili ovaj neprikladni komentar primitivke?
Pa tako nekako ali i to je vec veliko dete koje sve hranljive materije moze unositi cvrstom hranom i ima vec izgradjen imunitet. Majcino mleko tu vise nema funkciju. Samo eto lakše je takvima lupiti minus na komentar nego eto odgovoriti na moje pitanje. Cemu dete na sisi sa dve godine?
Cisto eto, da joj razvlaci sise i da se hvali kako je ONA prava majka a da su druge lose jer ne daju bebi sisu. Ljubav i paznja prema detetu se ne dokazuju preko sise!
To se i ja pitam..
Podrska zenama!!!!!!! I onima koje doje sest meseci, i onima koje doje godinu, i onima koje doje tri godine!!!! Svako ima svoje razloge, nekad je visa sila, nekad stvar izbora! U svakom slucaju STVAR je LICNA!!!
Dovoljno nam je tesko, moramo li jedna drugoj biti neprijatelji?
Od prvog zubica se higijena odrzava i nema straha od karijesa, dojili ili ne!!!
Kako se ovde oseti jedan mir u komentaru moje sugradjanke. :)
Bolje je i zdravije i prirodnije da dete pije mleko svoje majke i nakon toga, bilo to godinu ili dve nebitno, predje na mlecne proizvode, nego da pije hranu namenjenu rastu teladi!!!!!!
Karijes nastaje samo od nehigijene! Nekad, kao u mom slucaju, dete pere zube redovno, ali ne koristi konac, ostane hrana medju kutnjacima ( ne moze je cetkica ukloniti), i dodje do karijesa.
Potreba svakog deteta i iskustvo majke sa dojenjem je individualno. Ne razumem odakle tolika mrznja i nerazumevanje za ,,produzeno dojenje". To je licna stvar. Sto se tice karijesa, dojila sam dete 2 godine, sada ima 5 i ni jedan karijes. Stvar je higijene!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »