Komentari za tekst "Ograničeni povraćaj PDV na bebi opremu za porodice s primanjima do 80.000"

Komentara
43
Ostavite komentar
Postovani, blizi se polako rok za povracaj pdv-a na bei opremu pa me interesuje da li mogu da prilozim racun za putni krevetic i za sediste za decu. I kome trebamo da podnesemo dokumenta i koja.
Da li na fiskalnom racunu mogu biti i druge stvari za bebu koje ne ulaze u povracaj pdv-a? Npr. kolica, igracka, pavloviceva mast? ili mora se posebno kucati racun samo za kolica?
Kakav je to nacin da je limit za mesečna primanja po domaćinstvu isti bez obzira na broj dece?!? Nije isto raspolagati sa 80.000din u porodici sa jednim i sa troje dece.
Beba mi se rodila u oktobru 2012, da li je istina da iako ispunjavam sve navedene uslove, zbog datuma rodjenja ipak nemam pravo na povracaj PDV-a?
Stvarno nije lepo...izgleda da je trebalo da pricekam pa da makar ovo drugo dete ne rodim novembra 2012, već nekako da doguram, kao Georgina, do januara 2013. da bih dobila PDV... Ironija! Ko me pita kako cu sa detetom od dve godine i sa bebom od dva meseca izaci na kraj...nedeljjno za pelene dam oko 2000...
@Jozef:
Roditelji treba skupljaju fiskalne račune od 01. januara 2013. Godine i da ih zajedno sa zahtevom predaju Poreskoj upravi. Zahtev za refundaciju PDV-a za opremu za bebe može da se podnese dvaput godišnje i to od 1. do 15. februara, odnosno od 1. do 15. jula 2013. godine. Jedini podatak koji roditelj treba da upisuje u zahtev za refundaciju jeste svoj JMBG, JMBG supružnika i JMBG deteta, iz kojih se mogu dobiti sve potrebne informacije (o državljanstvu, visini prihoda, roditeljstvu), tako da nema potrebe da se dostavljaju posebni dokumenti i dokazi. Staratelj koji ostvaruje pravo na refundaciju mora dostaviti i dokaz o starateljstvu jer odgovarajuća baza podataka o strateljima ne postoji.

Roditelji dece rođene pre 2013. godine nažalost ne mogu ostvariti povrat PDV-a.
Hoce li neko odgovoriti na nasa pitanja ? Pozdrav svima
ovde kazu da je povracaj novca moguc samo za period kupovine od 01.01.2013.-30.06.2013.A sta mi ostali koji smo decu dobili ranije?Ili ja nisam nesto dobro razumela.
Strasno,ko je jos razmisljao da cuva racune,ne razumem ja imam devojcicu od godinu dana,nemam ni jedan racun od prosle godine ni za mleko ni pelene,vaze li sada racuni od ove godine???
Strasno za roditelje...a ovamo pricaju da natalitet opada...pa tek ce opadati da li oni znaju koliko para treba za dete od 21mesec i bebu od 6 meseci sa primanjima od 60000...jos pored dvoje male dece da cekam red u socijalnom da bi mi vratili novac...ako uopste i bude tako...nemam reci stvarno,trebali su odmah da skinu PDV na svu deciju opremu i hranu i bar malo da nas postede jurcanja...zalosno :(
Nikada nista nismo dobili, pa ni sada necemo. Kod nas ti je sve zasto lako kad moze komplikovano... Sta koga briga kolika su moja primanja... Hocete da mi kazete da porodica sa 90000 hiljada moze da zivi pristojno sa dvoje dece jedno godinu dana, drugo dve i po godine... Komunalije, kredit za stan, vrtic... SRAM IH BILO.... Bitka za bebe, peticiija za povracaj PDV-a... ma necu bre da ucestvujem u nicemu vise.... ne interesuje me vise nista... Vidim ja da cemo ja i muz da trazimo dodatni posao, ili lepo da se spakujemo pa pravac druga drzava, tamo barem znam da radim za neki novac.... SMUCILO MI SE VISE!!!!!!
Nemam reci, ovo je strasno!!!!!! Moja bebi ima 18 meseci i nismo cuvali racune, a i da smo cuvali racune oni izblede posle dva meseca. A od prvog dana smo bili na dohran, popili smo 97 humana. I to ce kao neko da mi vrati. Nema od toga nista. Pozdrav
DRZAVA BILA I OSTALA SRAMOTA !!! STA JE SA DECOIM PREKO GODINE CIJI RODITELJI NEMAJU APSOLUTNO NIKAKVE PRIHODE? PA KADA SKUPE I ONO MALO SVE DAJOVOJ PROPALOJ DRZAVI !!!
A sta mi da radimo koji imamo mesecna primanja celih 9000 ? Ovo je strasno ! Znaci uzalud sam cuvala racune .......
Nista ja ne razumem..
Podneti zahtev od 1 januara do 15 jula za nabavke u tom istom periodu ???? pa svi da navalimo u poresku u julu...
Svi koji nisu pažljivo pročitali tekst ovo je bitna rečenica: "- Zahtev za refundaciju PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe može se podneti u periodu od 1. januara do 15. jula 2013. godine za nabavku izvršenu u periodu 1.1 - 30.6.2013. godine - kažu za „Blic“ u Poreskoj upravi.
Kaže da se vraća pdv za nabavku izvršenu u periodu od 1.1 do 30.6." što znači da se neće dobiti povraćaj na ono što je prošle godine kupljeno, već samo ono što se ubuduće bude kupovalo, i da treba da se sačuvaju fiskalni računi ("tako što će roditelj ili staratelj nadležnoj filijali Poreske uprave podneti zahtev za refundaciju uz fiskalne isečke.").
Tako da uz silne brige i poslove oko beba treba da mislimo i čuvamo i račune.
Ovo je sramota. Ja kao gradjanin ove zemlje placam porez na sve jos na vazduh koji disem nisam pocela i sada kada drzava treba da vrati PDV, onda ogranicenje....A koja je procedura za samohrane majke
Ne svdija mi se ova zamisao uopste! Kao lepo je sto brinu o ugrozenim gradjanima, ali mi evo za 20.000 prelazimo tih 80.000 koje su gornja granica...ali na kes kredite koje imamo plus stambeni kredit plus vrtic starijeg deteta plus Infostan i struja nam odlazi mesecno 60.000... Otkako smo dobili novog clana porodice jedva sastavljamo kraj sa krajem sa tim "kusurom" od 40.000 koji nam ostaje za ceo mesec za kucni budzet i za ostale racune... Ne vidim onda zasto ne bih mogla da budem u toj grupi za povracaj PDV-a, a kao majmun sam jurila u martu mesecu trudna da potpisem onu peticiju...i maltretirala sve iz moje okoline i porodicu da idu da potpisuju... Muka ce ljude naterati da podnose zahteve, ali zar nije dovoljno ponizenja...cuvaj sve racune, skupljaj papire, itd., kao hrckovi... Tuzno...
СВАКА ЧАСТ СРБИЈО ШТО ЛОМИШ МЛАДЕ ГРАНЕ. ПОШТО НИКО НИЈЕ МОГАО ДА ПРЕДПОСТАВИ ДА ТРЕБА ДА ЧУВА РАЧУНЕ ЗА СВЕ....ЕЛЕМ ОВО ЋЕ БИТИ ДОБРА ПРИЛИКА ДА НЕКО ОПЕРЕ ПАРЕ!
Nemam komentar...opet zakon koji ne vazi za sve u ovoj zemlji...strasnooooo....sta koga zanima kolika su moja primanja?Jeste...ucila sam,zavrsila skolu,nasla dobar posao sa dobrim primanjima....i sta sad? Necu skupljati fiskalne racune i necu danima cekati u redu da ih predam .UZAS,nemam reci dokle ide ovaj bezobrazluk!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »