Komentari za tekst "Ograničeni povraćaj PDV na bebi opremu za porodice s primanjima do 80.000"

Komentara
43
Ostavite komentar
i ja mislim da nas samo lažu,kako bi više kipovali stvari za bebe.imam sina 6god.na njega smo potrošili para i para,a sad na drugog koji ima 15mes.manje jel mi je sve ostalo od prvog,ali opet se troši na pelene i hranu najviše.odeću mu i ne kupujem baš nešto ...samo nas bre lažu i zavlače!
Ja bih da pitam da li vaze racuni iz 2013 godine, ukoliko dete jos nije rodjeno? Treba da se porodim u martu pa me zanima da li ce mi biti vracen PDV za stvari koje kupim pre rodjenja. Ne moze dete da se doceka bez icega. Hvala
ovo je teska navlakusa..... niko se nije pitao da li ta porodica tj. domacinstvo koje ostvaruje 80.000 rsd broji tri clana ili vise i da li svi clanovi domacinstva tj.porodice rade ili se jednom clanu "zalomilo"pa ima dobru platu dok drugi clan mozda ne radi..... najbolje bi bilo kada bi PDV ukinuli, al gospoda znaju da ce od tog PDV-a najvise zaraditi za svoje poslanicke plate i ostale beneficije koje imaju.....
Da li neko zna šta treba kao dokaz finansijskoj upravi da bi se ostvarilo pravo na povrat PDV-a i da li neko zna šta se je uključeno od opreme i hrane na koju se može dobiti povrat PDV-a?
savetujem svim roditeljima da kopiraju fiskalne racune, jer isti mogu vrlo brzo da izblede pa posle nemate dokaz da ste kupovali pelene svom jednogodisnjem detetu :-)
stvarno sramota sta rade!
Prethodne kao i ova Vlada su sastavljene od ljudi koji nas lazu iz dana u dan...sta onda ocekivati, vise roma, manje srba itd....
Postovani, interesuje me da Ii ce povracaj PDV-a vaziti samo za robu kupljenu u 2013 god. ili i za robu koju smo kupovali u 2012.
Znaci mi koji imamo decu od godinu i po dana i vecu ne mozemo da vratimo pdv????Ovo je stvarno bruka i sramota!!!!!!!
Prave narod budalama, zašto postoje ograničenja vremenska i finansijska? Jel to olakšica roditeljima, onda im daj olakšicu. Mora da će trebati buljuk papira i dokaza da dete postoji, to što ga donesete, to nema veze, ako prababa nije donela državljanstvo iz prvog svetskog rata...
Bez komentara.Kao sto je vec receno,sta sa nama koje smo se porodile 2012-e godine.E pa ljudi...Od sada...CUVAJTE FISKALNE RACUNE...Od ove vlasti se svasta moze ocekivati.FUJ!!!!Nisu oni mutavi uopste.Znaju da niko te fiskalne racune i ne cuva.Jos samo i njih da pocnu da traze na uvid.Veoma zalosno.Ne mogu vise i da komentarisem koliko sam razocarana cenama u ovoj drzavi.Hoce natalitet,a pitanje je kako?Kad samo vestacka hrana kosta od 600-1000 dinara,a jedna konzerva traje 3,4 dana.O pelenama i da ne govorimo.Sramota.Samo onaj ko ima malu bebu zna kako je.
dete koje navrsi u decembru 2012 2 godine nema pravo na refundaciju....sto je po meni strasno,treba kupiti novo autosediste i pelene su i dalje u igri.....
da li nama u ovoj drzavi moze ista biti jednostavno?mislim ko jos cuva fiskalni racun,a koji to roditelj nece nabaviti sve potrebno za svoje dete.ja imam cetvoro dece,posle treceg sve sam poklonila ,posle evo punih osam godina rodila sam cetvrto i nisam imala nista ,sve sam kupila a fiskalne nisam cuvala,zasto jednostavno neodnesemo deciji izvod iz knjige rodjenih i dokaz o prihodima i tako svi ostvarimo pravo na pdv.????
Bilo bi svakako dobro kada bi se odnosilo na kompletnu bebi opremu :)
Kakva bruka, sramota i pravljenje budala od nas roditelja. Udruzenje se sigurno puno zalagalo i hvala im na tome al ova farisejska vlast.....zelim im brz kraj!
Slazem se sa Tanjom 100%! Pitam se da li neko misli da sa 3 dece porodici koja ima "ukupne neto prihode" 81.000rsd ne treba povracaj PDV-a? Nije isto imati jedno dete i troje dece! To je isti princip kao i za deciji dodatak, gde samohrani roditelj sa dvoje dece prelazi cenzus za 0,69rsd i dobije resenje da ne moze da ostvari deciji dodatak!!!
Lažu. Ništa im ne verujem.
Šta znači cenzus od 80 000? Šta je sa porodicama koje imaju više od dvoje dece i za malo prelaze taj cenzus? Sigurno nisu u istoj poziciji kao oni koji toliko zarađuju, i imaju jedno dete! Zar ne bi trebalo da bude određen 'po članu porodice', a ne tako na đuture?!?!? I namerno kažem 'porodice', a ne 'domaćinstva', jer babe, dede, tetke i ujaci nisu dužni da snose trošak odgajanja unučića i sestrića. Pa onda, šta je sa podstanarima, pa sa ljudima koji su opterećeni stampednim (tj. stambenim) kreditima itd, itd... Da je država imala iskrenu želju da na ovaj način olakša roditeljstvo i podstakne rađanje, ograničili bi marže i ukinuli PDV na bebi opremu, a ne bi izmislili još jednu 'pojednostavljenu administrativnu proceduru'. Baš me interesuje koji je osnovac pisao ovaj zakon, ako je zaista ovako plitak!
Sanja,povrat vazi smo za nabavke od 1.1.2013.
Sanja, PDV vraćaju za robu kupljenu u 2013, a ne retroaktivno, koliko sam ja razumela. Sad čuvaj fiskalne račune za sve što kupuješ za bebu, nakupiće se toga do jula, kad podnosiš zahtev za refundaciju. Pozdrav!
Ja sam skondala da sve sto je kupljeno u 2012 nece moci da se izvrsi povracaj,samo za opremu i hranu kupljenu u 2013god.to je onda strasno jer su pdv povecali sredinom 2012 koliko se ja secam na 20%.Nema nista od ovoga.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »