Komentari za tekst "Šta učiniti kada dete odbija da zaspi samo?"

Komentara
38
Ostavite komentar
Čitam komentare i pitam se zašto smo uvek skloni da osudjujemo one koji ne dele naše mišljenje. Ja imam tri devojčice zaista različitog uzrasta 19,13 i 4 godine. Sa prvom sam spavala dok nisam rodila drugu, sa drugom dok nisam rodila treću. Sada spavam sa trećom a neretko nam se u krevetu pridruže o dve starije (naravno bračni krevet je u pitanju, suprug je taj koji nadrlja). Ne može rečima da se opiše osećaj kada mi najmlađa dok spava kaže "Grli me mama" ili dok moja najstarija ćerka poljubi srednju sestru, najmladju ili mene. Ne branim svojoj deci takav način spavanja, savršeno me neinteresuju tudja mišljenja i uživam u tim trenucima. Nisam posesivna majka, moja deca normalno rastu i normalno se razvijaju. A što se seksualnog života tiče, za one mame koje kao prepreku navode taj razlog- ukoliko želite uvek se nadje mesto i vreme za intimne trenutke sa partnerom (i češće nego što mislite). Nije samo krevet i samo mrak. Dakle, radite onako kako mislite da je najbolje i uživajte sa svojom decom na svaki mogući način. Jer, zaista, taaako brzo odrastu!!!!
Moj muž i ja smo se podelili: ja spavam sa starijim sinom (6.5 godina), a on sa mlađim (1.5 godina). Strariji je navikao da spava sa nama od kako je bio mali (kao beba je spavao u krevecu, a sa 2 godine je prešao u naš krevet i nikada više nije legao u krevetac). Kada bude tražio da spava u svom krevetu, dobiće ga, ali za sada ne želi. Mali se često prevrće i stenje, a tata ima čvrst san, tako da može da se naspava pored njega, dok sam ja bila kao zombi prvih 10 meseci- budila sam se na svaki šum.
Muz I ja smo presli kod dece u krevet, on kod jednog ja kod drugog.Jel to sme? :-)
Sad sam se malo utesila! :) imam 17-omesecnu bebu, nece da zaspi bez mene, a ni u krevecu...u po noci ako se probudi, ustane i prelazi u moj krevet. Ne smeta mi, sem sto se guramo..Brine me sto cekamo drugu bebu, kako li ce to ici...
Stariji sin 2g spava sa nama od kad je bio beba to je bio jedini nacin da se mi naspavamo nije nam bio izbor jer iskreno nije bas tako sjajno nemozes bas da se pomeris kako hoces a sad imamo i bebu od 14dana i ona je tu isto nisam to bas htela al nekoj deci je potrebna roditeljska bliskost neznam ja nemogu da ostavljam ih da placu za to.
Ja i moj bebac spavamo zajedno od kako je izasao iz utrobe. Bas me briga ko mi sta prica, ja radim po mom osecaju. A on je mirna i stalozena beba. Ima 9 meseci sada.
Ne uzimajte joj za zlo sto je napisala prvo Ja. Ne mora svako da bude pismen i retoricki potkovan. Za mene je ona Divna majka jer slusa svoju bebu i svoje srce. A te gluposti koga je prvo stavila u recenici su margina teme
Ne pocinje se recenica sa ja.
Svaka cast! Tako i treba! 💖
Moja devojcica ima sest godina i spava u svojoj sobi u svom krevetu.Desi se nocu da se probudi i pita dali sme kod nas u krevet a to joj uvek dozvolimo.Slatko se ususka izmedju nas i spavanjac.Kao beba je spavala iskljucivo u svom krevetcu koji je bio tik uz nas krevet i tako je imala svoj prostor a ja sam uz nju bila celu noc.Jos par godina pa kada pokuca na vrata pubertet sve ce se promeniti a zasada uzivamo suprug i ja kada se povremeno nocu ususka izmedju nas.
Moj sin je sa tri ipo poceo da spava sam u sobi. Prelazio je povremeno kod nas ali uvek u krevetac u kome je spavao sve dok nije dobio svoju sobu. Sa nama u krevetu je spavao svega nekoliko puta. Mislim da je i detetu i roditeljima lakse kada svako spava u svom krevetu ali ne po cenu da place danima zato sto odbija da spava sam.
Moja cerkica je spavala sa nama u sobi(ne sa nama vec u svom kreveticu) do 3.meseca! Posle toga smo je prebacili u njenu sobu,naravno,prikljucili smo baby phone kako bi mogli da je cujemo ako place!Danas ima 18meseci i nece da spava ako je neko u sobi i nikad nije zaspala igrajuci se u dnevnoj! U 8 je tusiram,oblacim,stavljam u krevet,gasim svetlo i zatvaram vrata! Svako radi onako kako misli da je najbolje i ja ne osudjujem drugacije izbore! Ali me uzasno nervira onaj tip roditelja kad naviknu dete da spava sa njima u krevetu ili da ga jure po dvoristu da jede, a onda se zale kako dete nece da spava u krevetac i da jede u stolici za hranjenja! Ako ste odlucili da dete spava sa vama onda spavajte svi zajedno i ne zalite se,jer to je vas izbor bio!
Opet osude,osude. Za spavanje sam već napisala komentar. A za hranjenje..., pa i ja sam imala možda slično mišljenje kao i vi dok nisam rodila najstariju devojčicu sa 2500gr, izašle iz bolnice sa 2400gr. Došle kući, a ona umesto da napreduje 2300gr, 2200gr dok su nas primili u bolnicu već 2100. Da ne dužim, moja prva ćerka (imam ih tri) je 3kg napunila sa TRI meseca. Sa godunu dana 7,8KG, sa dve godine 8kg. Ne da sam je jurila u svakom trenutku da pojede bilo šta, nego sam je stavljala na sto da sedne (da, na sto), silom otvorim usta, gurnem kašičicu hrane, pa je zagrlim, plače ona, plačem ja. Tako tri zalogaja. Pa posle sat vremena sve ponovo. Posle mi je trebalo vremena da naučim svoje dete da se ne sedi NA stolu, nego ZA stolom dok se jede, ALI JE MOJE DETE DANAS ŽIVO. DEVOJKA OD 19 GODINA KOJA JE UPISALA FAKULTET. I nemojte ovo da shvatite kao žaljenje, ovo je moja pobeda. Imajte svoje mišljenje ali dok ne znate razloge zbog kojih neke majke nešto rade, nemojte da osudjujete.
Upravo tako!
Ne osudjujte nikoga i radite kako Vam volja.
Ja mogu da iznesem svoje misljenje pa kome se svidja-ok.
Nikad necu razumeti one zene koje su toliko ostrascene da se svadjaju sa drugima ako im se misljenja mimoilaze.
Ne znam za vas. Ja sam sto kazu svez roditelj. Ali mi smo mladi i mozda ce me neko smatrati i sebicnom ali mi smo mladi i imamo i neki seksualni zivot i mislim da imamo pravo na to. Svako voli svoje dete ali kad nama nista nije falilo cak smo i samostalniji pa nece ni njima. Naravno ako bas place to je ok ali ako ne ja sam za to da dete a i roditelji imaju svoj prostor.
Pa eto spavamo svi zajedno i to je naš izbor, i mislimo da je dobar. Iamo petogodišnjaka koji nikada nije sisao palac, lažu, niti je imao neki emotivni ili psihološki problem. Stabilan je, može da bude i sam bez problema. Smatrala sam da detetu treba pružiti podršku i utehu kada mu je potrebna a ne ostaviti ga samog sa sobom. Kada izrazi želju da spava sam - slobodan je, a to je već u nagoveštaju. Videćete pozitivne ili negativne posledice toga što ste je ostravljali tek kasnije nemojte još biti sigurni u to što radite. I pokušajte da povežete neke eventualno ispoljene strahove sa ostavljanjem deteta samog kad mu vreme nije.
Moj sin Ima 13 mjeseci spava samnom od rodjenja kazu Mi to sto radis Nije ok..al On Nece da spava u svoj krevetic jer zeli da je pored mene...i to radim uzmemg Ga porede sebe jer lepse spava..
Meni je u redu da dete prespava kod roditelja u krevetu ali kad je bas beba ipak treba povesti racuna. Moj dvogodisnjak je sad u fazi kad preskace krevetac da bi uskocio izmedju nas da pajki i u tome ne vidim nista lose.
Hm ja ne mogu zamisliti da beba spava sama, bila toliko dugo u stomaku i naravno da joj treba blizina ili na prsima gde cuje otkucaje srca koji bebu smiruju, nasa je beba najbolje uz nas spavala. Naravno spavala je i sama nekad.
Najbolje do 18 godine da spava sa roditeljima...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »