Komentari za tekst "Šta učiniti kada dete odbija da zaspi samo?"

Komentara
38
Ostavite komentar
Tekst se odnosi na bebe i malu decu tako da vam komentar nije na mestu.
Stvarno mislite da je bezbedno za dete koje ima 3kg i ne moze da se pomeri da spava sa roditeljima? Razmislite malo strucnjaci...
Lepo rekoste "ponekad", a ne od prvog dana rodjena pa do male mature kako ste zamislili.Lakse je mamama da bez ustajanja samo izbace sisu nego da ustanu i istu malo properu pa lepo nahrane dete, da ga presvuku nakon hranjenja i lepo ususkaju.Ovako sve zmureci.Sve te lenguze mi ovde prosipaju pamet o nekoj ljubavi prema detetu, a sve to veze sa ljubavlju nema.Moje dete lepo spava u svom krevecu, cisto, nahranjeno i ljubavlju obasjano.Na svom jastuku koji menjam svaki dan, a ne da lezi na mom, da mu muz i ja duvamo nocu u lice, da ga gusimo, gnjecimo i capamo.Srecni mi, veselo dete.
Kristina, svi ovi koji Vam udaraju minuse, zavide Vam jer je sada kasno da isprave gresku.Pre nego sto sam se porodila, iste te majke su me savetovale da ne prodjem kao one.Moja drugarica spava sa decom od 7 i 5 godina, a njen muz u dnevnoj sobi.Takvih slucajeva znam milion.Od prvog dana dete treba uciti disciplini, kasno ce biti kasnije za sve.
U pravu ste Kristina!To rade majke koje nisu ustajale nocu jer ih mrzi, lakse im je da samo izvade sisu i utisaju dete.Uzas!Moj beban spava od prvog dana u svom krevecu i ne grize me savest uopste, uvek mi je na vidiku, a i ja njemu.
👍
Lepo si rekla "ponekad". Dakle to je bio izuzetak,a ne pravilo.
Svi smo mi imali krevetac kao mali i svi smo mi ipak ponekad spavali sa roditeljima u krevetu.I na kraju svako radi sta hoce. Dzaba da se dalje natezemo oko ove teme. Svako dobro zelim.
Ne,imala sam krevetac. Ne vidim cemu sarkazam,prenosim ti ono sto pedijatri savetuju i to iz najboljih namera. Poznajem odrasle ljude,poznajem medju njima i edipovce i one koji se jos ne snalaze bez roditelja iako imaju sopstvenu decu. To sto je neko odrastao ne znaci da je samostalan. Naprotiv,manje je sposobnih i samostalnih od onih drugih.
Znaci ako deca spavaju sa roditeljima nece nikada biti samostalna!? Ma ajde molim te!Verujem da i sama znas odrasle ljude koji su kao deca spavali sa roditeljima pa su postali samostalni,tako da molim te ne prosipaj neke bezvezne price.Verovatno si i ti spavala sa roditeljima u krevetu.Hvala tebi na savetima,kad si ti ovde nama pedijatar ni ne treba 😉
Ne,samo se ne igram sa zivotom rodjenog deteta. A kao drugo poznajem mnoge parove cija vec velika deca nece da spavaju u svom krevetu,pa je tata zavrsio na kaucu ili u decijoj sobi. Dete treba uciti da bude samostalno,a ne da te drzi za suknju do kraja zivota. Rizik od gusenja uvek postoji,ali ga treba svesti na minimum. Dakle izbaciti ogradice,jastuke i igracke i krevetica,ostaviti samo polu-tvrd dusek. Bar u prvim mesecima. Treba da spava na ledjima. Cucla dosta pomaze,otvara disajne puteve itd... Malo saveta od strane nekog pedijatra ti ne bi skodilo.
Rizik od gusenja ili iznenadne smrti novorodjenceta,nazalost, uvek postoji bilo da spava u krevecu ili sa roditeljima.
Zeno,valjda ste svesni i ti i tvoj suprug da beba spava izmedju vas.Beba je spavala sa mnom u krevetu dok smo bile u bolnici i nista joj ne fali. I sad spava sa nama preko noci i nema nikakvog gusenja. Pretpostavljam da nisi sigurna u sebe cim te strah da beba prespava sa vama u krevetu preko noci.
A rizik od gusenja o kom su nam isti ti strucnjaci pricali? A iznenadna smrt novorodjenceta?
Pa muz i zena neka obave svoje bracne potrebe negde drugde kad beba zaspi u njihovom bracnom krevetu,to nije nista strasno 😉 A i ne mora da znaci da je za bebu bezbednije u krevecu.
Mislim da bracni krevet sluzi za muza i zenu,a da je bebi najbezbednije i najbolje u njenom kreveticu.
Moja beba je rodjena sa 2500g i prve dve noci je spavala u krevecu i budila se na pola sata. Trecu noc je ostala samnom u krevetu i prespavala je celu noc sa dva budjenja da klopa. Danas ima 7 meseci i jos uvek spava samnom.
Znam dosta dece koja od rodjenja pa skoro do polaska u skolu spavaju sa roditeljima i nikom nista fali. Moja beba je skoro pocela da spava sa nama u krevetu jer je nocu hladnije i spava celu noc i lepo spava,nema nikakvog budjenja i kmecanja nocu. Ali sve ima svoje za i protiv,svako radi kako hoce i kako smatra da je najbolje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »