Komentari za tekst "Da li je epidural od 1. januara besplatan za sve trudnice?"

Komentara
135
Ostavite komentar
Molim sve trudnice da ne gaje nadu da je epidural u fronu stvarno besplatan. Ukoliko se sa anesteziologom ne dogovorite unapred i ne date mu mito, mozete ocekivati da cete primiti vodicu sa kapljicom epidurala koja vam nece mogo pomoci. Kada im kazete da vam pojacaju epidural, oni ce vas uveravati da to tako treba. U to moze samo da poveruje neko ko dolazi prvi put.
Biljana ja sam se 2014 porađala u NF i medicinska sestra ti epidural nudi na svakih pola sata,ja sam mislila bez njega da idem ali pošto sam loše podnosila bolove ipak sam ga uzela ... I platila 12 000....
Da li je epidural u NF besplatan i da li moze da se dobije bez da ste razgovarali sa anesteziologom tj da vam daju ako ipak bolovi budu nepodnosljivi? Nisam jos 100% odlucila da li da ga uzimam.
Kakvo je stanje za ovu godinu 2017.?
Posto cujem da se u Narodnog fonta epidural placa 12.000...
pozz svim trudnicama i mamama od buduce mame :) u 9.sam mesecu trudnoce i htela sam da se porodim uz pomoc epiduralne anestezije u GAK N.Front, medjutim, danas mi je doktor tamo otvoreno rekao da otkad je epidural besplatan, vise niko nece tako lako da ga da. Kontam da su hteli da kazu da mora da se plati anesteziolog (otprilike u istom iznosu kao sto je kostala anestezija). Zanimaju me vasa iskustva u vezi sa ovim.. Da li ste morale da dajete novac za anesteziologa?
Da li je epidural u Gradskoj besplatan?
Hvala Aleks na odgovoru :-) Makar znamo sad na cemu smo...
pozz Darija, u Gradskoj bolnici se placa epidural i potpuno je nesiguran jer nemaju anesteziologa.
Zna li mozda neko kakvo je stanje u Valjevskoj bolnici? Da li ima obucenih anesteziologa?
Aman zene! Epidural se ne daje u kicmu, niti u kicmenu mozdinu, sta je sa vama! Kateter se stavlja u misic koji jeste blizu kicme, ali nije kicma! A tek onda se u kateter stavi igla. Zasto ne pitate svoje doktore sve sto vas zanima nego citate po internetu gluposti? A epi bolje da ne bude besplatan, neka mu samo prilagode cenu, jer su vec poceli sa "nema anesteziologa".
Iz pouzdanih izvora u N.F je od 1.1.2016. epidural besplatan.A za nekih mesec dana cu se licno i uveriti u to.
Obratite se zastitniku gradjana,ministarstvo nece pomoci!
U Somboru je takodje izgovor da ne postoji dovoljan broj anesteziologa...
Epidural je nesto sto bi svakoj zeni preporucila.
Pobogu zene...zasto se muciti kada porodjaj moze proci bez uzasnih bolova!Ja sam ga primila kada sam 4cm bila otvorena...kazu da su to pocetni bolovi...mislila da cu umreti.Ni jedna zena ne treba da prozivljava traumu prirodnog porodjaja...kad vec postoji laksi nacin.
Porodila sam se u Novom Sadu 03.01.2016 god.i platila epidural 15.000,00 rsd.Na moje pitanje da li je besplatan epidural i doktori i anesteziolozi su odgovorili da nemaju zvanicnu informaciju od Ministarstva zdravlja o tome,te da se placa.
Ja se nadam da će ministar videti sve ove naše komentare i stvarno uraditi nešto po pitanju toga. Ako je već besplatan onda neka bude u svim gradovima i da svako ko želi može da ga dobije.

Zene jel umete da citate? "Od 1 januara". Dakle,pre toga nas ne zanima da li ste placale ili dobijale besplatno epidurala,nego da li je ministar ispunio obecanje i omogucio svim porodiljama besplatno ovu anesteziju.
Bravo. Ali očigledno ne shvataju!
U Vrbasu se placa epidural..
Hvala Bebcu sto je postavio ovo pitanje. Bila sam ubedjena da je epidural od 1.januara besplatan i uopste nisam razmisljala o tome. Zivim u Novom Sadu i treba da se porodim za par dana. Danas sam otisla u Betaniju i uplatila epidural 15.000 din. Na moje pitanje zar ne bi trebalo da je besplatno, zena je ``srdacno`` odgovorila pitajte ministra.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »