Komentari za tekst "Šta će sve desiti sa vašim telom nakon porođaja"

Komentara
19
Ostavite komentar
Evo da i ja napisem svoje iskustvo,mozda nekome pomogne savjet...imala sam ogromne hemoroide poslije poroda,dr me posavjetovala u viziti da mi neko donese Faktu mast. Mazala sam je iskljucivo na njih,ispod rane i konaca,a na ranu spricala bivacin. SPASILO ME!
Stolicu sam imala tek nakon 7 dana kad mi je patronazna skinula konce,kasnije sam zakljucila da je psiha cudo,nisam jednostavno mogla jer sam se bojala da ce konci popucati :)
Takodje,posto su me konci boljeli, i u bolnici i kuci sam mokrila pod tusem-topla voda i nista me po rani nije peckalo. Malo je neprijatno ali spas, posebno sto se konci zatezu kad se sjedne na nizu wc solju... :)
Jos da dodam,opet sam trudna i ovaj put malo "pametnija i iskusnija"- u bolnicu ne idem bez Rivanola - najbolje da namociti na tupfer ili gazu i stavljati na ranu - to me je tad posavjetovala patronazna da on izvlaci upalu i smanjuje otok, a istovremeno i hladi ranu. Bas je prijatan. I onda kad se skidaju konci nije nateceno tkivo pa nece nista da boli..
Nadam se da ce nekome dobro doci savjet jer je mene spasilo ovo sto sam koristila.
Pozz svima!! :)))
Ja nista od ovoga nisam primetila, ni opadanje kose, ni znoj, niti mi je stomak visio (dobro, prvog dana jeste ali brzo se povukao zahvaljujuci dojenju). Jedina stvar koja je zaista bila uzasno neprijatna jeste ta epiziotomija odnosno rana koja je bolela skoro mesec dana i krvarenje koje je manje-vise trajalo skoro 5 nedelja. No kada pogledam svoje cedo sve zaboravim :)
Meni ostao stomak kao da sam peti mesec a evo vec sad ce osam Mes od porodjaja :( jel imao neko slično iskustvo
i meni je stomak ostao duze i onda je odjednom spao,a smrsala sam brzo posle porodjaja al stomak me je mucio bas,ja sam pila 2 case tople vode svako jutro probaj...i ako mozes pre obroka isto,malo je naporno al probaj...
Meni je ostao stomak kao da sam peti mesec 😥🙄 a evo sad ce osam meseci od porodjaja jel imao neko sličnu situaciju ?
Ni nokti ti na rukama ti vise ne budu kao nekada..
Ja sam se porodila pre 4nedelje i osecam se savršeno. Nisu me sekli niti sam pukla,prva beba. Stomak mi se odmah posle 3dana kao pre porodjaja i kilaža isto. Ali sam od 35nedelje radila masažu medjice svaki drugi dan i posle porodjaja su mi radili masažu stomaka.
O joj ja imam termin za desetak dana,i ne bojim se porodjaja toliko koliko su me zastrasali prvom stolicom jos pogotovo imam hemoroide kojih se u trudnoci ne mogu nikako rijesiti. mislim malo me strah i porodjaja al opet znam da cu uzeti epidural i kazem samo da sve bude u redu ☺ al prve stolice se bojim jer se i sada mucim 😕
Jos jedan savet pored mnogo ispijanja vode (oko 3 litra) je kefir sa samlevenim lanom (dve pune kasike u casu), i salate sa dosta maslinovog ulja. Stolica je takva da ne mozes da je zadrzis i odlozis, a izadje bez ikakvog naprezanja.
Srecno.
O hvala vam ja sam se bas opteretila sta cu sa prvom stolicom kad vec sad imam hemoroide ☺ sutra imamo pregled pa da vidimo hocel ovaj mali uskoro ☺
Ja sam imala hemoroide nakon porodjaja OGROMNE. ali ne brini samo se opusti i kaki prvi put kad ti se hoce. Nemoj da se stiskas i videces sve ce biti u redu.
draga i ja sam imala hemoroide i od ranije, prva stolica mi je bila skoro kao normalna, ali sam u porodilistu jela palentu, jogurt, sve kuvano sto su nam davali, kao i voce, kao i puuuuno vode pila... osim toga mazala sam Faktu-mast obilno... da napomenem da sam imala epizijotomiju... srecno!!! :)
Snezana, ne brini.. I ja Sam svoju skoro cijelu trudnocu imala hemoroide koji SU prosli sedmicu dana prije poroda, ali vratili SU se odma nakon poroda, vise me je bilo strah bola prve stolice nego samog poroda.. Ali imas tabletu dulcolax, koja je Meni puno pomogla.. Nisam nista ni osjetila, niti se naprezala..s tim da Sam koristila i kremu za hemoroide.. Ali vec sljedeca stolica je bila normalna i bezbolna 😊 neka ti Bog da sto laksi porod 😊
porodila sam se pre mesec dana,prve tri nedelje sam se znojila kao prase i smrdela sama sebi,vagina je promenila boju,pa je sad polu crna,grudi kad nadodje mleko hoce da puknu,jos uvek krvarim,imala sam tri nedelje uzasne mucnine,kukovi su me boleli kao da ce svaki tren da se raspadnu,kicma takodje,rana od epiziotomije je zagnojila,juce mi povadili konce...gace jos nisam obukla...:-( dodje mi da placem od muke sta me sve snaslo.. ,a druga mi je beba,inace posle prve sam bila ko nova posle 15 dana.
Meni je ubedljivo bilo najgore to znojenje. Ajde što sam se znojila, ali "miris" tog znoja, kao da se u životu nisam okupala, užas!
Nije spomenuta postporodjajna depresija... Ja sam je prosla. Hormoni su podivljali desetak dana posle porodjaja. Trajalo je do isteka 40 dana. Najtezih mesec dana u mom zivotu...
A i rana od epiziotomije boli jos bar desetak dana... ufff...
Nakon porodjaja sam se nenormalno znojila,nocu sam menjala po dve spavacice,a najgore je bilo sto je to smrdelo :) srecom,dve do tri nedelje se sve sredilo
Ja sam imala svakodnevu stolicu, i tokom trudnoće i nakon. Osim 3 dana nakon carskog, ali 2 dana nisam nijela ništa.
Noćima nisam spavala, razmišljajući o porođaju, bolovima itd. To je sve trajalo najviše 10 dana. Bol nakon carskog na sksli od 5-10 je bio 6. Malo jači nego menstrualna bol.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »