Komentari za tekst "Kako da vratite PDV na bebi opremu?"

Komentara
1551
Ostavite komentar
Poštovani, da li se može vratiti pdv na čokolino, medolino tj.žitarice za bebe u kutijama? Ili samo na kašice i adaptirano mlijeko (od hrane)? Hvala
meni su uvazili oba puta cokolina i ostalo sve.
Ne moze,probala sam to prosli put i nisu mi uvazili. Pozdrav!
Pozz :) Sta da radim ako je racun dugacak? Da li ce vaziti ako ga po pola iskopiram?
možete kopirati na veći format papira,čini mi se a3,tako su meni kopirali :)
Iskopirajte ceo racun , moze po pola ali da bude jedna polovina do druge.
Priznace naravno
Jel se priznaju racuni iz Akse,tj fakture?
Da.
A ako je nesto kupljeno u inostranstvu?Kolica,konkretno.Imam racun i sve ostalo
U Srbiji zelite da vam vrate taj pdv koji su vam u inostranstvu naplatili. Ajde molim vas malo logike.
ne
Da li ce da prihvate povracaj pdv-a ako je otac samo priznao dete a pri tome ima firmu? Majka radi za minimalac a u medjuvremenu se firma ugasila dok je na porodiljskom. Ako odbiju zahtev da li vracaju racune?
Kakve veze imaju racuni i firma koja se ugasila ili firma od oca? Vi ste kupovali bebi opremu i ako posedujte validne fiskalne isecke nema razloga da vam ne vrate pdv na pomenutu robu!

Poštovani roditeljci, u ovom ludilu od zakona i propisa (jedno važi drugo se ukida), ja sam totalno sluđen. Molim vas da mi pomognete u tumačenju jer moje dete je rođeno krajem maja ove godine. Da li da podnosim ove račune za povraćaj PDV i do kada imamo to pravo, ako ga imamo? Jer u suprotnom poklonio bih nekome. I drugo pitanje da li će moje dete biti tretirano po novom zakonu u vezi roditeljskog dodatka. Molim konkretan odgovor ako je moguće.
Sva deca rodjena do 1.jula 2018. imaju pravo na povracaj PDV-a do drugog rodjendana. Deca rodjena od 1.jula 2018. dobijaju 5000 dinara. Pozdrav!
Mozete predati sad do 16.07., imate pravo, a mozete cuvati i za februar posto imate pravo na povracaj PDV-a do detetove druge godine. Novi zakon vazi samo za decu rodjenu posle 01.07.2018. To je obavestenje poreske uprave. Ukoliko sam ja dobro shvatila a mislim da jesam.
Poštovani Miloše,
ako Vam je to prvo dete biće tretirano po starom zakonu, odnosno nema pravo na pomoć od 100000 din (kao ni moje). Ukoliko Vam je to drugo, treće ili četvrto dete biće tretirano po novom zakonu. Sve u svemu luda kuća!
Što se PDVa tiče, imate pravo ukoliko je dete rodjeno pre 01.07.2018. god.
Bebe rodjene do 01.07.2018. godine imaju pravo do svoje druge godine na povracaj PDV-a. Ovaj prvi rok, sto se vas tice, vam je sada od 02.07. do 16.07.2018., mozete predati racune ili sacuvajte pa predajte u februaru za drugi rok. Uglavnom, imate pravo dok vam dete ne napuni dve godine.
Da li mogu racuni od oktobra prosle godine?
Mogu, bitno je da su racuni od perioda rodjenja vase bebe pa do njenog 2og rodjendana
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedna odluka Levijevih roditelja pokazaće se kao spasonosna za zdravlje njihovog sina »
Oni uspešno brinu o roditeljskim, poslovnim, bračnim obavezama, ali i o sebi »
Njegova objava je zapravo poruka svim očevima, a za kratko vreme prikupila je više od 68 hiljada „lajkova“ i 56 hiljada „šerova“ »
Naši bebci
 • Andjeo
  MALI ANDJEO
  hmmmm...
  lara
 • Avion
 • Beba Vuk
  Beba Vuk
  smeško