Komentari za tekst "Prva bebina ocena - šta nam govori Apgar skor"

Komentara
84
Ostavite komentar
Moje dete je dobilo ocene 3 i 7. Posle 4 dana u inkubatoru išao je kući. Sada je zdrav srednjoškolac i nikad nije imao problema zbog toga. Apgar pokazuje lekarima određene nepravilnosti, ali ne znači da dete koje ima niže ocene neće biti jednako zdravo kao i dete sa višim Apgar ocenama.
ako postoji ocena 10/10, sta je sa bebom primera radi 8/9 ili 9/8?
Apgar se testira 2 puta u porodilistu. Ocjena 8/9 bi znacila da je prvi put rezultat bio 8, a drugi 9.
moja je imala 10/10 pa su je nakon par sati prevezli na hitnu intenzivnu i nakon tri mjeseca je nazalost preminula...tako da taj apgar po meni nema veze s vezom
😢😢😢
kako postoji osoba koja moze da vam da minus na ovakav komentar koji ste podelili sa nama. Jako mi je zao vase bebe
I ja sam sokirana da postoje osobe koje na takav komentar daju minus!
To ne treba da vas plasi...
Moj decak je dobio 4/5/6 rodjen na hitan carski rez,jer je bio zaglavljen u porodjajnom kanalu jer je porodjaj krenuo prirodno,te je dugo bio bez kiseonika...kada su ga izvadili srce je kucalo ali nije disao,posle reanimacije je prodisao...hvala Bogu nikakvih posledica nije bilo i moj decak je super!
I ja imam sina Dusana rodjen 2000-te god isto hitan carski rez posle dugog cekanja u boksu bez potrebe a znalo se da mora carski. Ocena je bila 4.5 i tu noc je bio u inkubatoru. Meni nista ne govore. Sutra dan je dosao kod mene oporavljen.
Sada ima 20 god, uspecan na svakom polju, djak generacije, sportista, student ETF-a. Od niske ocene do visokih ocena.
Isti slucaj samo sa teskim posljedicama
Moja malena je imala 10-10👍😃
Moj mališa je imao 5/7, pupčanik oko vrata, rodio se potpuno plav plus je dosta prebacio termin pa je mekonijum vec bio u plodovoj vodi i on se toga nagutao, usledilo je dugih 6 dana u inkubatoru i na toplom stolu, infuzije i antibiotici. Ipak, uspela sam da dojim od cetvrtog dana, sada ima 25 dana, kod kuce smo, uzivamo i on je zdrava beba kao i svaka druga. Zelim da svim mamama koje se nadju u slicnoj situaciji porucim da cuvaju zivce, da na intenzivnu negu nikad ne idu uplakane, da skupe snage i izdrze u bolnici koliko god treba, kad dodjete kuci sve ce biti dobro i brzo cete iza sebe ostaviti sve sto ste doziveli u porodilistu.
Moj heroj je imao 6 6 8,prolaps pupcanika na porodjaju,obmotana pupcana vrpca,boravak na intenzivnoj nezi 5 dana i puno mojih preispitivanja i plakanja jer sam se susrela sa svime onim o cemu nikada ni u najvecim kosmarima nisam sanjala...ali ubrzo sa prvim osmehom,puzanjem,prvim koracima...svi strahovi nestanu i sad nakon 20 meseci uzivamo u svim nestaslucima koje nam priredjuje jer je shvatio odlicno da smo svi u kuci slabi na njega! Njihove traume sa porodjaja brzo prodju a mi ih verovatno ceo zivot necemo zaboraviti i ne trebamo jer smo na tezi nacin shvatile koliko su deca u najboljem smislu te reci dragocena. Deca su nase najvece blago!
isti slucaj...moja devojcica je bila i bez kiseonika nepunih 5min...naoruzati se zivcima zbog njih...napunila je godinu dana i super je...zivahna i nasmejana
nasa ocena je 1-2 ...mnogo muke.zbog abrupcije posteljice...radjena reanimacija 45 dana na institutu i sad smo hvala Bogu super bebac
ja sam dobila ocenu 6/7 jer sam rodjena sa 7 meseci ,a rodila sam devojcicu 10/10 na carski rez,te ocene nemaju nikakve veze kakvo ce dete kasnije biti
Moj sin je dobio ocenu 2/3. Porodjaj je bio carsku rez. Kad sam se probudila rekli su mi da nije zaplakao odmah vec posle nekoliko minuta i pupcana vrpca je bila obmotana 3 puta oko vrata. A kazu i da je moguce i zbog anestezije da nije zaplakao jer je bila opsta anestezija (inhalaciona anestezija).
Prekjuce je napunio godinu dana i mogu reci da je super. Do sada mi ni jednom nije bio bolestan i nije nikakvih zdravstvenih problema imao. Poceo je da pravi samostalno 6-7 koraka,ja sam zadovoljna. Po neni ta ocena nema nikakve veze. :)
Kako je Vas malisan danas ? Kako napreduje ?
Moja Vanja je dobila 10/10.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Ovih 6 fotografija i poruka fotografa pokazuju da je svaki porođaj jedinstven »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Polazak u prvi razred i za decu i za porodice predstavlja veliku promenu »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
U modi je farbanje jaja prirodnim bojama, sastojcima koje već imate kod kuće »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »