Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3803
Ostavite komentar
dragee buduce mame ,jel ste poceli da spremate sobu za bebu ,jel ste kupili stvarcice ili verujete u babske price da se nista ne uzima dok se ne rodi?
Kod nas je kutak za bebu spreman. Tek sad (36+1) kada mi je stomak veliki, teško hodam i lako se umaram, shvatam koliko je bilo pametno što smo sve to uradili na vreme. Kao i kod mnogih verovatno, prijatelji du nam ponudili još od početka kolica, neke stvarčice za bebu - na sve smo pristali odmah i te stvari su odavno kod nas. Ono što smo mi dodali su stvarčice, pelene, posteljina, kadica... Čak i Pavlovićeva, makazice naravno koje će biti potrebne koliko odmah, i dr. Veliko olakšanje da sad ne moram da se bavim time, već više sobom - šta je meni potrebno za i posle porodjaja. Od stvari za bolnicu do tehničke organizacije kada dodjemo kuci.
ja sam u 34 sedmici trudnoce vec sve sam pripremila za bebca i robicu i pampers sve sto treba kolica krevetac auto sjedalicu a babske price pusti to.
Ma ko ce tada da se bavi time :) ja sam kupila osnovne potrebstine, sto bi se reklo od svega po nesto, mada sam ubedjena da ce i pored toga dragi jedni mesec dana da bude na relaciji kuca-pos'o-apoteka-radnja za bebe-kuca :)
Drage mame, evo i ja se pridruzujem 37.nedelji. Danas sam imala zakazan UZ i doktorka mi je rekla da bebiron ima 3340g, takodje kaze da postoji mogucnost greske i do 500g ali sto je mnogo mnogo je :) a posteljica je III stepen zrelosti, sto je rekla bih ok... koliko teze vase bebe?

Pozdrav svim mamama :)
Procitala sam komentare skoro do kraja :) malo me uhvatila nervoza jer sam usla u 37.sedmicu... generalno je odaziv u vidu odgovora los, a voljela bih i mnogo bi mi znacilo a i ostalim trudnicama savjet i podrska...

Ja se licno jako plasim i ne znam zasto se to osudjuje, prva mi je trudnoca i ne znam sta me ceka, valjda je strah normalan... :)

Imam nekoliko puta na dan bolove u zdjelici i bokovima, da li se to sire kosti ili su kontrakcije?
Znaju me zaboljeti prepone i da mi utrne noga...
Eto,to su moji simptomi. Ja sam se udebljala 6,5 kg... :) pozz svim mamama i trudnicama :*
Draga moja,ja sam u 36 nedjelji i druga mi je trudnoca.Kada sam otisla prvi put da se porodim,uopste nisam imala strah jer nisam znala sta me ceka ni kako ide sve to.Moj ti je savjet da budes smirena,dises.duboko i ne panicaris puno.A te bolove sto osjecas su kontrakcije,priprema se tijelo za porodjaj.Opusteno i vjeruj u sebe,jace smo nego sto mislimo. ;-)
Da li si radila ogtt test?
Pozdrav mame,
Usla sam u 37.nedelju,druga trudnoca.Zanima me da li je moguc raniji porodjaj?Cula sam da sa drugom trudnocom hoce ranije.Inace se jako plasim da li ce sve proci kako treba :-(
Ja sam 36 nedjelja,druga trudnoca.I Iskrena da budem,sad bi se isla porodit jer mi je pretesko.Beba mi je u 35 sedmici imala 3100 g i kako.koji dan prolazi sve se vise i vise depblja,a ja jedva hodam.ABd proci ce sve kako treba,ne opterecavaj se.Ne mora da znaci ako je druga trudnoca da ce.porodjaj biti ranije,sve je individualno.
Da li je nekoj od vas ispao sluzni cep? Ja sam 36+2, a pre dva dana mi je ispao cep. Na pregledu tog dana grlic bio 1cm, otvorena 1 prst. U prethodnoj trudnoci cep mi je ispao sa 38 nedelja, porodjaj usledio nakon 4 dana.



















Pozdrav za sve mame i buduce mame..takodje smo 37 nedelja.Jedno pitanje da li ste radile UZ u 9 mesecu u Domovima Zdravlja? Inace u Vranju zivim. pozz
I ja se pridruzujem 37. Nedelji.Cest odlazak do toaleta,tezak stomak da nekad ne mogu da zakoracim jer imam osecaj da ce beba ispasti,povremene kontrakcije i menstrualni bolovi.Potreba za velikom nuzdom vise puta na dan.Da li jos neka ima iste simptome?Da ne pominjem vrtoglavice i nestabilnost.Pozdrav
isto....
Caos trudniiiceeee... Da li moze neka da mi kaze sta mi treba sve za visegradasku? I da li je neka bila kod doktorke Tatjane Dosev? Kakva su vam iskustva? Hvalaaa 😘😘😘
pre skoro 7god:
spavacica(ali prvi dan bolje njihova jer se puno krvari),papuce sobne i gumene za tusiranje,sve za licnu higijenu,peskiri,mrezasti ulosci(gomila),mrezaste gace(skidas ih kad je vizita),podmetaci za krevet(jer ne menjaju dovoljno cesto krvavu posteljinu),voda,nesto za pojesti(plazma npr, ja sam bila jako gladna jer sam se poradjala 12h),bade mantil. Od dokumenata knjozica, uput, krvna grupa
za bebu: malo pakovanje pampersa i vl maramice
I mene zanima isto :)
37+1, nisam verovala da cu stici dovde. Tezak stomak, trckanje u WC, nesanica tj nemogucnost nalazenja polozaja za spavanje...
Evo i nas u 37.nedelji. Meni je ovo druga trudnoca i mogu vam reci da se sad vise plasim porodjaja nego prvi put. Lakse je bilo kad ne znas sta te ceka. Pre 6 dana smo bili na ultra zvuku i ctg-u. Bebac je imao 2800g i dr kaze da je napredniji za nedelju dana. Do pre par dana sam stavljala utrogestan zbog omeksalog grlica i sad samo cekamo. Za 2 dana opet ctg. Inace nemam problema sa spavanjem i odlaskom u wc. :) Jos samo malo smo trudnice:) Poz svima!
Moj bebac je u 35 nedjelji imao 3100 g :-D Bas veliki bebac,i rekli su mi da je dosta napredniji za ovu sedmicu.Nama ostaje nadati se st9 laksem porodjaju i da nam bebice budu zdrave i zive :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Prisutnost očeva na rođenju deteta je od velikog značaja za celu porodicu »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Prisutnost očeva na rođenju deteta je od velikog značaja za celu porodicu »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »