Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
Drage moje trudnice i buduce mame,
stvarno ne mogu da vas razumem!!!Iz vecine komentara ovde dolazim do zakljucka da vam je najvise stalo do vaseg izgleda i koliko ste se ugojile.Nije da to nije uopste bitno,ali trenutno su najbitnije bebice koje zive i razvijaju se u vama i njihovo zdravlje i napredak.Ja se uopste kod kuce ne merim i za porast tezine cujem tek kada svake pete nedelje odem kod doktora.Sve dok mi on ne kaze da treba da povedem racuna jer to skodi zdravlju moje lutkice i mom,uopste me ne interesuje ta tematika.Naravno da se trudim da se sto zdravije hranim i da budem aktivna,ali samo zbog svoje bebice,a ne zbog svog izgleda ili zbog misljenja drugih ljudi o mom izgledu.
Izvinjavam se sto vecinu ovim putem kritikujem,ali mi je stvarno dosadilo da citam komentare o vasem fizickom izgledu i tezini.Kada dodjem da citam komentare vise volim da procitam o pozitivnim i negativnim stranama trudnoce i onome sta ona donosi i sta da ocekujem u toku svake nedelje.
Veliki pozdrav svima vama i zelim vam da UZIVATE u trudnoci,a ne da je posmatrate kao bolest-gojaznost!!!
Pih... ja sam u 22nedelji blizanacke trudnoce. Ugojila sam se 14kg. A u prvoj trudnoci sam se ugojila 20kg. Mislis da me briga!? Ne, nije me briga. Posto je mi je ovo rizicna trudnoca cesce idem na preglede i vadjenje krvi a doktor,koji je inace na patologiji u betaniji,mi svaki put kaze da je sve odlicno. Imam 25godina i prilicno sam bila zgodna i mrsava pre obe trudnoce. Nema te sile da necu jesti da se nebih ugojila. Pozdrav
ja sam bila uporna u citanju komentara, jer me interesuje svašta od utrogestana, bolova u stomaku, zatvora, anemije, glavobolje, ureoplazme do oteklih nogu, svraba po stomaku i grudima...ali kako uglavnom procitam koliko se koja trudnica ugojila, prestajem sa čitanjem komentara. svako dobro :-)
VOLIM SVOG MUZA NAJVISE NA SVETU!!! :)
Milice, tvoj komentar je naaajbolji na bebcu 👏
Ja sam u 22 nedelji. Imala sam problema od 8 nedelje kad mi je odstranjen polip. U 12 sam prokrvarila zbog korijena polipa, ali sve se uspjelo sanirati sa Utrogestanom i injekcijama Progesterona. U 16 mi je otkrivena placenta previa, ali u 19 je već bila marginalna. Svaka nedelja je nova borba, ali moja curica je vrijedna toga. Bole me leđa, nervozna sam,krevet mi je najbolji drug, bila sam dehidrirana i gladna zbog uporne mučnine, ali kad osjetim svoju curicu kako se pomjera, plakala bi od sreće. Muž je isto jako emotivan, ne smeta mu da balansira izmedju posla i kućnih poslova, da je već zaboravio šta je sex i dobio sjede od stresa pred svaki pregled jer rizik postoji. Mame, čuvajte svoje bebe, imajte povjerenja u ginekologa ili ga promjenite i nemojte da vas obeshrabre problemi kojih će sigurno biti.
CAO I JA SAM U 22 NEDELJI I ZASAD SAM OK U POCETKU SAM POVRACALA JAKO I SVE MI SMETALO I SAD MI SVE SMETA AL UZIVAM U TRUDNOCI JOS NEZNAM STA NOSIM IDEM 27OG. NA KONTROLU I VALJDA CU SAZNATI INACE IMAM 40GOD I OVO MI JE TRECA BEBA
Hej trudnjace:-D( tako me zove naj drugarica:-)). Ovo je prvi put da pisem,uh). Treca mi je trudnoca,i osjecam.se mnogo opustenije,ljepse i zrelije nego ranije. Idemo naprijed bez nervoze. Boli sve po malo ali uzivam u ovoj trudnoci. Zelim svima sve naj naj i uzivajte drage buduce majke:-*
Cao svima. :) I ja sam trenutno u 22oj nedelji trudnoce i nosim decaka i ovo mi je prva trudnoca. :) Za ovaj period sam se ugojila 6kg (sa 60kg na 66kg),ali nikada nisam imala mucnine. Osecam se sjajno...:) Samo se desi da me u toku noci nekada bole ledja pa neku noc jako lose spavam. Bebac mi je vrlo nemiran,i osecam ga kako se mrda stalno. Ima jake i nagle pokrete. :)
Bila sam prosle nedelje na kontroli i beba je imala 470gr. Doktor kaze da super napreduje za ovaj period.. :) Kako su vase bebice? :)
Cao drage mame,mi smo danas 21+3 i osecamo se jako dobro,dosta setamo i aktivni smo iako se brzo umorimo,borimo se nekako sa time. Prije trudnoce sam imala 63kg pa sam smrsala na 59 i sad nikako ne mogu da se maknem sa 61,5 vec duze vrijeme ali se ne brinem jer je beba zdrava Bogu hvala i sve je kako treba. Zvace se Vasilije i mama i tata ga vole najvise na svetu i jedva cekaju februar da ugledaju svoje cedo! Veliki pozdrav svim mamama i njihovim mazama:-)
Cao svima,evo i ja da se javim da sam se do 22 nedelje ugojila 2 kg.Imala sam 50,sad 52kg.Jedem sve zivo u manjim kolicinama,vise puta na dan.Imam osecaj da stalno nesto zvacem.Od gaziranih pica,do zacinjene hrane.Jednostavno ne mogu da se odreknem toga i to me nervira.Ubacila sam dosta voca u meni,sto sam ranije izbegavala jer nisam ljubitelj,pijem magnezijum,kalcijum,setam svaki dan i svuda gde mogu idem peske.To me izvlaci.Sad vec osecam bolove u ledjima,kicmi,sve mi je teze.Ali dobro,sve su to slatke muke.Beba mi je zdrava i dobro i to je najbitnije,da je sve u redu.Svaki dan je osetim,na svaki 4-5 sati mi se javi,suta me i golica,dok ja uzivam da joj pricam i pustam muziku :)
Pozdrav zenske, imam pitanje.Poslednje 2 nedelje nakon 10 minuta hodanja, stomak mi se stvrdne.Malo iznad pupka pa sve do dole.Pijem magnezijum tad kad idem u neku duzu šetnju, ali i tad se isto desava.Kod lekara idem tek 24.Verujem da se nece nista lose desiti do tad, ali bih volela neki savet.I da, to traje neko vreme, i cim malo odmorim ono prestane.PoZz i hvala u napred
I meni, nisam sigurna sta je, mozda da smanjis setnje I produzis mirovanje, lezanje dok ne odes kod doktora (to kazem zato sto sam ja u 1.trudnoci od 5.-6. meseca imala kontrakcije I morala strogo da mirujem, a stomak mi je bio zategnut, treba da bude malo mekan; znaci, ne znam da li je to kod tebe, nisam sigurna da li je zategnut, tvrd stomak znak kontrakcija zbog kojih mora da se miruje, ali svakako mislim da vise mirujes a manje setas dok ne odes kod doktora na kontrolu da ti on kaze, neka ti uradi ultrazvuk, ako I do tad budes imala taj osecaj.
Mika i Dunjaki, hvala vam puno.Predpostavila sam da nije ništa strašno, ali trudna žena o svemu brine😄, pogotovo sa prvim detetom.Trudicu se da više odmaram . Kiss
Nemas razloga da brines. To je normalno.... Malo odmora i to je sve.
Meni se isto desilo, kaze dr da su to blage kontrakcije i receno mi je da mirujem.
jedite vise puta dnevno,manje kolicine,tri glavna obroka i dve uzine (gledajte da uzine budu po dve vocke,koje ne sadrze puno secera) ja sam 22 nedelja i ugojila sam se 6 kg,a nisam mnogo u pokretu(sto je velika greska,znam)
Pozdrav drage mame...ja sam u 22 nedelji i nosim bebu nisko,doktor mi je rekao da mi je grlic mekan....sada nosim pojas i osecam bolove i pritisak...inace beba mi je jako nemirna po ceo dan se okrece ali nece gore nikako...Da li je neko imao slican problem i koliko je ovo opasno doktor mi je rekao da dodjem z amesec dana a ja pravim svadbu za par dana....
drage moje ja sam isto u 22 nedelji trudnoce :)
imam problem sa kilazom i to veliki za od16 jula pa do danas sam dobila 8 kila to je stasno puno i gojim se naglo casu vode da popijem meni se primi neznam jeli i kod vas tako pa bi vas molila ako imate kavu preporuku za mene da malo stanem sa kilazom stvarno svaki dan sam sve veca i veca...e da moj doktor na to nije ni obratio paznju mada sam mu napomenula da se nenormalno brzo gojim
to nije dobro....idi izvadi krv i urin moguce da ti voda ostaje u organizmu...ali smanji i hranu tako i ja govorim da nista ne jedem a ono hah malo sutra...probaj urobitrat caj prirodan je i pij ga 3 puta dnevno :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Ovih 6 fotografija i poruka fotografa pokazuju da je svaki porođaj jedinstven »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
U modi je farbanje jaja prirodnim bojama, sastojcima koje već imate kod kuće »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »