Komentari za tekst "Porođaj u Švedskoj - Naša priča 37+5"

Komentara
13
Ostavite komentar
Ja zivim u svicarskoj i svaki mjesec idem na kontrole i UZ...
Sve je to super,najbitnije da ste Vi i beba prosli kako treba..Ali meni je milije sto svakog mjeseca imam UZ,i sto sam sve vrijeme upucena u stanje svoje bebe i svoje,nego da imam samo 2 UZ u toku citave trudnoce..Mene licno vise umiruju ove kontrole svakog mjeseca(naravno svi smo razliciti)..I kod nas ima jako dobrih i posvecenih doktora,i babica,a isto tako i onih koji nisu..Ali smatram da je tako svuda u svijetu,svuda svi mozemo imati i dobro ,a i lose iskustvo..
Svako dobro,nek je bebac ziv i zdrav!
Svaka čast za sve mamice koje su na svet donele jedno maleno živo biće, pa gde god da su se porodile.
Elem, ja se nisam porodila u inostranstvu, porodila sam se u Betaniji, carskim rezom u 39+1 nedelja. Moja trudnoća je spadala u rizicne, još u 28. nedelji sam saznala da imam placenta previa-u i da ću 99% ići na CR. Zahvaljujući mojoj predivnoj dr koja mi je vodila trudnoću, slušajući je apsolutno sve što je predložila, ja sam bila jedna aktivna trudnica, koja je svakog dana šetala i trudila se da maksimalno uživa, iako, moram priznati, nije bilo lako pobediti i loše misli koje sam imala. Cilj je bio dogurati do 34. nedelje, mi smo dogurale do 39+1, sto je jako retko, ali eto moguce. Moje iskustvo sa Betanijom je najlepše moguće, od samog prijema, preko operacije do otpusta. Sve sestre i dr koji su nas obilazili su bili jako divni i ljubazni, ukljucujuci i pedijatre. Na CR-u su sobe trokrevetne sa kupatilom i mini kuhinjom, sta znam, meni je prijalo drustvo u sobi, i danas smo u kontaktu. Na hranu takođe nemam zamerki, nije idealno, ali ja sam svaki obrok rado pojela. Da napomenem da je bio 13. avgust, pandemija plus užasno velika gužva kada su porodilje u pitanju i opet nosim prelepo iskustvo! Tako da, drage mamice, budite sigurni da i naša zemlja ima izvanredne stručnjake i porodilišta iz kojih se nose lepa iskustva.
Lep pozdrav svima! 😇
i ja sam se porodila u Geteborgu. Uzasno iskustvo,mucili su me 22 sata,i mene i bebu,zavrsila sam na kiseoniku,krvarila ,dobila temperaturu..bebac nije disao,dobio je infekciju..a na kraju i ja infekciju materice. Na kraju je babica rekla da su ipak trebali da me posalju na carski ali eto nisu . fuj! nikad vise! Dzaba om i sobe i apartmani..
Osoblje je predvino prema vama i babice , sam prijem tretiranje porodilja za cistu desetku, suprotno Srbiji.Porodila sam se kao i gospodja u Svedskoj , ne dobijate apartman vec obicnu sobu koju delite sa ostalim porodiljama , ako ste srece da budete sami i da suprug moze ostati sa vama i bebom😏. Posebno u sadasnje vreme kada je korona i kada su porodilista puna porodilja i beba 🙂 .Imam par prijateljica koje su rodile carskim i svaka od njih je bila uspavama nije pratila svoj carski rez kao gospodja 😏nerealna prica.
Göteborg je u pitanju. Takodje sam imala 2 ultrazvuka i ctg tek pred porodjaj. Porodila sam se mesec dana nakon Sanje 😊
Blago vama bar posle porodjaja imate ako nista drugo svaka posebnu sobu i svoju privatnost. Ovde u Srbij u sobi budu najmanje 3 porodilje a ima soba gde ih bude jos vise. Da ne pricam o ponasanju osoblja posle porodjaja kao da smo u kaspnici a ne na porodiljskom odeljenu, a o hrani i picu no Comment
Živim u Göteborgu. Dobro znam svoja i prava i svoje obaveze jer sam i sama zdravstveni radnik! Takođe, moja rođaka je isto prošla baš u Stockholmu i jedna prijateljica iz Malmö. 😊
Ali ne treba ja Vama da se pravdam, jer za sve ovo što sam rekla i opisala stoji i moj suprug, i ustanove koje sam posećivala kao i moja najbolja babica ! 😍
Možda da ste Vi zanimljivi i da su Vaši komentari uvažavani kao moji, možda bi Vi opisivali Vaš porod, ali nažalost…. NISTE! 😊
Svako dobro od Gospoda! 🙏☦️📿
Da, naravno procitala sam i ostale komentare. Nadam se da si i ti. Elem bez obzira na koronu u Svedskoj je jako velika kriza za med. radnicima pogotovo za babicama i doktorima. I tako je vec par godina unazad i prije korone. Pisem ono u sta sam jako dobro upucena. Isto tako kao sto je jedna druga gospodja napisala ne dobijes apartman nego obicnu sobu. A sto se tice dokaza koje si prilozila redakciji da bi napisali clanak , bas bi voljela da vidim taj dokaz gdje pise da je samo jedna porodilja dobila cak 5 med.sestara. I kao sto vec napisah vjerujem da je ovde u Svedskoj sam proces porodjaja i boravak u bolnici puno bolji nego u nasim zemljama, ali je smijesno da se pretjeruje i pise da je neko ljubomoran jer je neki forum zapazio bas tvoje komentare pa eto rekose jao ovu cemo gospodju intervuisati. I naravno sve zene koje se ne slazu s tobom su ljubomorne i krivo im je sto su one nezapazene. Da nije smijesno bilo bi zalosno. Svako dobro i lijep pozdrav.
Nemas potrebe da se tripujes da je neko ljubomoran jer nema razloga za tim. Ovo moze da ti kupi samo neko ko nikad nije ni cuo za Svedsku. U Svedskoj je tolika kriza za med.radnicima da je to katastrofa pogotvo sada u vrijeme pandemije tako da si ti sama dobila 5 zdravstveni radnika od toga nema nista . Posto si imala carski rez imala si doktora, babicu i nizu med. sestru,(i to je pitanje s obzirom na krizu koju vec spomenu) anesteziolog je dosao dao ti epidural i otisao. Ima jos neki stvari koje su nemoguca misija u tvojoj prici ali ne bi da smaram ni tebe, a ni sebe . Vjerujem da je mozda u Svedskoj puno bolje se poroditi nego dole na nasim prostorima ali zasto pretjerivati !? Uzivaj sa svojom bebom i neka vam je ziv i zdrav.
Možete pogledati ostale komentare koji svedoče da govorim
Istinu draga Alice.. Ne bih se umarala Vama i pravdanjem. Gde treba sve je pokazano i dokazano i nakon toga je priča objavljena. I kao što rekoh nisam imala epiduralnu anesteziju. Porodila sam se na samom početku korone, gde su bolnice svuda u svetu bile prepune, a u Geteburgu prazne, doslovno su čekali da prime prvi slučaj. Ljubim Vas a Vi vJerujte ili verujte to me ne zanima ABSOLUT.
Sa svim nalakiranim noktima...
Neznam gdje zivi al ovo za Svedsku nije istina, to je ovisno o gradu i bolnici postoje 3 do 4 glavna ultrazvuka u Stockholmu u dvije najvece klinike, ako napise grad nije problem ovo Švedska neznaci da je cijela Švedska. Vecina nezna svoja prava pa i ne trazi
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Prisutnost očeva na rođenju deteta je od velikog značaja za celu porodicu »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Prisutnost očeva na rođenju deteta je od velikog značaja za celu porodicu »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »