Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
1227
Ostavite komentar
Pozdrav mame, kako prestati sa izmlazanjem? Probala sam samo da mi bebac doji i da se ne izmlazam, ali grudi mi postanu brzo tvrde i pocnu da se stvaraju cvorici, kako to da regulisem?
Iako sam pristalica zvanicne medicine, meni je u ovom slucaju pomogao jedan "starinski" prirodni recept - obloge od kupusa! Izvuku "napetost" iz grudi, smeksaju ih i rashlade...za par dana prestala sam sa izdajanjem i nastavila samo sa dojenjem bebe, evo vec 2 mjeseca od tada, bez problema! Pokusajte, srecno!
Ja imam problem sa sorom beba nece da sisa ali odbija skroz... I pocela sam da se izmlazavam da bih mu davala svoje mleko...usput nudim sisu ali nikako nece... Nadam se da cu uspeti da dojim opet i prestanem sa izmlazavanjem...muke su to... Ponekad okej i kad je nuzno ali cesta upotreba je losa, vidim po sebi 😭
Nema potrebe za izmlazanjem,tako ti se stvara visak mlijeka. Beba dojenjem stvara sebi koliko joj je potrebno..
Prestani sa izmlazavanjem, zato ti i nadolazi mleko, to je stvar ponude i potraznje. Kad ti budu tvrde daj bebcu da sisa da to prodje i to je to. Samo pazi da ti se ne napravi mastitis, pa vodi racuna da isisa.
Cao Mame😊pisem jer Sam zabrinuta do jos prije dva dana sam Imal pune tvrde dojke...a evo vec drugi dan su mekane kao da Nema nista u njih..Neznam Sta se desava Sta da radim...Hvala za kakav god savjet
Apsolutno normalno, to ce se desavati ali to nikako ne znaci da nemate mleka... Beba stvara mleko sisanjem
ako je beba imala skok u razvoju proslih dana,tj da je bila cesce na dojci nego inace i navlacila sebi mlijeko. kad nadodje veca kolicina mlijeka i grudi nabujaju i kad beba zavrsi skok u razvoju i odmori se nakon toga vise pije i dojke se "izduvaju" 🤭
Beba ima dva ipo meseca i kad se hranimo nikad iz cuga ne popijemo flasicu, na pola pocne da se vrpolji i izbaci a ne popije meru, da li neko ima slicnu situaciju?
Ja bih rekla da joj je dovoljno toliko, msm da ni oni ne mogu pojest uvjek isto, da je gladna sve bi ti pojela :) neke bebe manje jedu, a neke vise, kod nas ima dana kad sisa po 2 min ili vise, ne zna joj se nikad :)
Evo ja , sve isto kao kod vas.Jedino kad popije flasicu iz cuga to ke nocu oko 2h jer se budi posle 5 sati spavanja i jako je gladan.Inace smo se izvestili...popije na pola pa kad krene da izbacuje flasicu ja ga dignem da podrigne i posle nastavimo opet malo s mukom ali popije sve na kraju.Nunam ga u toku te druge ture jela i on se smiri i popije.Jednostavno ih mrzi da vuku😆
Moja beba koja ima 2 meseca i 10 dana veoma nemirno spava danju. Posle hranjenja zaspi, ali se budi na svakih 10-tak minuta, u snu se komeša, stenje, maše ručicama kao da se brani od nekoga ili nečega i budi se uz plač. Smiri se malo uz cuclu, ali ne ume da drži sama cuclu pa čim joj ispadne ona se opet probudi i plače tako da moram da stojim kraj kreveca i pridržavam cuclu prstom da bi ona spavala. Nekad se dešava da se bukvalno uz cimanje celog tela i prstrašen izraz lica budi i počinje da plače - kao da je neko uplašio ili kao da sanja jako ružne snove.

Ovo je iscrpljujuće i za mene i za nju jer em ona loše spava em sam ja vezana za nju jer ne mogu da se maknem skoro ni na 5 minuta od kreveca, a ne mogu da je pustim da sama plače u sobi

Ima li neko slično iskustvo ili savet ili objašnjenje zbog čega se bebac ovako ponaša?

Inače ona jede normalno, vesela je i mirna kad je presvlačim i kada sa njom pričam, voli da se kupa....ali danju gotovo da uopšte ne spava.

Beba trazi tvoju blizinu probaj preko dana da je stavis u krevet i lezi sa njom dok se ne uspava mozes pored da ostavis svoju majicu. A sto da i ne odspavas sa njom :) i izbacite dude sta ce vam to
Imamo isti problem,jel kod vas jos uvek to traje?
Da, traje. Kažu žene, iz iskustva, da tek sa nekih godinu dana san se normalizuje. ☹️ Trenutno spavamo 3xpo 30min preko dana i noću 10,11 sati uz jedno hranjenje. Kako je kod vas?
Beba ovog uzrasta treba da ima 7 do 9 podoja dnevno.
Ako Vasa beba ima samo jedan podoj nocu onda je savim logicno da preko dana ima veci broj podoja. Preporuka pedijatara je da nocu ne prodje vise od cetiri sata izmedju dva podoja, preko dana ne vise od tri sata.
Isto i kod mene... Noću spava normalno
ista situacija
Koliko je beba stara? Mi smo napunili 3 meseca i 3 dana i dalje ne promenjeno. Kažu doktori beba zdravstveno sve u redu. Da li ste vi išli kod dr i imate neko objašnjenje/rešenje?
Kod mene je bila ista situacija do skoro, samo je to radila nocu. Desavalo se da mi nije spavala jednom celu noc do 8h ujutru, isto ponasanje, komesanje, stenjanje,kenjkanje itd... Preko dana spava lepo, bukvalno po ceo dan a nocu se tako ponasa, sve dok nije primila sada drugu vakcinu, i smirila se. Moj pedijatar kaze da su to u pitanju blagi grcevi koji joj ne daju mira i da se zato budi i meskolji i cima... To su faze koje se moraju proci, samo se naoruzajte strpljenjem.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »