Komentari za tekst "Vantelesna oplodnja"

Komentara
771
Ostavite komentar
Molim vas da mi neko kaže koliko košta sav taj proces VTO u klinivi Ivanović unaprijed hvala!!!
Imala sam 6 spontanih, 18 inseminacija i 2 vantelesne. Druga vantelesna je bila uspesna. Nju je uradila Gordana Ivanovic koja je i otkrila sa hemtologom da je kod mene imunoloski problem odnosno trombofilija. Odredili terapiju i evo sada imam devojcicu od 18 meseci.
Pre toga 10 godina bezuspesno lutanje i trazenje uzroka spontanih
Molila bih vas da mi kazete moze li se uradi VTO o trosku drzave,ako su muz i zena uradili sve potrebne analize i utvrdjeno je da je muz sterilan,odnosno da ima mali br zakrzljalih spermatozoida.
Zdravo drage moje super zene,pokusavamo vec 2 i po godine dobiti bebu i nista, sada nam preporucuju VTO,2007 sam imala operaciju endometrioze levog jajnika u Narodnom frontu posle operacije nisam koristila nikakvu terapiju,nisam pokusala sa inseminacijom,ne znam sta da radim niti u kojoj ustanovi da radim VTO,inace svi rezultati su nam u redu,a godine prolaze vec mi je 31 moram se odluciti.HELP!!!!
INTERESUJE ME KOJA JE TO DOKTORKA GORDANA IVANOVIC,I U KOJOJ KLINICI RADI JER MI TREBA ZA VTO?
Da li je u Srbiji moguce obaviti vantelesnu oplodnju na bazi anonimnog donatora?
Prošle godine sam bila u programu za vantelesnu oplodnju u Novom Sadu, ali na žalost, pokušaj je bio bezuspešan. Sa radom lekara nisam bila zadovoljna i ne bi se usudila da sve to ponovim, bar ne u toj ustanovi. Da li neko zna koje su Klinike još u opticaju za drugi pokušaj? Hvala
radila sam 8 insiminacija i dve ivf bez uspeha, lekari nemaju objašnjenje za moj slučaj jer svi mogući nalazi su u redu i meni i suprugu , ali svi , a rezultata nema , imam 40 godina želim pokušati opet ali ni sama ne znam gde u dilemi sam gde.....
danijela dal' je oplodnja bila iz drzavnog fonda,i interesuje me kojom metodom oni idu.ja sam u novom sadu bila na kratkoj semi primala sam diferelin ,gonal'puregon i menopur ukupno 8 dana'stim sto mi je puregon i menopur uveden 7i8 dan.
imam 36 godina u oktobru sam radila VTO kod ivanovica prvi put i uspelo mi je. Oni su najbolja klinika u kojoj sam bila ,njihov metod je najbolj i daju ti veru i nadu da je sve moguce. sada sam u devetom mesecu i cekam da se porodim.
ja sam radila vto pre 15 dana na gaku u novom sadu i pre dva dana sam dobila menstruaciju
Da radila sam 3 laparoskopije, i dva puta HSG. Gde je ustanovljeno da su mi oba jajovoda zacepljena .
A laparoskopija, mislim, da li si je radila? Meni je posle cetvrte trudnoce tj. spontanog uraden HSG, nije bilo uspeha, a posle toga su mi laparoskopski uklonili priraslice i opet sam ostala trudna 2 puta. Radila sam posle t jos jednom transvaginalnu laparosko. , i ustanovili su da mi je desni jajovod neprohodan ( do sada su verovatno oba). Zato ako nisi radila, mozda bi ti to pomoglo. Molim te, samo nemoj shvatiti ovo kao neko moje pametovanje, u situaciji smo da i sami moramo da otkrivamo, i ucimo neke stvari da bi uopste mogli da se nosimo sa ovom situacijom. I ja sam iz iskustva drugih zena saznala dosta toga. Slavice, veliki pozdrav.
Jos nije ali ne znam dali bi i to vredelo jer je kod mene problem zacepljenje jajovoda. Mimi ipak ti hvala
Slavice, da li ti je neko predlagao da radis inseminaciju., ili si je vec radila? U drzavnim bolnicama na uput je besplatno, a u privatnim oko 300 eura.
Slavice, sve zavisi od stimulacije, zatim da li ces raditi po skracenoj ili dugoj semi. Mene konkretno izade od 1800 do 2000 eura. Inekcije su ti duplo jeftinije u Madaraskoj ako si u prilici da ih tamo kupis.
Jel mi neko moze reci otprilike koliko kosta vto.
Slavice, kada bi svim zenama koje su u tvojoj, verujem ni malo lakoj situaciji, dozvolili besplatnu VTO, nasa siromasna drzava sigurno ne bi imala sredstva da obezbedi i drugi besplatan pokusaj VTO nama zenama koje se nismo ostvarile kao majke i kojima je ovo mozda poslednja prilika za to.Cula sam da je osecaj kada ugledas svoje tek rodeno dete, nesto najlepse sto moze da se dozivi... a ti nam mozes reci da li su u pravu oni koji to kazu.Zelim ti sve najbolje. A tvom muzu, kao i mom pa i meni mozda i nije sudeno da budemo roditelji.
Ja sam svesna toga, ali moj muz nema dece a rezultati su pokazali da je problem do mene. Sta s njim
Slavice, izvini, ali kako to mozes uopste i da pitas. Budi srecna sto imas to jedno dete. Neke zene nemaju decu, a veruj mi znam da nisu u situaciji ni nalaze da prikupe za VTO, jer to sve kosta. STA SA NJIMA
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Mame uglavnom ne vide šta se dešava iza njihovih leđa prilikom davanja epidurala »
Prisutnost očeva na rođenju deteta je od velikog značaja za celu porodicu »
Mame uglavnom ne vide šta se dešava iza njihovih leđa prilikom davanja epidurala »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »