Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Mozda najbolje da je poslusa pedijatar, mojoj devojcici je zapusen nosic i koristimo fizioloski i pumpicu rucnu za izvlacenje, ali ne skripi..
Mojoj to bude posle plakanja, sve mislim da li je prehladila, toliko promjena u ovih zadnjih par dana sa njom, taman mislim doveli smo se u red malo , a ono haos.
zene jel koristite onu maramu za nosenje bebe,mene je spasila..
.
Narucih ja nosiljku 🤣 kod ZMajcice na fb , bice preslatka crna sa zvjezdicama, ako je ne bude htjelaaa upucacu se jer sam je papreno platila 🤣
Ja koristim tkanu maramu, i bebac uziva u njoj
jao,ne znam...moja nece ni u krevet samnom moram je na grudi staviti,kako cu je odvici nisam pametna🤣
Znaci nista ni od toga, nema meni pomoci dok ne stane na noge 🤣
Joj to i jeste jedini problem...ova marama sto sam ja kupila je od sintetike nije za leto, ipak moja bebana je voli,odmah zaspe! ja je koristim u kuci gde je razhlađeno,napolje nikako, necu ni da probam!!! da imam mogucnosti sama bi je sasila! kupis materijal koji ti odgovara 500x50, porubis i gotovo!
Nemam iskustva sa njom ali sam cula da je dobra... A reci mi jel im bude vruce sad u njoj??
ćao mame, da li neka ima dobar savet kako bebu navići na kolica? u hranilicu (0+) hoće, bar određeni period, ali u kolica nikako. 😑
pozdrav
Pokusaj kad je beba dobro raspolozena da je stavis. I pevaj joj i zanimaj je. Pokusaj vise puta. Ja sam tako uspela da ga naviknem preko dana na krevetac, nece bas svaki put, ali bolje malo nego ni malo..
Moja hoce u krevetac, autosediste obozava, ali sa kolicima smo imali problem prvi put posle 15min setnje je plakala. Onda sam uzela i unela kolica u dnevnu, stavila je da legne u njih i ljuljkala napred nazad, to ju je malo opustilo. E sad ono pusti je da place ni kod mene ne pije vodu. Em nemam srca, em nemam zivaca. Lakse mi da je animiram ili uzmem nego da slusam vriske koji probijaju bubne opne. I meni je nekako suludo ostavljati malu bebu da place ako vec mozemo da je smirimo, ipak jos nisu u fazi kad mogu da razumeju i komuniciraju.
I ovako me strah kad mi u ruke place a ne jos da je pustim u sobu samu da place, kakve savjete ja dobijam da se zapitam jel sa tim ljudima sve u redu. 😏
Imam ja da je prihvatis takvu kakva je, lakse ce ti bit. 😁 Kod nas postoji jedino resenje da je pustim da place, kao sto mi svi savjetuju, a meni je to tako okrutno, nemam srca ja za to, a ni zivaca. 🙂 Jednostavno oce da se nosi i kraj.
Ja definitivno to ne umem.
Sad cuvem trecu bebu nece ni krevetac ni kolica.
Kazu pusti ga nek place navici ce se.
Ali ja ne mogu.
Uostalom brzo i to prodje bude naporno ali ipak su to nase maze.😀
Kako se čuva mleko koje izmuzemo? U čemu se stavlja u zamrzivač? Koliko može biti u zamrzivaču i kako se posle koristi, samo se odledi I spremno je za bebu?
Hvalaaaa ❤️❤️❤️
Takodje na ovim visokim temp, koliko moze stajati na sobnoj temperaturi nakon što se izmuzemo?
Mleko može u frižideru stojati 72 sata.
Između dva podoja na sobnoj temperaturi 3 sata. Moraš da imaš najmanje dve flašice za čuvanje-možeš mešati mleko iste temperature-na primer imaš jednu flašicu u frižideru a stavila si drugu flašicu svežeg pa kad prođe malo vremena(kada se ohladi) možeš to sveže da prespeš u onu prvu... U zamrzivaču može stojati 6 meseci. Ja sam zamrzavala u kesicama fino za led, vrlo su praktične i koštaju 60 dinara u maksiju. Te posude iz Akse tj. kese Farlin su jako skupe a o Aventovim da ne pričamo. Nadam se da sam ti pomogla 💚
Ima u apoteci da se kupe dozeri za mlijeko, tj kesice... ja ga licno nisam zamrzavala jer ga nemam u tolikim kolicinama, al znam da moze mjesecima da stoji u zamrzivacu (sanducaru) a u ovim obicnim manje, a odmrzava se u toploj vodi i nikad ga ne podgrijavas 2 puta.. sto se tice sobne temp ne drzim nikad preko 4 h.
Jeste li umorne?? Kako se snalazite? Pomaze li vam ko? 😘 Moja beba se po cijeli dan-noc nosi, kolica, ljuljaska, sva ta pomagala ne zeli, samo hoce ruke i tako evo 2 mjeseca, ne znam za sebe od umora, jedva cekam da propuzi pa da je manje nosim, jer mi se vrti u glavu od setnje kroz kucu.
Moj sin 2 meseca je malo noc ustalio sa spavanjem pa se sad budi samo jednom ali do pre dve nedelje je bila ludnica .Bio je u stanju nocu da se budi 100 puta.Jedini problem nam je sto danju sve vreme hoce na ruke, ne zanima ga ni ljulja , ni kolica ni krevetac .O setnji i da ne pomisljam, to je onda dva posla od jednom , guranje kolica jednom , a nosenje njega drugom rukom .Jedva cekam da propuzi da se bar malo opustim.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Velike vesti - uskoro vam predstavljamo novi i redizajniran Bebac! »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »