Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2108
Ostavite komentar
verified test sam platila 550e
U prvoj trudnoci triple test bio s najvisim rizikom,radila amniocintezu,sve ok. U drugoj nista nisam radila,jer su to sve samo statistike.
Ne brinite,sve ce biti dobro.
Lp
Nisu to SAMO statistike. Ako ne znas dovoljno o tim testovima, nemoj ovakvim komentarima da dajes laznu utehu ljudima. Postoji vise vrsta testova i stepena preciznosti pa i verovatnoce, u skladu sa tim, da nesto jeste ili nije ok.
Na sajtu imate cene, verified.rs ja sam uzela onaj osnovni paket, koji proverava anomalije 13, 18 i 21. hromozoma i polnih hromozoma ( Turnerov i Klinefelterov sindrom) i pol bebe. U Biomedici na Slaviji primaju čekove, i može se platiti na 6 rata.
Jesu skupi, ali može na rate da se plati, tačnije na čekove.



Moj savet, ponovite dabl test.
U prvoj trudnoći 2009. su mi preračunali isti rizik kao vama, 1:253.
Izbezumljena sam bila od straha, moj iskusni doktor je posumnjao da je dobro odrađen u laboratoriji. Uputio me u Gak i tamo ga ponove, rizik bio 1:1800 čini mi se.

Dabl test je čista statistika sa tacnoscu od 60-80%.

Sada, pošto imam 34.5 godina, radila sam verified da izbegnem amnio i rizik da ne razmišljam do devetog meseca, i juče su stigli rezultati. Sa hromozomima bebe je sve ok, nosim devojčicu. 😊 💞

Da li mozes da nam kazes koliko si platila verified test?
Ja sam bila razmisljanja ako mi bude losiji double test radicu neki od prenatalnih testova.. jesu skupi, ali za 7 dana znas na cemu si i nije invazivno.. a ovo drugo cekas ko zna koliko nedjelja i plus ima sanse za pobacaj...
Pozdrav mame, u 13-oj sam nedelji trudnoće i pre dva dana mi se pojavila braon mrlja na donjem vešu. Interesuje me vaše mišljenje, da li ste imale slična iskustva i da li to može biti opasno? Pozz
Ne brini,to je normalno!
Obavezno idi kod ginekologa!
Svako krvarenje mora dr da pogleda. Ja sam u prvoj trudnoći imala braon sekret bukvalno kao kad treba da dobijem menstruaciju. Otišla sam kod dr i rekla mi je da nije strašno ali da će mi ipak dati utrogestan zbog održavanja trudnoće pošto mi je bio malo skraćen grlić. Posle par dana je nestalo krvarenje i pila sam utrogestan do ulaska u 9.mesec.😉
Ja cu vam ispisati moje iskustvo, ali krvarenja nisu uvijek ista. Zato je moj savjet da se obratite ginekologu. Nije nista opasno sigurno. Ja sam imala tragove krvi, posle nekoliko dana sam iskrvarila obilno. Otisla sam na pregled, ustanovili su hematon. Mirovanje strogo, pijem terapiju utrogestan i primam inekcije progesterog na 3.dan. Sad je sve ok. Opet ponavljam krvarenja su razlicita. Mozemo da nagadjamo sta moze bit, al nije mjerodavno dok doktor ne odradi pregled. Sva ta krvarenja manja, i tragovi u 99% slucajeva su bezazleni i ne prestavljaju nikakav problem. Ali svakako se mora obratiti doktoru, zato su tu. Srecnoo :)
Pozdrav devojke..odrzavam trudnocu,jer sam imala tragove krvi u 6toj nedelji,progesteron svaki 2dan i utrogestan 3x dnevno,strogo mirovanje.Na svaki 4-5 dan imam jako mali trag krvi na papiru i prestane.Ima li neko slicna iskustva i da li je opasno?Ja sam sada 13ta ned,a na ultrazvuku je uvek sve u redu.
Aleksandra, kod mene je bio isti slucaj sa prvom bebom. Do devetog utrogestan uzimala, i na svet donela devojcicu, dravu i pravu. Samo se opusti, odmaraj i ne misli na to ako ikako mozes. 😊
Uz terapije progesteronom trebalo bi da prestane. Meni se u sedmoj javilo, počela utrogestan i sve ok.
Srecno!
Meni se to desvalo od 6 do 10 nedelje sada je sve okej cak vise i ne mirujem sredice se to bez brige ,bitni je da je u.zvuk okej.
Iako je tvoj lekar verovatno u pravu i nema vidljivih razloga krvarenja, ja bih se konsultovala sa još nekim lekarom. Moguće je da tvoj lekar ne ume da prepozna kada je posteljica postavljeno nisko tj preko ušća materice. To ume da bude čest razlog krvarenja u toj nedelji trudnoće a nije ništa opasno tj obično se posteljica podigne kako materica raste i smesti na bolje mesto.
Drage mame, da li neka od vas ima problem sa pritiskom? Kod kuce ga redovno merim, i sve je oke (125/75), ali na pregledu uvek povisen (140/85). Pijem 2x po pola Metiltope.
Ja sam 3 dana pred termin imala povišen krvni pritisak. Bio je 140/85 kao tebi i ostavili su me na odeljenje ginekologije. Posle četiri dana zbog pritiska koji nije mogao da se snizi iako sam pila metildopu porodili su me na carski rez.
Meni su ostavili u bolnicu sa tim pritiskom tj imala sam 140 sa 100 samo taj jedan skok posle je bilo sve uredu.Mozda se malo uplasis kad odes kod ginekologa pa ti skoci prisak.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Fundalna masaža smanjuje krvarenje za 60% »
Umesto šećera za večeru, ova verzija obiluje zdravijim namirnicama »
Važno je ograničiti ekrane radi zaštite, zdravog detinjstva i razvoja dece u digitalnom dobu »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Ulaz na Naučni piknik je besplatan za sve zainteresovane »
Jednostavna, zabavna tehnika pomaže deci da razviju disciplinu i urednost kroz igru slaganja odeće. »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Umesto šećera za večeru, ova verzija obiluje zdravijim namirnicama »
Važno je ograničiti ekrane radi zaštite, zdravog detinjstva i razvoja dece u digitalnom dobu »