Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2112
Ostavite komentar
Iako je tvoj lekar verovatno u pravu i nema vidljivih razloga krvarenja, ja bih se konsultovala sa još nekim lekarom. Moguće je da tvoj lekar ne ume da prepozna kada je posteljica postavljeno nisko tj preko ušća materice. To ume da bude čest razlog krvarenja u toj nedelji trudnoće a nije ništa opasno tj obično se posteljica podigne kako materica raste i smesti na bolje mesto.
Drage mame, da li neka od vas ima problem sa pritiskom? Kod kuce ga redovno merim, i sve je oke (125/75), ali na pregledu uvek povisen (140/85). Pijem 2x po pola Metiltope.
Ja sam 3 dana pred termin imala povišen krvni pritisak. Bio je 140/85 kao tebi i ostavili su me na odeljenje ginekologije. Posle četiri dana zbog pritiska koji nije mogao da se snizi iako sam pila metildopu porodili su me na carski rez.
Meni su ostavili u bolnicu sa tim pritiskom tj imala sam 140 sa 100 samo taj jedan skok posle je bilo sve uredu.Mozda se malo uplasis kad odes kod ginekologa pa ti skoci prisak.
Ista situacija, kuci nekad i 100/60 inace mi je nizak, kad odem na pregled kao i vama. Dobila sam isti lek ali mi je doktorka rekla da ga pijem samo kada mi skoci kuci, jer se vrv uzbudim na pregledu.
Zdravo zenice,da li imate bolove tu oko pupka,u blizini,onako kao da pomalo ziga,ali vrlo kratko..Da li to beba raste ili je to nesto drugo? Hvala🤗❤
Imam bolove oko pupka stim da mi je druga trudnoca a u prvoj to nisam imala i jako minje cudno da tako rano budu oko pupka..
Zdravooo
Neki cudan okus u ustima...
Sta pomaze?

Hidrogenom od 3 posto ispirati. 😁
zdravo mamice 😃 u 13 nedelji sam i imam dva dana temperaturu 37/5 dali je to opasno za bebu i sta smijem da popijem tusirala sam se sa mlakom vodom ali ne pomaze mi nista
Ako ti temperatura pređe 38 smeš amoksicilin da piješ. Ja sam imala jednu noć temperaturu preko 38 pa sam ujutru otišla kod dr. Dala mi je amoksicilin s tim što ga ja na kraju nisam ni pila jer mi sledeće veče nije bila tako visoka temperatura. Probaj da je oboriš tuširanjem ili rakijom.
Nije opasno za bebu. Tako niska temperatura se ne skida. Ako bude iznad 38,5 onda možete popiti paracetamol.
zelim vam svima puno srece ...ja sam sinoc izgubila bebu u 13 nedelji 😭
Joj, daleko bilo. Znate li razlog?
Pozdrav svima, danas sam usla u 12
mada po ovoj aplikaciji ulazim u 13 🙄 nedelju i sutra treba da radim dabl test zanima me da li smem da jedem pre vadjena krvi niko mi nista nije rekao, cula sam od nekih ne, neki kazu normalno. Radim drzavno i sigurno cu se nacekati 🤦‍♀️
Mozes slobodno jesti..Ja juce radila double test i jela ujutru..I cim dodjes da predas knjizicu naglasi trudnica i neces cekati😊
Drage mame nova sam,htela sam da pitam da li su nekome na dabl testu pronasli polip placente,da li je opasno po bebu? ☺️👶
Drage mame, ja polako ulazim u punih 13 sedmica..Hvala Bogu baš se dobro osjećam, radim, ne spavam puno.Samo me nekad glavobolje muče,ali sve se da izdurati..Sutra aBd idem u jednu privatni polikliniku da radim pretragu koja se zove kombinirani probir...Radi se uzv,mjere se parametri, vadi se krv..I sve se upoređuje..Malo me je strah ali nadam se da će biti uredu..Da li je neka od vas to radila?
To se kod nas zove dabl test i sada je obavezan 🤗 ja sam ga juce radila i sve je super, inace znam mnogo slucajeva, kojima se nisu poklopili rezultati krvi sa ultrazvukom, tako da se opusti i ne obracaj paznju, to je samo papir, vazno je da doktor vidi kako beba napreduje, sve moje drugarice su rodile zivu i zdravu decicu, a kao sto rekoh rezultati se nisu poklopili. Ja se osecam bas kao ti, bas sam super, sto je dobro, a saznali smo i pol bebe 🤗
Zdravo svima 😊 Da li ste imale problema sa aritmijom u trudnoci ? mene ubi.. Hvalaa
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Da li su štetne za mamu i bebu? »
Kolaž od četiri fotografije koje pričaju priču o trudnoći »
U toku leta posebnu pažnju treba obratiti na to da li je bebi previše toplo »
Koristite kupku nedelju dana pre menstruacije za najbolje rezultate »
Koristite kupku nedelju dana pre menstruacije za najbolje rezultate »
Visoke temperature mogu dovesti do toga da se dete pregreje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Iskren video o životu jedne mame - tuga i sreća u tri minuta »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Telesna temperatura dvogodišnjaka može da naraste i do 40 stepeni ... »
Napravili smo listu od pet veselihi pevljivih dečijih pesmica idealnih za leto! »