Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
783
Ostavite komentar
Ja dojim i dobila sam menstruaciju 3 meseca nakon porodjaja. Prvi ciklus mi je bio preobilan i dugo trajao 13 dana..
sada se vec sve regulise polako...vraca se na staro i na moju srecu bez bolova. Moja drugarica je dobila tek kada je prestala da doji tako da nemas razloga za brigu.
Moja beba ima 5 meseci i nedelju dana, isključivo sisa, ali sam ja dobila. Nemam redovno, ali ipak imam menstruaciju :)
Ne brini, to je potpuno normalno. Dokle god redovno dojis dete, verovatno neces dobiti menstruaciju.
Zdravo drage mame, ja imam bebca 6mjeseci, i sad cekamo novu bebuu🤗 da li neko ima iskustva sa takvom trudnocom? Kako ste prosle? Pozdraaav za svee!
Ista situacija,nema straha jedva čekamo i polako ćemo,spremni smo na par teških godina a na kraju sve prolazi brzo svakako,sa dve bebe će još brže i dok se okreneš hodace,imaće jedno drugo,naučice da dele odma sve i biće sve okej...Uz sve mame smo❤
Ja licno nemam, ali imam drugaricu koja je napravila razliku 3meseca,odn tacno 12 meseci izmedju dve bebe. Tesko je jer ces imati dve bebe koje ne hodaju, i svakako ce ti trebati pomoc tada. Ali sada toj drugarici klinci imaju 3 i 4 godine i top je. Igraju se medjusobno, ne mora mama da se previse zanima, i moze da popije kafu na miru. Tako da samo pregrmis, a hoces, dok malo porastu, a posle banja. Nema mame koja nesto ne moze, samo napred. 💪💪💪😊
Zdravo, u istoj smo situaciji:) beba mi ima 6 mjeseci i cekamo drugu tacno kada njemu bude godinu dana. I ja bih voljela da cujem iskustvo majki u takvoj situaciji
moja kuma kad je zatrudnila drugi put prvoj bebi joj bilo 4 mj...ne sekiraj se bit ce sve ok, jest malo naporno al to je najveca sreca
Zdravo drage mame, ja imam bebca 6mjeseci, i sad cekamo novu bebuu🤗 da li neko ima iskustva sa takvom trudnocom? Kako ste prosle? Pozdraaav za svee!
Zdravo svima :)
Koliko su velike vase bebe? da li su udvostrucile svoju tezinu? mi jos uvek nismo, blizu smo, dr smatra da je sve ok, beba siki i rucka kasice, mada kako kad je raspolozena, nije bas neka jesna beba, ali je zato aktivna bas, dok je budna ne staje, ne izgleda mrsavo ali ja sve nesto brinem sto malo napreduje u tezini, da li jos neka ima slicno iskustvo?
pozdrav :)
Beba ne mora da udvostruci tezinu do 6 mjeseci. Mojoj bebi fali citav kilogram do duple tezine ali se rodila krupna, motoricki uredna, nije debeljuca to su tzv banana tip, zivahne dugacke bebe..
Moj bebac je udvostrucio kilazu sa 4m,ali je rodjen kao sitna beba. Kazu da valjda bebe koje su manje po rodjenju, brze napreduju. Ali nema sta da brines niti da uporedjujes sa druhom decom. Sve je to ok i samo napred. 💓
Moj sin je rodjen sa 4150gr,a 54cm,sa 6m ima 10kg i 100gr 😁 a dugacak 69cm. 😁 samo dojena beba 👶
Moj rodjen sa 3.360 a dug 53 cm.. sa 6mj ima preko 9 kg, dug 73 cm :)

sve to zavisi od bebe do bebe, u moje kolegice beba 9 mj ima 7 kg, udvostrucila je tezinu, rodjen sa 2,950
Pozdrav mame ,da li može predlog jelovnika za bebu 6 meseci tek sam joj počela uvoditi pirinac i povrće ,po malo me zbunjuje raspored kada i šta da li može ujutru i uvece pirinac ili samo jednom ? Povrće podne ili Poslepodne ? Unapred hvala
Kombinuj kako tebi odgovara. Jedini moj savet je da nove namirnice dajes ujutru zbog, ne daj boze neke reakcije. Ja sam npr oko 10 davala voce, oko 2,3 slanu kasu i oko 5,6 ili jedno ili drugo. Pirincano brasno je strava i ja ga kombinujem sa vocem i povrcem. Kuva se voda dok prokljuca i onda kao griz ubacujes i samo mesas do odr gustine i onda ubacim sargarepu i tikvicu npr ili sargarepu i jabuku i sve zajedno smuljam stapnim mikserom. Ne opterecuj se pravilima vec samo gledaj sta sme u tom uzrastu. Moj bebac ima 6 m i jede od cetvrtog. Sargarepu, tikvice, krommpir, brokoli, karfiol, jabuke, kruske, sljive, kajsike, breskve.. i skoro sam mu uvela meso. Uz sve to i pirincano brasno.
Cao Bojana. Moj ti je savjet da se vodis svojim osjecajem I navikama u ishrani vase porodice. Neko vise voli lagani dorucak tj voce, a jacu veceru - zitarice. Nekom vise ogovaraju zitarice ujutro a voce poslije podne kao uzina. I kad citas savjete na sajtovima svi su razliciti, I pedijatri govore razlicito, zato slusaj sebe. Ja mom bebcu dajem voce oko 11, povrce oko 15, a zitarice oko 18:30 ali cesto pojede jako malo zitarica jer ga dojim cesto, na zahtjev, pa nije gladan. Ponekad je vocna ili povrtna kasica sa pirincem, ali to je jako mala kolicina pa mu opet uvece dam zitarice. Ne bih mu npr. davala samo pirinac I ujutro I uvece, dok ne pocnes sa vocem, mozes mu dati pirinac ujutro a povrce oko 16h. Ako zelis da mu zitarice dajes za veceru kad bude stariji onda I sad tako radi, daj mu povrce oko 13 - 14h a pirinac oko 18h. Meni je ovo peto dijete, ranije su ta pravila uvodjenja ishrane bila drugacija, pa nisam u strahu jer znam da nijednom djetetu nikad nista nije bilo a poceli su sa kasicama od 4 mjeseca, nije se davalo 3 dana jedno te isto vec sto raznovrsnije, I to uvodjenje hrane je islo nekako brze I jednostavnije. Jedino sa cim ne zurim je meso, jaja I mlijecni proizvodi, a sa povrcem, vocem I zitaricama neces pogrijesiti kako god da das, samo nek je raznovrsno. Pozdrav :)
Citam, mame se cude sto se bebi daje vanila griz. U Nemackoj u Dm-u, Müller prodavnici postoji Abendbrei grieß sa Vanilom i cimetom za bebu od 6 meseci. Moj decak to voli, dam mu ponekad, a inace mu sve kuvam, od slatkih do slanih kasica. Zene, olaksajte malo, niste popile svu pamet ovog sveta, svaka mama zna sta je najbolje za njeno dete. Pozdrav!
A sta ima da se cude za vanilu, cimet, kakao... nije kilo secera vec zacin, aroma, potpuno prirodno. I u povrtne kasice se moze dodati malo nekog aromaticnog bilja ili zacina, ne mora biti bljutavo, vazno je da nije slano I ljuto. I ja dajem mom bebcu jabuku sa vanilom I zitaricama, bananu sa grizom I kakaom, ali mu ne bi dala vocni jogurt za bebe ili puding koji je pun secera, I trudicu se da to sto duze traje, mada unaprijed znam da ce biti prilika kad ce mu neko dati slatkise cim malo poraste, pa necu pasti u nesvijest zbog toga. :) Previse se zene opterecuju, a nije im ni cudo kad na internetu nadju 100 razlicitih informacija. Kad sam rodila prvo dijete meni je mama rekla daj joj slobodno to I to, I ja tad uopste nisam preispitivala da li je to u redu vec sam mislila da mama najbolje zna I poslusala :) Pozdrav :)
Pozdrav mame imam bebu sest meseci i osam dana jeo mi je kasice super sad ima nekoliko dana place kad mu dajem kasice neznam zbog cega?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Velike vesti - uskoro vam predstavljamo novi i redizajniran Bebac! »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »