Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Odvesti kod pedijatra na kraju par previjanja dace recept, mast za mazanje.
Bebac ima mesec dana,poznat je po stalnom vristanju. A od juce se umirio dosta i kada place cuje se da je promukao i da mu nije bas prijatno. Ne znam da li da ga odvedem kod lekara,posto nam ne prva kontrola zakazana za 17.01. ili da uzmem da mu dam caj?
Zdravo mamee. Imam savet za vas ukoliko vašu bebu muče grčići. Posle svakog podoja ili flašice okrenjte bebu na stomak, ispod njenog stomaka stavite vi svoju ruku i podignite bebu, tako da se beba svom svojom težinom osloni na vašu ruku da izbaci sav vazduh iz creva, znaćete da je izbacila vazduh kada podrigne. Normalno je da beba podrigne i do 5 puta. Nakon toga masirati bebin stomak (u predelu gde je debelo crevo tj. oko pupka) u smeru kazaljke na satu, slobodno pritisnite malo jače, jer ako budete samo tapkali nema od toga ništa.
Što se tiče ojeda možete koristiti Canesten kremu (3 puta) i Beloderm (samo 1 naveče na osip, NE koristiti više od 3 noći!) Iskreno se nadam da će ovo nekome pomoći. 😊🤗
Kakve gluposti napisa ova zena. Za sta li sluzi ovo odobravanje komentara
Canesten je za kandidu a beloderm je kortikosteroid koji se prepisuje za ekceme. Molim vas nemojte davati ovakve savete ženama. Kortikoateroidi su inače opasni i ne smeju se koristiti tek tako za osip. Beba može i da se podigne da podrigne, kao što je napisala žena ispod kad je stiskate tako sve će da povrati. Masaža stomaka je ok.
Baš to sam rekla pedijatru, rekao mi je da mu se ne mešam u posao, poslušala sam ga i svojoj devojčici tada od mesec dana sam mazala canesten i beloderm na ojed i za 3 dana se sve povuklo hvala Bogu, takođe sam i svojoj prijateljici preporučila da ode kod njega kada joj se mali ojeo isto joj je prepisao. Što se tiče okretanja bebe, naravno da treba sačekati jedno vreme da se bebi slegne mleko pa tek onda je okrenuti. To mi je isto pomoglo, samo sam napisala ono što je pomoglo meni i majkama koje ja poznajem.
Hvala za savet 😊 a koliko bebi moze da prija da je okrenemo na stomak posle podoja ili flasice,zar ne bi izbacila to sto je popila?
Beba mesec i 3 dana zamenila dan za noć. Saveti kako da se vrati u normalu?
Prodajem bocice infacola koje smo dobili iz inostranstva,nama vise ne trebaju,bile su jedine koje su nam pomogle za grceve ,a sve smo probali! 064/1308087
Zdravo mame, moj bebac ima danas mesec dana. Zanima Ne imali neko iskustvo sa temperaturom, ali onom subfrebrilnom, vrti se oko 37 , stepen gore dole danima, ima zapusen nosic, zelenkaste slinice, cistim fiz rastvorom, koristim pumpicu, nisita sprej I mast, pedijatar na pregledu nije nista nasao, kaze sve normalno jer se dete ponasa isto, cak mu se pojavio ojed, i pored sve higijene,ali ima ispucale bele delove izmedju prepona koje se ljuste, cistim jodom, mazem gentamicin po preporuci pedijatra ali nije od neke koristi, cak mislim da nije neka infekcija pa zbog toga I ta temp. Ima li neko iskustva I neki savet? Posto od pedijatra imam savet Samo da pratim. I zanima Me koliko ml dajete bebama sa mesec dana? Moj bebac sisa ali I dajem mu dohranu jer obicno zaspi, a Ne jede dovoljno pa se budi cesto. Tek su nas pustili gasovi na miru sad ovo. Hvala svima unapred❤️
Cao mame. Moj beban ima 35 dana i sisa i plus mu napravim dohranu 120ml. Da li jos neka beba isto tako jede kao moja ili smo mi izuzetak 😂😂
😂. E daa inace jedemo na svake 3h Ad mlijeko a na siku smo skoro pa 24h !!!
Isto i kod nas 🙈 koliko god da ga dojim moram i dohranu od 90ml do 120ml.
Moja je danas napunila mjesec dana,na dohranu smo 120 ml plus je dojim mada ne znam koliko mlijeka uzme od mene
Cao, prodajem dve bocice Infacol kapi koje su nam preostale a prijatelji su nam kupili u Engleskoj. Cena jedne je 1.100 din sto mislimo da je vise nego povoljna ponuda.Tamara 062276727
Cao drage mame! Interesuje me koliko ml. ad mleka piju vase bebe u ovom periodu? Moja beba pije 120ml, posle 2,5 sata vec vriska, gladan! Inace je krupna beba, rodjen je sa 3.950kg, na prvoj kontroli 5.040kg. Ne znam da li smem da mu povecam na 150ml, i da li bebama koje su na ad mleku dajete vodu?
Moja beba pije Aptamil, između 90-120ml, uglavnom na tri sata. Noću zna da spoji i 6 sati spavanja, ne budim je, ali jutarnje doze budu i posle 2 h, npr ako jede u 7 onda u 9 već bude bas gladna. Ne nameravam još da povećavao dozu jer nekad ne popije ni 120 ml. Napredovala je od rođenja 1130g, rođena je sa 4060g.
Moj isto pije 120 i posle 2 sata je ponovo gladan inace rodjen je sa 3600. dajem mu vodu ponudim mu vise puta u toku dana po malo .
Cao svim mamicama. Moj sin ima 1m i nedelju dana , hrani se iskljucivo mojim mlekom. Ali ima mnogo vodenastu stolicu , sve je u redu sa izgledom zlatne boje sa bijelim zrncicima ali mnogo vodenasto, bukvalno eksplodira iz njega kad ga krenem presvlaciti. Mucimo se mnogo sa grcevima , espumisan ne pomaze mislim da mu je cak i gore od njega jer ispusta gasove a to ga boli strasno. jako sam iscrpljena . Dodao je 700 grama za 10 dana , lepo napreduje , ali mene izludjuje taj proliv, doktorka nam je rekla da ponesemo stolicu na analizu. To cemo tek sjutra ali ja cu izluditi od brige. Je li neka od vas imala ovakvih problema?
To je normalna kaka isključivo dojenog odojceta. Ume i penasta da bude. Ne brinite. "Semenke" (nesvareno mleko) bi trebalo uskoro da nestanu posto sistem za varenje postaje zreliji.
mozda ga muci zrak koji proguta jer doji ....pogledaj ako mu je tvrd
stomacic onda je to...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Velike vesti - uskoro vam predstavljamo novi i redizajniran Bebac! »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »