Komentari za tekst "Vantelesna oplodnja"

Komentara
771
Ostavite komentar
5 godina pokusavam da zatrudnim... Da neduzim puno kroz sta sam sve posla... Bila sam u postupku za vto u Valjevo. Pet dana terapija gonalom i menopurom, samo pet dana a problem je u meni. Nizak amh... Razočarana sam u valjevskog doktora..
Zdravo Maro, mozes li mi reci cime si nezadovoljna? Ja sam usla u proces kod njih, i takodje mi je nizak AMH, pa bi mi bas znacilo da to znam...
Hvala unapred
Zdravo Maro, treba i ja da imam VTO u Valjevu. U januaru imali konsultaciju a tek u junu izgleda na red (ali ni to nije sigurno). Nisam najbolje razumela čime si nezadovoljna, a vrlo me zanima, jer razmišljam da l da ostanem kod njih, a i posebno zato što je i meni antimulerian nizak. Nadam se da ćeš videti poruku.
E ja sam nova ovde pa sam htela nekog od vas da pitam,danas mi je cetvrti dan od embriotransfera do juce sam bila naduvena kao zaba i boleo me stomak a danas nemam bolove i ne osecam nikakvu nadutost u stomaku,imam samo bolove u grudima da li je to normalno posto mi je ovo prvi vto i nadam se najboljem!
pozdrav .muci me ovo pitanje ..imam dvoje dece vec...iz prvog braka ...sada sa drugim muzem pokušavam da zatrudnim vec god dana i nista .. imam 31god.. dali bi mogla da probam vantelesnu oplodnju
Ne opterecuj se. Moja sestra je 3god.borila se da zatrudni i bila psihicki opterecena. Kada je pustila i isla bice kad bude i spremala uz to papire za VTO, onda je ostala u drugom stanju. Dobila je decaka i sada je i drugo u putu.😊
Zaista imam potrebu da sa vama podjelim moje iskustvo.Cetiri godine smo se borili sa sterilitetom.Suprugovi nalazi su bili u redu ,a kod mene je materica bila zavaljena ,a ostali nalazi su bili u redu.Obilazili smo mnogobrojne doktore,ali bezuspjesno. U avgustu 2016 .godine sam zaglavila u bolnicu zbog pucanja vodene ciste.Tada me je doktorica koja me je primila uputila zbog naseg problema u Genesis kod doktorice Crnogorac.U februaru 2017.god. san u Genesisu uradila histeroskopiju,u septembru prvu insenenaciju(nije uspjelo) u decembru drugu insemenaciju(takodje je bila bezuspjesna). Prikupila sam sve nalaze i u martu usla u proces vantjelesne.
6.marta sam pocela sa stimulacijom,18.marta aspiracija(24jajne celije), 23.marta embriotransfer(20 oplodjenih jajnih celija,tri vracene)
Tri dana nakon transfera imala sam bolove poput menstrualnih,probadanje na lijevoj strani i bolne grudi.Izgibila sam svaku nadu, jer su mi bolovi trajali do bete.31.marta uradila sam betu 179,90,nakon dva dana beta je bila 370.Mojoj sreci nema kraja.U Genesisu su svi ljubazni i posveceni.Sestre Ivana i Maja su predivne,a doktoricu Crnogorac bih svima preporucila.Drage moje,ne gubite vrijeme,a i novac na razne doktore i insemenacije.Postupak vantjeles e uopste nije strasan,imate obavezu da sest puta odete kod doktora za vrijeme cijelog postupka.Kliniku Genesis svima toplo preporucujem.Ja sam zaistA odusevljena osoblje
.Sad cekam ultrazvuk i da brojimo bebe.Zelim vam svima puno srece i da istrajete u borbi.
Topla preporuka pre procesa VTO, u toku procesa i u borbi protiv steriloteta
http://lifertil.com/en/
Pozdrav svima potrebna mi je vasa pomoc i savet.Pripremam papire za Vto prvi put i trebala bi da je radim u Narodnom frontu ako je neko imao iskustva i ako ima vremena da me uputi u celokupan postupak bila bi mu veoma zahvalna.Najvise me zanima postupak primanja hormonske terapije posto nisam blizu Beograda,da li je potreban svakodnevni dolazak?Hvala vam unapred.Zalim vam svima puno uspha
Drage moje, ja moram podeliti sa vama i širom javnosti moje iskustvo u Jevremovoj, da ne bi neko načinio istu grešku kao ja i prepustio se njima. Što je još gore nisam ja njima ni bila toliko prepuštena, s obzirom da već godinama sam u pokušavanju trudnoće, i radila sam sve i svašta od nalaza, intervencija, analiza, kiretaže, uspele, neuspele trudnoće itd, itd... A pritom ne postoji ni jedan razlog za neuspeh, ni kod mene, ni kod supruga. Sve do tada sam radila u Genesisu, i bez obzira na sve što i dalje se borim za potomstvo, ne mogu niti jednu jedinu lošu reč reći za Genesis i za dr Zoricu Crnogorac. O njoj i Genesisu sve najbolje. Prvenstveno jer znam da je doktorka dala baš sve, sve od sebe i uradila baš sve što je u njenoj moći i do nje. Ali kako sam pak nakon 5 neuspešnih VTO morala nešto da promenim, izabrala sam Jevremovu, kod dr. Ljubića.
Pokušaću da ne dužim previše, ali ću reći da ako imate neku drugu opciju odaberite tu drugu opciju, a NE JEVREMOVU.
Jer su:
SUJETNI i džabe onda svaka stručnost, kada ne želi ni da sasluša pacijenta. Ipak ako imamo neka prethodna iskustva nešto znamo i poznajemo sebe kako ćemo na nešto da reagujemo i šta nam je potrebno.
NE SISTEMATIČNI, dr. nije čak ni pogledao dokumantaciju koju sam mu dostavila. Na moja pitanja je izbegao odgovor. Nije hteo da mi kaže ni šta ću primati od terapije, nego je tek dan uoči aspiracije nešto krenuo da mi objašnjava oko terapije šta je šta.
NE TRANSPARENTNI su totalno, u toku UZ se došaptavaju, da ja ne čujem, a priča o onom što vidi na mom UZ. Pa baš ako insistiram reći će mi možda šta vidi na UZ.
NEMA INDIVIDUALNOG PRISTUPA PACIJENTU, nego šablonski napisana neka šema, što možda prolazi kod nekog kome je prva VTO.
Čak i LJUBAZNOST sestara je kako kad i kako koja.
BRZOPLETI, jer s obzirom da smo baš svi koji smo aspiraciju radili u sredu, transfer radili u petak. Zbog čega sumnjam, da je doktor time hteo da rastereti sebi vikend.
Prosto NIJE IM STALO ni do pacijenta ni do uspeha, i nemamo isti cilj. Njihov jedini cilj je da što pre odrade i naplate i to je to. Naš cilj je uspeh, i s toga će mi biti drago, ako bar nekome ove informacije budu korisne na tom putu do uspeha.
Ja se sada spremam za Prag, i nadam se boljem.
Tačno i sramotno za Jevremovu.
Istina...
I USPELO JE ! Nakon 10 godina trnovitog puta dočekali smo da čujemo otkucaje srca :-)).
Sve još uvek ne mogu da verujem. Da sam konačno trudna i kroz šta sam sve morala da prođem. I opet, kad pomislim, Najgore od svega, kroz šta sam prošla bilo je to iskustvo u Jevremovoj. Ne želim da ih se sećam, ali nemogu da zaboravim.
Nikolija molim vas za savet koju kliniku u Pragu da izaberemo, ima ih jako mnogo ! Svaki savet je dobrodosao! Hvala unapred!!
Ana
Pronatal Sanatorijum. Dr Mardešić.
Nikolija, mozes li mi molim te reci u kojoj klinici si radila vto? Kakva je procedura tamo, da li si sve vreme kod njih ili si ovde primala terapiju i radila uz? Da li imaju saradnju sa nekom klinikom u Bg?
Upravo sam u Pragu :-)
Nikolija, da li si bila u Pragu?
Sto se tice Jevremove,ja imam pozitivna iskustva. Prvenstveno bas zbog profesora Ljubica. Svaki put me je docekao sa postovanjem,nasmejan i uvek je bio raspolozen da odgovori na moja pitanja,dok je radio ultrazvuk govorio mi je sta se desava i dokle smo stigli,da li mi koriguje terapiju,a vec sam od konsultacije kod njega imala napismeno koju terapiju cu primati. Moram napomenuti da je njegov pristup meni pre aspiracije i u toku embriotransfera bio vise nego prijatan i opustajuci,s obzirom na to da sam se prvi put susretala sa svim tim,pa cak i sa opstom anestezijom. U svemu ovome mislim da je jako bitno to sto sam ja njemu zaista verovala od prvog dana,nisam sumnjala u njegovu strucnost,znala sam da koliko zavisi od njih toliko zavisi i od mene,tj.mog stanja organizma i psihe. Takodje moram pohvaliti i medicinsku sestru Mariju koja je u njegovom timu,i koja je uvek bila tu za sve sto mi je trebalo i za sve sto me je intetesovalo. Prva,i uspesna vto zahvaljujuci njima. Sada sam u 7.mesecu,a ta ista med.sestra Marija me je zvala i interesovala se za tok moje trudnoce,tako da ja ne mogu reci da nam cilj nije bio isti. Isla sam o trosku drzave,a zamrzavanje embriona sam morala platiti sama. To je moje iskustvo sa profesorom Ljubicem,i njegovim timom,sto je mnogo bitnije da vam prenesem,ali zelim jos da napomenem da je i higijena na visokom nivou sto je meni bilo takodje veoma bitno.
Prosla sam kroz ovo,nije bilo lako,ali zaista sam imala srece da bude uspesno. Zelim svima koji se bore za potomstvo da im bude borba uspesna! Srecno
Anka, niko ne kaže da ti je lako. Vrlo dobro znam koliko je teško kada moraš da prolaziš kroz sve to. Ali opet znam da ti je 7 puta lakše. Jer ono što ti ne znaš je, koliko je svaki put sve teže i teže. A da ne govorim koliko je lakše, kada ti je problem rešen, nego kada ti je još pod znakom pitanja. Pa ti još na to, oni na koje se osloniš da ti pomognu, ustvari odmognu.
A nisam htela da detaljišem i objašnjavam svaki susret i razgovor, da bi bila što kraća i što jasnija. Pa će tako i ostati.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Velike vesti - uskoro vam predstavljamo novi i redizajniran Bebac! »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »