Komentari za tekst "Porođaj: Samo veruj da će sve biti okej. Jer, sve je u tvojoj glavi!"

Komentara
39
Ostavite komentar
Kao i sve mame, volim svog andjela najvise na svetu, ali pre 6 meseci sam se isto tako poradjala u SM....ja jako zelim da zaboravim to iskustvo, ali se stalno javljaju novi problemi, problemi uzrokovani time sto oni nisu proverili polozaj bebe, jer zasto bi se koristio ultra-zvuk u porodilistu?! a mojoj bebi rukica ne dozvoljava da se spusti, i onda posle nekih 7 sati mucenja nisu culi otkucaje i daju mi indukciju i sedaju mi na stomak...20 unutrasnjih savova koji su jos uvek problematicni i koje mi jos uvek saniraju...svaki put kad idem na intervenciju tesim se time da je moj smizla dobro i da nju nisu povredili prilikom porodjaja...
Ista mama odozgo :) Ja zaista ne znam mnogo o ginekologiji kao nauci i struci, mozda postoji logicno objasnjenje za neupotrebljavanje UZ u porodjajnoj sali, ali jos uvek niko nije znao (ili hteo) da mi to objasni. Samo onda sama sebe pitam :" a zasto se ne bih sledeci put poradjala kuci, uslovi kuci mogu biti samo topliji?"....
grskom minus...slicno sam prosla..bez uz sa po 1 sestrom levo i desno koje skacu po stomaku i beba izlece napolje.. rastrgnuce perineuma i sada se oseca itd. nimalo lepo iskustvo...u jednoj od zemalja eu..
U normalnim zemljama se u takvim hitnim situacijama uradi carski rez samo kod nasnaskaču na stomak od doktora do babica dok ti dete na usta ne izadje!!!! Bruka isramota!!!!!!
Bravo majko za hrabrost!
Neverovatno koliko sam se pronasla u tekstu, jako slicno iskustvo i stav o porodjaju sam imala i hvala Bogu sve je bilo kako treba. Drage buduce mamice, zamisljajte svoju bebicu dok se poradjate i mislite na to da pre svega pomazete njoj ako ste smirene i ako se ne plasite i radite vezbice disanja, meni su one zaista pomogle i neizmerno sam zahvalna sestrama u domu zdravlja na Novom Beogradu gde sam isla na vezbice tokom trudnoce. Preporucujem svim buducim mamama da se raspitaju da li u njihovom domu zdravlja organizuju vezbice


Predivno :)
Svaki porodjaj je razlicit, svaka trudnoca takodje. Ja sam jedna od onih koje su jele sto nikad prije toga nisu, mucnine vrlo malo u drugom mjesecu, porodjaj izuzetno tezak, ali vrijedi svake sekunde I istrpjela bih 100 puta gore da mom sinu treba :)
Predivno. Toliko iskreno. Ja sam porodjena isto u Mitrovici, malo posle autorke teksta. Citam tekst i slike mi lete kroz glavu. Zene, sestre, lekari, hodnici. Kako sam krala kljuc od vrata odeljenja da izadjem napolje da se vidim krisom sa muzem, kako sam se tresla ko prut sa infuzijom i kateterom cekajuci svoj caraki rez koga sam se toliko plasila. Zene u pripremnoj sobi pored mene koja jauce od bolova. Mirisi ocajne kuhinje pomesani sa duvanskim dimom iz toaleta koji se siri hodnikom... I evo nas sad, kuci, posle 2,5 meseca, gledam jednog decaka kako raste, i stvarno zaboravljam sve vezano za porodjaj. Na kraju stvarno bude sve ok. :-) Pozdrav za mama Majdu i njenu porodicu.
Hvala ti puno, poslusacu tvoje savete! :)
Za Slavicu: Posto je bebi frendli ne zaboravi pavlovicevu, onda one jednokratne podloge za wc solju(ima u liliju), jer je wc kritican. Lako je "levitirati" iznad solje sa stomakom, al kad se porodis, bar ja, zbog bolova, morala sam sesti ipak. Ali ipak sta god da ti zatreba, neko ti moze doneti. I ako ti nesto nije po volji, nece da ti pomognu babice iz boxa oko dojenja, dizi galamu, cim pokazes zube odma dolaze. Njihova je duznost da ti pomognu da dojis pravilno a ne da ti tutnu bebu i nestanu, sa izgovorom da ih je malo. Koliko god da se informisemo na netu, neko se(JA) jednostavno ne snadje kad sve to postane realnost. Ne zanima me sto vas je malo, meni treba pomoc. Ne mozes? Neces? Zovi nacelnika. I tako. Zelim ti puno srece i da uzivas sa svojom bebicom uskoro :-)
Ponovo kažem, iskustva su različita, porođaji takođe. Samo veruj da će sve biti super. Ja sam nosila ono što su naveli na spisku, od hrane plazmu i vodu. Hrana nije na zavidnom nivou, ali nije to restoran i zna se zašto je bljutavo. Kupatilo je diskutabilno, žene puše, pa kome smeta... Ali, nije to hotel. :) Već skontaš koje puše, pa ne ideš sa njima. :)
Svaka cast :) Ja treba uskoro da se porodim u Sremskoj Mitrovici,da li mi mozes dati neke savete?Pakujem torbu vec nedelju dana, samo se bojim da nesto ne zaboravim
Ipak je to Sremska Mitrovica
Divno :)
Predivan članak!
Divno, zapisana sjecanja ne blijede, samo pisi dalje.
Divan tekst!!! Da se nisam poradjala dva puta prirodno bez epidurala pa da poverujem...
Moja prica je slicna. Ni mucnine ni posebne zelje za hranom. Ujutru krenuo porodjaj, rekli su mi da cu se tek uvece poroditi ili u toku noci a ja vec oko 1 popodne gotova. Ja sam za razliku od tebe cutala ali je devojka koja je lezala sa mnom otisla kod sestara da ih zove sa pricom ZENA CE DA SE PORODI U SOBI. Dolaze sestre besne, Kazem im da imam napone a sestre se deru na mene i kazu da je to nemoguce. Provere one koliko sam otvorena i ucute i zamole me da se "stisnem" do sale inace izadje beba. :D Posle se izvinjavale, kazu da su mislile da preuvelicavam sa bolovima kao i svaka prvorotka. :) Pozdrav od moje Emilije koja je rodjena 3.10.
Divan tekst, potpuno iskren i zivopisan, a opet pozitivan i pun nade.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »