Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3601
Ostavite komentar
Ima li nekoga ko radi u skoli? Dakle dravnoj ustanovi? Koliko tu kasne isplate? Na trudnickom bolovanju sam od 10.4.
oko 2mes.u odnosu na mesec isplate, ja cekam.april, takodje radim u skoli
E ovako, ja radim kod privatnika, od 01 og dana sam na trudnickom.. Uplate su redovne.. Evo vec 4-ti mesec. Razlog sto su redovne je sledeci. Poslodavac, uplacuje platu iz svojih sredstava, pa njemu kad refundiraju taj novac. Naravno, doznake nosim na vreme. Prema tome, ako Vam uplate kasne.. Ili poslodavac ceka da njemu drzava uplati pa prosledi Vama, ili je drzava uplatila a on koristi Vas novac. Kao sto rekoh, on moze iz svojih sredstava da Vam izvrsi uplatu pa on da ceka. Ali sve je to od poslodavca do poslodavca. Generalno, ja mislim da je problem sto drzava ne obavesti trudnice legla je uplata za taj i taj mesec, i dovidjenja. Ovako, samo mozemo da nagadjamo sta i kako..
NIje to samo do poslodavca. I do banke je. Ja sam na bolovanju i redovno mi je iako mi poslodavac ne uplacuje iz svojih sredstava, jednostavno na vreme preda svu dokumentaciju. A inace pitali smo u banci da li moze da poslodavac uplati sredstva na moj racun pa sa racuna bolovanja da posle sebi prebaci kad oni uplate, rekli su nam da ne moze. Da je racun bolovanja iskljucivo za uplate onome ko je na bolovanju. Znaci, dozvoljeno je samo na moj racun da uplate. To je politika te banke, dok je druga banka, gde imamo drugog klijenta rekla da sto se njih tice to moze. Znaci i do banke je.
Kako ide obracunavanje visine tog minimalca za trudnicko. Ja sam za mart primila 24000 din danas je bila uplata za april 20900 din. Da li je moguce da je razlika skoro 3200?
i meni je za april uplaceno 20800 inace iz vranje sam...
gleda se broj radnih dana ..u aprilu je manje jer je bio i uskrs ..jedan radni dan je oko 1100 din...pozzz
Trudnicama ne placaju regres, topli obrok i prevoz...
Takav je obracun za april.I meni je leglo manje,kazu mi da je april imao 20 radnih dana i da je zato tolika isplata.Mora neko da se ovajdi od nas trudnica,na zalost😐
http://www.paragraf.rs/statistika/minimalna_zarada.html
12.06.legla uplata za april.Pancevo
Da li je neko u Backoj Palanci dobio isplatu za april mesec
Ja sam na trudnickom od marta 2016 a na porodiljskom od novembra 2016. Poslodavac kaze da mu nije isplacen poslesnji mesec trudnickog. Sto je 7 meseci kasnjenja a niti jedno porodilhsko. Da li je to moguce ili poslodavac nesto muti
Mislim da su u velikom delu krivi poslodavci zbog kasnjenja uplata. jedino pravo resenje i pomoc trudnicama bila bi da drzava direktno uplacuje nama a ne preko nasih firmi ako je to uopste moguce.
Da to i ja isto kazem, ne razumem zbog cega se ovako radi, a posle se mi igramo gluvih telefona sa knjigovodjama i ostalim sluzbama.
Da li neka mama ima broj telefona na koji moze da se zove u vezi isplata kad ce biti, i da li se predaju doznake na vreme? U pitanju je novi beograd.
Cao zenice i ja imam "problem" kao i vi drage moje trudnice. Ja sam porodilja,porodiljsko sam otvorila 30. Decembra i jos nista,zahtev za porodiljsko su mi predale prosloog meseca,tacnije 31. Maja? Da li da se uskoro nadam necemu ili ne na trudnickom sam bila samo jedan mesec i to mi nije placeno? P. S. Privatnik je u pitanju. Hvala unapred.
Strahota! Ja od februara nisam nista dobila a treba da se porodim u julu. Bas su smradine. Zvala sam firmu i pricaju mi istu pricu, nije do njih vec do tog fonda... blah blah blah, eto kasne, nisam jedina itd.
To mi je isplata od 19.02 do 28.02 tih 8000 hiljada, a 16.410,00 sam dobila od poslodavca.
8.000 za ceo mesec februar?!? Jeste proveravali na sajtu zavoda da li tamo stoji da su vam predate doznake?
Ja sam od 20.01.2017 na bolovanju. Od marta meseca nisam dobila nista, samo platu za januar i februar, sto je od poslodavca. 19.05 sam dobila 8000, sto je bilo za februar. Znaci ja od marta nista nisam dobila, u firmi sam bila, rekli su mi da je sve predato i da cekam sad platu za mart pa nadalje, jer kazu da nije do njih nego drzava kasni, i da bi trebalo u junu da dobijem za mart pa onda opet da cekam za ostale mesece?! A ja treba da se porodim krajem avgusta pocetkom septembra! Stvarno sramota,za sopstvene pare zaradjene, da drugi vuku za nos! Pitala bi ja njih sta bi oni radili 3meseca pa i vise bez ikakvog primanja?!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Mame uglavnom ne vide šta se dešava iza njihovih leđa prilikom davanja epidurala »
Prisutnost očeva na rođenju deteta je od velikog značaja za celu porodicu »
Mame uglavnom ne vide šta se dešava iza njihovih leđa prilikom davanja epidurala »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »