blesava

Član
  • Broj odgovora

    1298
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. blesava se sviđa post u temi od bepce u Drugi trimestar   
    I dalje  nikog nema. 
    Ja evo gazim 9.nedelju, u ponedeljak na pregled konacnoooo! I dalje simptoma nemam, osim stomaka koji raste. 
    Kako su svi? 
  2. blesava se sviđa post u temi od JednaHana u Drugi trimestar   
    @bepce samo 34? Ja jos 32,od danas smo u 8ned,ali mislim da ovoga puta necu izgurati do 40ned.Ja sam samo mnogo gladna i zedna,zeludac me muci pa ne jedem,onda se najedem i napijem ko stoka i kukam posle.Krvarenje je srecom stalo,.Videcemo sledece nedelje na uz sta se desava i da li plod napreduje,sobzirom koliko sam gladna trebalo bi 
  3. blesava se sviđa post u temi od bepce u Drugi trimestar   
    Evo da se prikljucim i ja. 
    Za one koji me ne znaju imam cerku koja 16.1. puni 3g, sina koji je avgusta napunio 1g i pocetkom septembra ako bude sve ok, stize treca beba. Odmah da naglasim, da ce to biti i moja poslednja. Tako da planiram da uzivam u trudnoci do max. Prve dve mi je sve bilo super, do tamo nekog 9.meseca. onda ssm samo jedva cekala da se porodim. Nadam se da ce i ovaj put biti slicno. 
    Porodjaji- na prvom pukla trtica-bolelo me kao vrag, 6 meseci nisam mogla da sedim ko covek. Drugi odlican, jes da se nisam otvarala kad su me primili u bolnicu. Ali kad su mi dali indukciju otvorila se u 10min, pre nego sto je epiduralna uspela da me odradi. Nista sivana, sve tipi top. 
    Neka nam je svima sa sreco i nadam se da cemo uspeti da skupimo jos trudnica. 
  4. blesava se sviđa post u temi od JednaHana u Drugi trimestar   
    Evo me posle 19m opet na ovoj temi 
    Danas sam bila  na kontrolni uz,doktorka je videla srcanu radnju.Po uz sam 6+5,Crl 7.5mm,a po pm 7+5.Dobila sam utrogestan,citave nedelje sam krvarila al ona misli da se cistim jer joj se prvi put na uz ucinilo da su bile dvojke i da je jedan plod da je otisao jer je videla ostaste necega.U prvoj trudnoci me je sve zaobislo bas sam uzivala punih 40ned nisam cak ni kontrakcije imala,a u ovoj imam bas sve simptome,mucninu,kiselinu,vrtoglavice,grudi mi porasle,gladna sam kao vuk a cim jedem ili   piijemm oodmah mi bude muka.
     
  5. blesava se sviđa post u temi od JednaHana u Spisak trudnica   
    Danas sam bila kod doktora opet.Termin porodjoja 19.8.2020.Zvuci tako daleko
     
  6. blesava se sviđa post u temi od bepce u Spisak trudnica   
    @JednaHana nadam se da ce sve biti ok. Mozda je i dobro sto se ovde radi kako se radi, da prvi pregled zakazuju tek oko 8-9 nedelje od zadnje menstruacije. Bas zbog tog cimanja oko srcane radnje. Ja sam prvi put biila sva panicna jer sam morala cekati toliko dugo. Sad jos nisam ni nazvala ginekologa! Mozda sam malo previse opusteno sve prihvatila. 
    Hvala svima. Drago mi je da se opet malo popunjavaju ove teme. Nadamnse da cemo se lepo druziti. Sad jos dok radim, nemam puno vremena,ali kad otvorim bolovanje bice lakse. 
    Za sada nema nikakvih simptoma, osim povremeno naduvanih grudi...
  7. blesava se sviđa post u temi od bepce u Test za utvrđivanje trudnoće   
    Prva dva puta sam zatrudnela u trecem mesecu pokusavanja. Ali sam stvarno posle svakog pdnosa ostala da lezim i dizala noge u vis, ili stavljala jastuk ispod stomaka. Sad sam najcesce ustajala jer neko od dece place ili vec nesto. Tako da moram da priznam da nismo bas sve dali od sebe. Ja nisam bas bila sigurna da zelim bebu. Ali sad mi se vec razbostrilo. Tako da cekam da ode vestica pa krecem u ozbiljnije radove. 
    @leni hvala
  8. blesava se sviđa post u temi od miliccam u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Jutro zene, 
    EG, hvala malo si me smirila. Svako zna nekoga ko je prevremeno rodjen i Svi mi kažu biće ona dobro ali opet ja bih samo da se probudim i da je već 2021 i da je vidim kakva je. Žao mi nje što ne mogu da se opustim i uživam u ovom periodu već samo "čekam" da poraste. A ona se smeje stalno, ujutru čim otvori oči i ugleda nas. Ja se često sa njom smejem ali i plačem što od sreće što od tuge. 

    A porasla je ali je još uvek mala, ovaj kompletic je Mila nosila sa mesec dana a ona ima skoro 4.
    Inače i mi imamo takva vrata što se "sama" zakljucaju ali rezervni ključ nam je kod devera, za svaki slučaj pošto i ovde to "otkljucavanje" košta dosta. 
    Analim,  sin moje drugarice je imao reakcije na kase sa AD ali nije imao posle na jogurt i baš ne znam nikoga sa takvim iskustvom. 
  9. blesava se sviđa post u temi od ivannnica u Drugi trimestar   
    O daaa,vec sam u 22 nedelji,curenje je utrogestan,grlic zatvoren,bbrisevi sterilni a harmony kaze devojcica....za sada sve uredu,u sredu idemo na ekspertni da gvirnemo i uradimo protoke 
  10. blesava se sviđa post u temi od miliccam u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Da vidite jagodica bobicu 

    Ni mi sa Milom nismo imali taj krevetac što mu se skida strana pa sam rekla sa drugim obavezno i baš je super stvar. Sa nama je a ipak u svom krevetu. 
    Što se tiče ch ja sam šargarepu, tikvicu, krompir, bundevu, jabuku,  krušku, bananu, cveklu, još voća i povrća, pa meso, maslinovog ulje pa žitarice, tako ću i sada a za 2, 3 meseca.
    Kam, verujem da su ti tako rekli dr ali ja sam sa jakim antibioticima gentamicinom i ampicilinom dojila, rekli mi ništa ne smeta. Nadam se da će sve proći super. 
  11. blesava se sviđa post u temi od *andjelcic* u Drugi trimestar   
    Ja te videla ovde, pa se obradovala. Sad ćemo nas dve zajedno da krenemo u prvi trimestar.
  12. blesava se sviđa post u temi od mozza u Drugi trimestar   
    Blesava,bas mi je zao,uvek me rastuzi kad tako nesto procitam, ispada svake godine jedan spontani  ali uz odgovarajucu terapiju sve moze biti lakse i izvodljivo,samo hrabro
  13. blesava se sviđa post u temi od *andjelcic* u Drugi trimestar   
    Ja sam radila na VMA...
  14. blesava se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Šta je roditeljstvo....dve nedelje nisam prala kosu. Dve nedelje. Ali zato ćelavu glavu malu i glavu sa malo kose e te dve glave se redovno peru. 
     
    dobar jutar.
  15. mozza se sviđa post u temi od blesava u Drugi trimestar   
    Hvalaa Mozza
    Ma ne znam ni ja...nego samo to znam da postoji razlika...Dobila sam i te upute pored ostalih i sad zvala da vidim jer sam racunala da jedne odradim drzavno a druge privatno...
     
  16. blesava se sviđa post u temi od k a m u Drugi trimestar   
    Blesava samo da te grlnem jer vidim da si na temi 
    Nisam iz BG tako da ti nmg pomoći. Ali i kod nas se deo radi privatno, a deo u kliničkom centru. To nisam platila ali neke imunološke analize na neka antitela jesam...
  17. blesava se sviđa post u temi od mozza u Drugi trimestar   
    Blesava,ne znam za drzavno ali meni je ginekolog dao uput za privatno jer nije ni bilo vremena da se ceka za drzavno,ja sam platila oko 17000 u Konzilijumu,ja se bas i ne razumem koje su stecene a koje ne,uglavnom bilo ih je 4 a detektovana su 2
    Nadam se da ce ti neko tacnije odgovoriti na pitanje i da ces brzo resiti problem
  18. blesava se sviđa post u temi od miliccam u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Evo je naša noćna ptica 
    U nedelju punimo mesec dana od termina a 18.08. 3 meseca.

  19. blesava se sviđa post u temi od leni u Drugi trimestar   
    Hvala vam puno zene moje. Znam da ste sve prosle kroz slicne i gore situacije, to sam jutros i naglas rekla na stolu: od svega loseg sto je moglo da se dogodi, ovo je najmanje lose. To mi je i dalo neku utehu, da je priroda tako uredila, da me je bog sacuvao od neceg goreg. Ja sam vernica i mislim da su sva iskusenja tu s razlogom, kao i da me On ne bi prepustio patnji bez nekog viseg cilja. Ne zamerite vi koji niste religiozni.
    Uradili su u totalnoj anesteziji, kontrola je za 7 dana. 
    Da se oporavim i da sa svojom decom uzivam u letu, a onda od jeseni da vidim sta cu. Sve ste skoro ovo prosle, znate da zelja radja zelju...i svaki gubitak tu zelju raspiruje Jos kad mi je moj dr rekao da vise ne pokusavam zbog tog mioma...a ovaj drugi koji mi je radio kiretazu kaze "uz duzno postovsnje, ne slazem se sa kolegom". Pa cemo videti hocemo li ponovo da skocimo u nepoznato...
  20. blesava se sviđa post u temi od k a m u Drugi trimestar   
    Leni, odlučila si se za četvrto, hoću reći bilo je planirano. Divim ti se, ti si jedna hrabra žena. Proći će i to i biće sve na kraju dobro,  jer mora. Mislim na tebe, javljaj se. 
  21. blesava se sviđa post u temi od miliccam u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Žene, ne stigoh da se javim, nas su jutros pustili kući.  prvo su nam rekli u sredu i onda nnam jutros rekli da idemo po autosediste.

    Mila je potpuno oduševljena. 
  22. blesava se sviđa post u temi od miliccam u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Zene, da se javim, čitam ali ne stižem da pišem. Mene su u nedelju otpustili kući a Mm-a su primili kod Nikoline i od tada haos, em sređujem stvari za Nikolinin dolazak pošto ništa nije bilo spremno, em sam sa Milom em trčim u bolnicu. Jedva čekam da Nikolina dodje kući pošto sam psihofizicki rastrzana.
    Kada krećem iz bolnice plačem pošto ostavljam Nikolinu a kada krenem od kuće plačem jer ostavljamo Milu. 
    Nikolina dobro napreduje, 2136gr a juče su joj merili i dužinu i 46cm je dugačka, sestra je merila 5 puta pošto joj je bilo čudno da je za 2 nedelje porasla 4cm. A mi mislimo da je na rodjenu nisu lepo izmerili u tom haosu. 
    Evo da vidite našu sarmicu 

    Mi Mili nismo stavljali široki a ni Nikolini, uz kukova se radi 3.dana od rođenja a i ovde se to ne koristi. Kažu da ako postoji problem ide se na vežbe a u težim slučajevima se nosi onaj metalni pojas. 
    Cvrky, A je isti ti.
    Ljubimo vas sve.
  23. blesava se sviđa post u temi od miliccam u Drugi trimestar   
    @Katarina1983 čestitam i želim vašoj devojčici brz napredak a tebi brz oporavak. Za koje ste se ime odlučili na kraju? Kada ti stiže muž? Ljubim vas puno. 
    @December čestitam! Da nam je Janko živ i zdrav a ti da se brzo oporavis. Koliko ste teški i dugački?
    Meni su pustili kući juče, terapija je gotova tako da sam noću sa Milom a danju sa Nikolinom. 
  24. blesava se sviđa post u temi od Katarina1983 u Drugi trimestar   
    Juce uvece su me porodili hitnim carskim rezom.Bebac je tezak 2800 ali mora da bude u inkubatoru zbog pluca.puno vas pozdravljamo.Poprilicno sam se istresirala.
  25. blesava se sviđa post u temi od December u Drugi trimestar   
    Hvala devojke! Mi smo ipak na putu za bolnicu, meni se razmak produžava ali su zato samo jače. Užas jake, kao posle prokidanja vodenjaka. Ja se nadam da sam otvorena više nego prošlih puta inače sam nagrabusila. Drzite mi palčeve