mmaka

Član
  • Broj odgovora

    1025
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la mmaka


  1. Pozdrav, ima li neka zenica da se skorije poradjala u Frontu? Zanimaju me novija iskustva, jer sve sto sam do sada cula nije ni malo ohrabravajuce, ali je to sve uglavnom pre vise od 5-6 godina?  Bila Sam na jednom UZ tamo I videla da je opsta ludnica, ali opet,Kako je u samom porodilistu?

    Ja Front ne volim iz nekih drugih razloga. Tu imam deblu vezu,od nacelnika do doktorke...ali se nisam pporadjala tu,jer kad sam otisla da uradim UZ cekala sa do pola 12!! Da,prava ludnica. Gde god da se poradjas bababica je SVE!! 


  2. Pozdrav, znate li kakva je situacija sada u DM? Moze li se upasti za porodjaj tamo, ja svuda samo cujem da treba ogromna veza i da i sa uputom nekada vracaju jer kao nema mesta?

    Ja sam se dva puta u Misovicu porodila bez ikakave veze. A desi se da posaju u drugu bolnicu ako nije hitan porodjaj. Ja sam npr u drudrugoj trudnoci prebacila dva dana, i ostajala bez plodove vode pa su me hitno primili. Sad cemo da vidimo za treci put :)


  3. Ma naucice sve u vrticu a za odvikavanje ne bih znala sta da kazem,sako strpljenje. Tako dugu kosicu vec ima,mora da je mnogo slatka sa snalicama ili kikicama :wub:

    nece snalice samo gumi e, njih ne moze da skine ahhaha


  4. Mozza kraj aprila :) pa evo ukratko- vrtic je super prihvatila, jede sve, prohodala 3 dana pre 1godine, na nosu id ekad je stavim, nece da prica i odvikavamo se od sike. Ovo poslednjejoj je najteze. A da, i kosa joj je skoro do pola ledja :) 

    mozza voli ovo

  5. Mozza kraj aprila :) pa evo ukratko- vrtic je super prihvatila, jede sve, prohodala 3 dana pre 1godine, na nosu id ekad je stavim, nece da prica i odvikavamo se od sike. Ovo poslednjejoj je najteze. A da, i kosa joj je skoro do pola ledja :) 


  6. Mozza kraj aprila :) pa evo ukratko- vrtic je super prihvatila, jede sve, prohodala 3 dana pre 1godine, na nosu id ekad je stavim, nece da prica i odvikavamo se od sike. Ovo poslednjejoj je najteze. A da, i kosa joj je skoro do pola ledja :) 


  7. Kruela vidis kakvo sam djubre :) e pa pocela sam da radim i nema vremena da odmorim a kamoli da pisem.... dobro smo,odvikavamo se polako od sike :) kako ste vi?


  8. Dobto jutro mamama i buducim mamama...

    posto meni moja malena djavolska devojcica nije htela u krevetac (evo prodje 1,5godina), i nece ga koristiti, pa sam resila da ga prodam. Ako je neko zainteresovan za prenosivi krevetac bez ostecenja i dusek koji je nov neka mi pise u inbox. Prodajem oba za 5h. Ko zeli slike cu poslati. U Bg-u mogu da dovezem  na adresu.


  9. Zdravo svima mi imamo vec 2 puna meseca i haos koliko grceva dajem espomisan kapi 3x25 kapi pomazu ali ne uvek i termofor stavljamo...i ne kaki po nedelju dana i onda nadoknadi sve....i ujedno da pitam da li je neko imao problem sa crvenilom pise...hvala

    ako ti beba sisa, pedijatri tolerisu da u tom slucaju bebi izostane stolica i do 10 dana. Meni ie tako mala sada kakola jednom u 7 i 10 dana, i onda joj se to sve sredilo. 

    Za grceve ne znam sta da ti kazem mi nismo sa obe bebe imali probleme. Ima iskusnijih mama pa ce ti one reci. 

    A pisa.. operes sa vodom ( bez ikakvog sapuna i kupke) i namazes hloranfenikolom ili gentamicinom, i to obavexno radi da mu se bas ne upali pa ce imati i gnoj na peleni.. dve veceri ( pred spavanje) namazes i proci ce i uvek da imas jednu od te dve kreme u kuci :)

    JecaAleksej voli ovo

  10. Dobro jutro.

    mi danas idemo da potpisemo ugovor i da vidimo ko ce nam biti vaspitacica :) 

    i svako jutro kada pijem kafu upalim prokleti tv, i malo pa eto velicanstveni prica kako ce biti bolje.... verujte mi da sam od pre 3 dana pocela da gledam baby tv :) tamo nema velicanstvenog

    December i k a m volite ovo

  11.  Devojke ,radila sam beby Rapid koji je pokazao dve crtice( tri komada). Uradila sam analizu beta hcg i piše vrednost 

    50 530. Jel to ok? Ništa ne znam u vezi trudnoće

    pa eto jedne tackice u tvom stomaku. To mu dodje 5ta nedelja trudnoce


  12. Mi da se pohvalimo da smo primljeni u vrtic!!!!!! toliko sam im zahvalna da ne mogu to da opisem! A inace smo danas planirali dobuprave da idemo, kako bi konkurisi za “odbijenicu” i da se upisemo u privatni, kad ono- ona primljena u vrtic kod bate :) :) bas mi je pao kamen teretnjak... 


  13. Nema vitamine i vlakna npr,mislim da je na to mislila Eg. Prazne kalorije....npr plazma. 

    Ja protiv km nemam nista,ali kad je deo hrane a ne zamena za ad ili dojenje. A ja sam uoravo tu gresku uradila. Em.iz tetrapaka em izaziva alergiju i anemiju.  Ja pijem mleko i volim,isto tako nemam protiv njega nista ali kao.sto se.preporucuje do 500ml na dan najvise! 

     

    slazem se. nema vitamine, al ima ih drugo voce i povrce. A ja mleko nmg da pijem, ne volim ga, al pavlaku tamanim. Dok moja sestra popije 1l mleka dnevno..


  14. od toga sto si navela nema nikakvu korist mala beba. Pa ne vidim razlog zašto pored milion dobrih namirnica menjati i dodavati deci nezdrave. Pogotovo bebama, koje ne znaju za to. 

    S razlogom se i ne daju do prve godine, a kao nepotrebne mogu i nikada da se ne daju . 

    Plazma na primer, slatkis nema šta da traži ne bebinom meniju. Koji je razlog davanja plazme i kravljeg mleka? Mislim na benifit , koji je?

    pa dobro. Sta da ti kazem :) da nema koristi ne bi napredovala. A ja tako mojoj deci dajem, tebi to ne odgovara, i to je ok.

    u prodaji isto ima keksolino koji nije od kravljeg mleka al je od hemije.. pa meni to ne odgovara pa joj dajem sa kravljim.. vidis, ona pored namirnica jede i spanac i tikvicu i sargarepu i svasta nesto samo jos ajvar ne jede :) :) 

    Rekoh ja, svako radi kako misli da treba.. pa necuja deca (veca) piju i kolu i jedu pravu ne zdravu hranu, al to njihovim roditeljima odgovara... 

     

    MicaZoki(LUKA) voli ovo

  15. Mmaka, a sto pored toliko zdravih i divnih namirnica na ovom svetu imaš potrebu da daješ detetu nešto od čega ne dobija nista zdravo?

    a sta ne dobija? Ne znam na sta mislis.. Ako mislis na namirnice koje sam navela, to je samo primer jer ima mama koje ne daju deci te namirnice do 1god.. 


  16. Evo meni M sa 9 meseci jede k mleko, kajmak, keks i mleko (kravlje), plazmu sa lesnikom, sok od visnje.... bas svasta jede. I obozavam kada jede i vice mmmmmm :D 

    inace joj slatkise dajem samo mrvu a sokove ne dajem, ovo je probala kompot od visnje.. 

    sve u svemu, podizete decu kako mislite da treba i bice Vama ( sto je najbitnije) najbolja!

     

    MicaZoki(LUKA) voli ovo

  17. Da,ali sve je u.providnoj kesi onoj iz radnje. Sve se vidi. Nema potrebe da se otvara. Pogotovo  gimnastika bebi. Ima slika kakonizgleda sklopljeno i vidi se deo gde se lezi i igracke sve...problem je sto je tesko vratiti da bude lepo a ne nagurano. 

    Poenta je da je ovo mozda i toliko.sitna stvar da je glupost,ali.poenta je da se uvek oko svega ovako mesa i komentarise iza ledja kako ja ne radim dobro i sta ja izigravam i izmisljam i naravno cuvena: moji su tako i nista im ne fali! Em stonje otvarala tudje(ali ajde i to) ali em komentarisesto perem posteljinu kad je cista? A meni to ne kaze npr. Tako je i za taj smoki....

    sad me sve pogadja jer sam toliko gresila sa V i zao mi je sto mi niko nije rekaomod nih svih oametnih zasto da ne dajem km sa 5meseci a ne pametovati zasto izigrvaam i ne dam detetu smoki kad hoce! Lizanje pene id piva,umakanje cucle u rakiju(na ovo sam vrisnula ne pa sam ispala retardinakuckakojavristibozepastacemubiti) cudi se sto ja zelim tortu detetu da uradim za rodjendan i ne moze da se pomiri sa tim(znam da ne znam lepo da napravim na oko ali zaista se trudim jer zelim svom detetu da uradim tortu za rodjendan)i onda komentari kako nije ravna.pa ona.ne moze lepo da dekorise...boli me to. 

    Dok je dolazila babica dolazila je stalno,bila.u sobi dok su mi ranu gledali(okrenula se ok ali ipak)nisam.mogla da dojim na miru a ne volim da dojim ispted nikog tj u pocetku dok nisam znala da ga nemastim nisam zelela da mlataram grudima isred svih a onda kad nam je stvarno trebalo da pricuva govorila je ispred avih da je ona stara i nemoze da se budi(kao da.ostavljamo dete svaki i ceo vikend a ne samo jednu noc.ili dan kako je vec trebalo) Na kraju kad aam vise zvala mamu njoj bilo zao i govorila je kako bi moja mama migla da.opere kolica a ne da ga seta u prljavim(prljava su bila od hrane jer je isflekao deo ispred njega jer jentad vec poceo sa hranom la anravno da je isprljao rukama) eto i sve takve stvari....zao minje sto sam sebi to dozvolila....povredila me je jer sam verovala kao majci. Na kraju.ogovara sa jetrvom kako je meni neuredna kuca(ja stvarno sa v nisam mogla da postignem toliko ali sam se trudila da setamo i vozimk se i budemo zajedno) pa kako sam stalno bolesna i stalno mi je nesto i izmisljam(jer sam.imala napade panike zbog inznend e smrti tate pa sam pila i za.smirenje i opao mi je imunitet pa sam na dva meseca bila bolesna) Na.kraju sam ispala takva da.mi stalno treba.mama jer se.plasim da.spavam sama(da.plasila sam se svega....paranormalnih stvaei u koje ne verujem ali kad bih istala sama bilo me strah svakog suma oa i lopova i paranormalnih stvari i svega)a ne vidi da su oni morali.kucu.pored da kupe da.budu.pored odmah. I tako....necu vise smarati o njoj,vidim da sam preterala ali eto. Hormoni  cine svoje valjda. 

     

    hhaahah ja bih odavno odlepila da sam u tvojoj kozi.

    nisam ni ja za to pivo davati detetu, jer meni licno nije to zanimljivo. Smesnije mi je i sladje da daju limun, pa da se mrsti... 

     


  18. Cvrky,imas na fejsu grulu nosiljke za bebe i mame nesto tako.... tamo prodaju i daju savete za nosenje. Ja sam usla u grupu bas zbig toga sto takodje razmisljam o marami.

    Sad cu opet da vam se zalim.... stigla mi posteljina za bebu i gimnastika. Za to su dale pare baba tetka mm i njegova baba pa sam odnela da im pokazem. Mejdutim oni su se tek razbudile i htele su da se obuku i srede i izluftiraju i sve ostalo.pa reko ostavicu ovde pa cu doci po to. Kad sam dosla baba tetka kaze:mama je otvarala.( svekrva)   rekla sam znala da ce morati da otvara. Popizdela sam jer JA nisam otvarala da vidim a drugo nije me ni pitala da li moze a trece kad jednom otvpris nesto sto je "fabricki" upakovano vise nikad neces moci tako lepo da ubacis unutra a s obzirom da ce to meni jos stajati dok ne sredim bilo bi dobre dase nije vadilo! Em je u providnom pa se SVE vidi em sta ima da otvara vez mene. Nije ona niti kupila niti dala pare. (Tako je jednom moju posiljku otvorila ovo nije prvi put,toliko je radoznala da se ne kontrolise) mozda je glup razlog za nerviranje ali ne bih volela moja mama da otvara. Jos je komentarisala njima kako ina to ne bi prala. Reko JA CU PRATI! kao beba ioanko leze na to obucena. Reko boli me uvo ja zelim da operem sve koriscenja. Jer kaze.to vise nije novo. Ne nego je polovno i cim se opere automatski su nosili sugavi ljudi i koristili. Ali bas me.iznervirala jer je otvarala prva(ja nisam otvorila) drugo jer je uooste bez mog znanja otvarala a trece jer uooste nisam zelela da se otvara iz te kutije tj providen torbe u kom je upakovano sve dok ne operem i ne stavim na krevetac! 

     

    ja te podrzavam


  19. Divni ste svi.

    Cvrky, meni ovde otvara istu sliku od prošli put , nema tebe. 

    Kruela, sme za grip. Preporucuju je svima 50+, ljudima koji se bave negom, hroničnim bolesnicima, dijabeticarima , trudnicama i medicinskom osoblju i ljudima sa lošim imunitetom. Mi smo ugrožena grupa. 

    Ne sme da se vakcinise samo ako se ima tempratira već od 38,5 i ako postoji alergija ne neki od sastojaka. 

    Sto se tiče tetanusa, nisam ni gledala da li može u trudnoći, ali ne daj Boze da se zarazila tetanusom tu nema prezivaljavnja  , ima ali vrlo teško 

    ne sme tetanus.. jer ja sam u pr trudnoci trebala da primim drugu dozu tetanusa al nisam smela. 

    CVRKY. I meni otvara istu sliku ( samo A je na slici)


  20. analim slatke ste obe... 

    ja imam slike iz porodilista a i ne sminkam se.

    moja sminka je nekad maskara... e, jedino obrve popunim dok ih ne uradim, posto nije preporuceno dok se doji

    Analim voli ovo

  21. mmaka,zasto vezanog da se ne napare? 

    Ja cekam kod.moje teranje a nisam primetika jos. A volela biu da jednom ima kucice jer je dobro navodno za njih ako bi je sterilisala. Idem sad da uspavam ovog psa,nadam se da cu maci veterinare jer on ne moze ni da lezi jadnicak. :(

    doduse mi nije trebao ovaj trosak ali nisam mogla po vetru i hlandoci da ga ostavim u jarku mokrog i povredjonog i gladnog. 

    Ja sam zaspala u 01h a ustala u 9h naspavana. V soavao kod moje mame,mm radi ceo dan pa idem kod nje i ja ceo dan. Mrzi me da sedim kuci. 

    Mmaka,zao mi je sto vec mora u vrtic. Bas mi je zao sto tako mali moraju da idu..... :( ja.do 3.godine necu davati sigurno a ako.uspem.nekako ni do 4.

    ja moram da je dam i klinac je isao sa 1 god u vrtic, jer nemam roditelje. Pa vezan je jer ne sme danode kod pitova ( nemam pregradjeno) a vec su se sparili. Zato danas radimo box da bi ne bude vezan.


  22. Mi danas ludnicu imamo. 

    Bice nam puna kuca, pravimo box za nove pse dobermane....  H A O SSSSS

    muzijak mi je kod prozora vezan, Masa zaspala a on laje i laje i laje jer je zenka na drugom kraju a u teranju :D