Komentari za tekst "Zašto je dobro da dete pije majčino mleko i nakon godinu dana?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Pitam se zašto neke majke moraju dati negativne komentare što se raznih tema tiče, pa i za dojenje sad... Dojenje je za svaku majku nesto posebno, i sta se vas tiče što neke majke doje do 6 meseci, godinu dana, 2 i vise godina. To je njihova lična stvar, zasto odmah negativni komentari da dojena deca pucaju od zdravlja i raznih negativnih kritika, ako vi niste iz nekog razloga dojile duze vreme, ili niste želele da dojite kao komentar jedne majke jer nije želela da se ugoji... Ostavite se tudjih života i gledajte svoj, srećnije ćete biti i vi i vaša deca, a šta druge majke rade to nije vaša stvar i nema potrebe za osudjivanjem... Svaka majka doji koliko hoce i kako hoće, bravo za majke koje imaju volju da doje i u mogućnosti su, i velika podrška za majke koje to žele a nisu u mogućnosti iz zdravstvenih i ostalih razloga. ❤️
Svako radi kako smatra da je najbolje zaa svoje dete, ja svoju cerkicu dojim vec 21.mesec, nece jednostavno da prestane i ne znam kako da je odviknem.
Mozda me sada majke naljute, ali dojiti dete vise od 6 meseci, ali maksimum godinu dana nema smisla. Razlog je taj sto sa 6 meseci dete pocinje da dobija redovnu hranu, polako, ali sigurno. Majcino mleko od tada postaje sve manje i manje korino. Ako se doji preko godinu dana, to je zbog majke, a ne zbog deteta. Taj period izmedju 6-12 meseci je da se postepeno prestane sa dojenjem.
Svetska zdravstvena organizacija preporučuje dojenje do 2. godine života deteta. Rađena je dugoročna studija, koja je ukazala na višestruki značaj dojenja i u periodu posle prve godine, kako na imunitet, tako i na emocionalni razvoj deteta. Naravno, da ne treba preterivati ni u čemu, ali da bi ste nešto komentarisali, potrebno je prethodno dobro se informisati i to iz merodavnih izvora.
Dojim dete godinu i po, ja se sa njenih 12m vratila na posao, ona sa nepunih 15m krenula u jaslice. Idemo dalje, sve dok obe to budemo želele. ☺
Poslije godinu dana porodiljskog odsustva vratila sam se na posao, dojenje nastavili bez problema. S prvim djetetom to je trajalo punih 25 mjeseci, s drugim djetetom koje trenutno ima 18 mjeseci podoji još uvijek traju. Dakle, moj povratak na posao nije ništa poremetio, bitna je jaka volja i istrajnost ako se majka čvrsto odluči na dojenje i po povratku na posao. Ne izdajam se, dojimo kad sam s djetetom. Pretežno je to popodnevno i noćno dojenje. Nekada noćni podoji jesu naporni, ali ako ima i djelić koristi za dijete vrijedi se potruditi.
To mogu mame koje ne moraju da se vrate na posao posle detetovih napunjenih godinu dana da doje i dalje.
Mogu to sve mame. Sve je stvar organizacije. Sa prvim detetom sam se vratila posle pet meseci na posao. Uskoroću i sa drugim, koje sad ima četiri meseca. Meni je veći problem što nemam gde decu, jer u vrtićne mogu pre prve godine. Sve ostalo je rutina.
Vidim sva deca koja su dojila vise od godinu dana pucaju od zdravlja.
Kaže se: deca koja su dojena. Inače, slažem se.
slazem se potpuno.Jednako bolesna kao i ostala,cim dodju kolektiv to je normalno.
Puna 23 meseca💪
Dojim dete i smatram da je to najzdravija hrana za bebu. Nisam naucnik i nisam se bavila istrazivanjima ali dojiti dete do pete godine?! Iskreno, za mene licno je to van svake pameti. Ali naravno da svako treba svoje dete da hrani kako misli da je najbolje.
Moja sestra dojila bebu dve godine, a malo malo pa je bila bolesna, a i sad cesto.. ne stiti majcino mleko od ovih virusa
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Zdrava ishrana i vežbanje trebalo bi da budu jedan od prioriteta u odgoju i odrastanju dece »
Žitarice ili cerealije su prema najvećem broju preporuka prva čvrsta hrana koju beba treba da proba. »
Ove naučne činjenice o novorođenčadima sigurno još niste čuli... »
Zdrava ishrana i vežbanje trebalo bi da budu jedan od prioriteta u odgoju i odrastanju dece »