Komentari za tekst "Vraćaju se male boginje, zauške i veliki kašalj?"

Komentara
56
Ostavite komentar
Imaju boginje ali imaju velike obicne koje skoro svako dete prelezi, ovde je rec o malim boginjama, koje su izuzetno opasne i ostavljaju posledice. Informisite se malo...
Naravno vi ste Nevena vakcinisani...verovatno su vasi roditelji pogresili sto su to uradili...
Ne mogu da razumem te neodgovorne roditelje koji su spremni da svoju decu dovedu u rizik od dobijanja bilo koje bolesti koju ne moraju da imaju.Oni koji odbiju da vakcinisu dete i ono se razboli,trebali bi sami snositi troskove lecenja.
A oni roditelji koji su vakcinisali i cije dete oboli od autizma kao posledice vakcinacije treba da lece dete o trosku drzave. E sad mi je lakse. O cemu ti pricas?! Budi zahvalna na zdravoj deci, jer ne mozes da zamislis kakva je agonija u Srbiji odgajati dete sa neizlecivom bolescu. A da ne pricam o njihovom zivotu kad ostanu bez roditelja.
A zasto je tvoje dete stalno bolesno. ja sam prvi antibiotik popila na fakultetu .
SVAKI bris grla i SVAKU urinokulturu svog deteta sam uradila u privatnoj laboratoriji do sad jer po nasem (drzavnom) pedijatru "nije bilo potrebe" . Streptokok B i proteus mirabilis se valjda otkrivaju odokativno, pregledima od 2 minuta. Bolji antibiotik morate u svakom slucaju kupiti. Tako da, manite se prica o lecenju o trosku drzave.
jeste.. kad ste videli da odbijamomda vakcinisemo decu glupim vakcinama pustite virus i napravite paniku kako se sire boginje..vazi!
Tako je! Bravo Gorane! Prodat je inače Torlak, a da si doktor ne bi mogao ništa da uradiš, samo bi izgubio licencu..
Koje su to bolesti?
Najveći broj primedbi na vakcinaciju MMR vakcinom imaju osobe koje su u kontaktu sa autističnom decom. Kao stručnjak koji se svakodnevno sreće sa njima i njihovim roditeljima, moram da naglasim da imam veliku dilemu da li vakcinisati dete MMR - om ili ne. Smatram da je autizam poremećaj koji može da se javi usled većeg broja različitih faktora (pominje se tu i kandida itd), ali treba biti oprezan. S druge strane, vakcine su iskorenile određene bolesti i tako spasile mnogo zivota. Slazem se sa svima koji kazu da je sve to maslo farmaceutske industrije radi povećanja profita, naša deca su naša najveća briga i moramo dobro promisliti za njihovu dobrobit. Na kraju najveća dilema, da li je bolje imati autistično dete koje ima poremećaj za ceo život ili boginje i zauške koje će proći adekvatnim lečenjem?
Samo ne spominjte diplome. Državu i gradove nam vode loši đaci sa kojekakvim diplomama. Kakav dil oni prave sa nabavkom vakcina ne smem ni da zamislim. Šta je sa Torlakom? Da li je prodat Novartisu ili nije? "“Novartis” je široj javnosti postao poznat kada je 2012. godine od Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja tražio pravno izuzeće od mogućih tužbi ukoliko njihove vakcine prouzrokuju štetu ljudima." Kod ovakvih stvari bi roditelji stvarno trebali da se zapitaju. Žao mi je što nisam doktor pa da sam mogu nešto da uradim. Ovako ipak mi je bolje da dete rizikuje upalu pluća nego autizam.
Ja sam 64. godište. Koliko ja znam još od tog toba vršena je vakcinacija za zaštitu od navedenih bolesti. I pored toga bilo je obolelih, uvek, i od malih boginja i zauški. Mislim na vakcinisanu decu. Retko koje dete nije preležalo male boginje i pored primljene vakcine.... Prema tome...dabome. :)
vazi :-) cujemo se kada vam dete ne daj boze oboli od nekih bolesti koje ste mogli vakcinacijom da sprecite ;-)
Naravno! Farmaceutska mafija! Strasno....
Zbog ovakvih roditelja bih uveo izdavanje dozvola za radjanje dece
a diplomu cega vi imate pa da imate dobar argument da odbijete vakcinaciju? i koji je argument molicu? da li znate sta ove bolesti provereno izazivaju za razliku od neproverenih informacija kojima vi verujete.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »