Komentari za tekst "VAŽNO: Trudničko i svako drugo bolovanje produžava se bez odlaska na komisiju"

Komentara
89
Ostavite komentar
Ja imam te izvestaje, al jel znate sta osim toga treba da se preda od dokumentacije?
Nina. Jutro sam zvala rfzo i rečeno mi je da se porodiljsko takođe produžava 30 dana ali za više informacija su mi dali ovja broj telefona 3309092 na koji se niko ne javlja.. Nadam se da nisi u pravu i da zaista se i nama koje treba da počnemo da radimo za koji dan takođe produžava bolovanje
Šaljem tekst koji je objavljen na sajtu, imate link. Bolovanje ne vazi za porodilje 😔

Nakon isteka odsustva sa rada radi posebne nege deteta prema poslednjoj informaciji i odluci Vlade Republike Srbije produžava se ovo pravo i u narednom periodu, a najduže tri meseca, odnosno dok traje vanredno stanje, a na osnovu ranije donetih rešenja koja ističu 15.marta 2020.godine ili kasnije.

U saopštenju nije naznačeno da se ova mera odnosi i na produžetak porodiljskog odsustva (odsustva radi nege deteta). Ukoliko vam ističe porodiljsko bolovanje i vraćate se se na posao vaš poslodavac treba da vam omogući rad od kuće ili da prilagodi radno vreme u skladu sa PREPORUKAMA o posebnoj zaštiti roditelja sa decom mlađom od 12 godina.

https://www.bebac.com/vesti/trudnicko-i-porodiljsko-bolovanje-za-vreme-vanrednog-stanja
Na bolovanju sam za negu deteta, zbog adaptacije deteta koje ćemo usvojiti. Zbog vanrednog stanja, čin usvojenja je odložen, a bolovanje mi ističe u aprilu. Da li se produžetak bolovanja odnosi i na moj slučaj?
I ja sam na bolovanju zbog nege deteta, trebalo je da idemo na kontrolu kod fizijatra ali to se odlaze, komisija mi je dala 2 meseca koja isticu u aprilu i ne znam sta da radim. Ja radim u privatnom sektoru i ne verujem da ce imati obzira sto je beba mala i ima ispod 12 godina
Htela sam da udjem u komentare i slučajno sam pritisla ovaj minus. Da znate da nije namerno. 😊 I ja se pitam za produzetak bolovanja jer sam na porodiljskom bolovanju.
Da li neko ima situaciju da vam ističe već produženo odsustvo radi nege deteta? Da li se i to produžava? Moj poslodavac to ne prepoznaje kao bolovanje i prekidaju mi radni odnos.
Da li neko zna da li se i porodiljsko produžava kome ističe početkom aprila?Hvala
i mene zanima. ako neko nesto sazna neka napise ovde..da znamo i mi. 😊
Natasa i mene to zanima ali nemam nikakvu informaciju
I mene to zanima jer ne mpgu nikako da dobijem uput,a u decijoj zastiti mi traze misljenje. Ne mogu da se usaglase. Cele nedelje su me setali,bukvalno.
Hoce li nam
ko odgovoriti sta se desava sa trudnicama koje treba porodiljsko da otvore???
Zvala sam jutros, može mailom da se pošalje dokumentacija, samo pozovite i reći će vam.
Bojana jeste li zvali u 27. Marta ili neko drugo socijalno, tj za drugi grad? Ja sam danas zvala niko se ne javlja i ne znam da li rade u 27.marta da otvorim porodiljsko.
Zdravo Bojana, na koji broj si zvala, ja nisam uspela da ih dobijem? Meni rece drugarica da je pre neki dan ostavila dokumentaciju u neko sanduce tamo u 27 marta, ne znam da li to i dalje funkcionise.
Kako ce se isplacivati trudnicko bolovanje u vreme vanrednog stanja?
IJA SE TO PITAM
Da li ici po doznake ? Kako ce uplacivati trudnicko bez doznaka?
A kako ide za nas porodilje,meni vazi bolovanje do 25.04.i nece imati ko bebu da mi cuva jer mi je mama u karantinu,a privatni vrtici ne rade?
Da pravo je pitanje za nas kojima istice porodiljsko odsustvo i odsustvo radi nege deteta u narednim mesecima, april i maj 2020?! Da li podnositi zahtev za komisiju? Da li otvarati zdravstvena bolovanja? Ili ce se automastki svako porodisljsko odsustvo i odsustvo radi nege deteta automatski produziti za 30 dana. Bilo bi super kada bi neko strucan odgovorio...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »