Komentari za tekst "VAŽNO: PORODILJE U SRBIJI PRAZNIKE DOČEKUJU BEZ PLATE!!!"

Komentara
200
Ostavite komentar
Ne razumem sta si htela reci. Ja sam iz Arandjelovca. Nikada nije kasnilo. Poslodavac uplacuje kao i dok sam radila. Drzava samo refundira uplatu. I ovog meseca sam redovno dobila bolovanje.
Konacno neko da napise nesto i o ovoj temi. Stvarno je zalosno sta se desava u ovoj drzvi! Trudnicama, buducim mama takodje kasne isplate po 2, 3 meseca, da li je to realno?! Kako da buduci roditelji docekaju spremni bebu?! Kako? Kako draga drzavo ako zivite od 30 000 mesecno?! Kako kada vam ne daju ono sto vam zakonski pripada? Pricaju o nekom natalitetu, o podsicanju radjanja, obecavaju kule i gradove a od toga nista. Zar Slavica Djukic Dejanovic nije izjavila jos u oktobru mesecu da ce sva dugovanja biti isplacena porodiljama i trudnicama?! I naravno jos jedno lazno obecanje! Zalosno je u kakvoj drzavi zivimo!
Moja zena je godinu dana na porodiljskom i ni dinar nije videla.Sramota velika od strane poslodavca.
Majku im...
Primam platu po starom, poslodavac ulacuje pa njemu refundiraju, ide redovno mesec za mesec jeste ovog meseca je kasnila 5dana ali.je u utorak uplaceno
Sramota od njih,ali kod nas u Bosni nema plata porodiljama,vec samo jednokratna pomoc od 250 km...😾
ja sam dobila platu
Trudnicama bolovanje koje kasni takodje
Mislim da treba da objavite moj komentar. Svaki put sam pisala i nije objvljeno. Nije u redu. Znam kako se ispalcuju plate i znam da ako redovno isacujes i drzavi podnosis za refundiranje oni refundiraju. Tako da poslodavci da vas vidim. Ko je problem?!!!
Da li ste dobili platu ovaj mesec?
I ja sam preduzetnik i sama uplacujem ali jos nista ovaj mesec
Da dobila sam. Tj dobila sam refundaciju od proslog meseca a i sebi sam platu ( bolovanje) uplatila.
Slazem.se sa vama kod.mene je bio problem kasnjenje plate zbog knjigovodje a ne drzave i svaki.put kad se preda za ref sl meseca bude uplaceno
Meni nije jasno. Poslodavac je taj koji isplacuje platu. Ja sam poslodavac i ujedno jedna porodilja. Isplatim platu (porodiljako bolovanje) pa drzavi podnesem za refundaciju. Oni refundiraju u roku od mesec dana. Nikada kasnije. I nikada problem nisam imala. Ne razumem zasto se galami na drzavu?! Zasto te porodilje ne galame svojim poslodavcima?!!!!
Јелена, мој послодавац је држава. Коме да се жалим, шта предлажете?
Tome ko radi plate! Ne radi drzava nego covek, knjigovodja, ili ko vec obracunava plate- zarade- bolovanja. Ne razumem. Na koga konkretno kukate? Na drzavu! To je kao da kukate na to sto nije pao sneg a javili su! Znam jos porodilja koje rade u drzavnim firmama. Zna se ko je odgovoran. Nije drzava jedan covek. Ali covek po imenu i prezimenu obracunava to vase bolovanje.
Jelena, ja radim obracun bolovanja u skoli i svakog prvog do petog u mesecu saljem spisak porodilja obracune porodiljskog jer to je najranije sto mogu poslati za taj mesec, a onda oni uplacuju novac na racun skole a onda skola isplacuje porodiljama. Tako funkcionise
Skola nema svoj novac kojim bi isplatila to pre nego sto dobije novac bas za to u paru po tom obracunu..
Дакле, Ви мислите да је колегиница која обрачунава плате у мојој школи одговорна што све породиље (професорке) у мом граду нису примиле плату? :)
Ја одлично знам како функционише систем платног промета. Тек када држава одобри паре, платни промет пушта плате за породиље на основу података које су колеге обрачунски радници одавно припремиле. Јако је смешно њима се жалити.
И није лепо што сте рекли да кукам. Не кукам. То је моја плата. Желим да ми буде исплаћена на време.
Kukaju jer nam drzava nevalja, zakoni nam nevaljaju, kao narod nevaljamo i prodajemo se za sendvič. Postao sam otac bogu hvala pre 2,5meseca supruga je imala svoj salon lepote uplaćivala doprinose i sve što ide uz to, da bi neko tamo koji nema ni 8 razreda škole doneo zakon da dok je na porodiljsko nema radni staž i kao dao sam 100000 din za prvo dete a što je time što nema radni staž uzeo oko 300000din nema veze, ali mi smo takav narod da nas mrzi da sberemo 2 i 2 lakše je da kažemo dao nam je. Razočaran sam u pojedine žene i njihove komentare. Pozdrav od ogorcenog tate!
ko da njih briga za mame i porodilje ja sam na trudnickom vec 3 meseca bez plate a ispod jelke mozda stavim jednu cokoladu
Bravo !
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »