Komentari za tekst "Trudničko i porodiljsko bolovanje za vreme vanrednog stanja"

Komentara
50
Ostavite komentar
Pozdrav svima, samo kratko obaveštenje za one koje podnose zahtev za porodiljsku naknadu putem
maila: pored navedenih dokumenata trazili su mi da pošaljem i izjavu da su poslata dokumenta verna originalu, navedete ime, prezime, matični broj i potpišete se. Tako da znate da
treba i to sa spremite uz dokumenta a nije navedeno. Kada sam poslala sve sto je trebalo, zvala me je žena iz socijalnog da potvrdi da je sve u redu.


Jovana da li mogu da te kontaktiram putem fb da mi nesto objasnis molim te? U vezi svega ovoga.
Da li je nekoj trudnici legla uplata za trudničko bolovanje za mesec februar?
Meni nije legla uplata ni za januar. 😭
Meni je knjigovodja rekla da nece biti uplate dokle god traje ovo stanje, jer nista kao ne radi. Opet znam da neke trudnice dobijaju redovno bolovanje od firme. Sramota ako budu cekali da uplate tek kad prodje sve ovo. Ja sam od kraja decembra na bolovanju samo sam od poslodavca dobila za 1 mesec i to je to.
Postovani, da li neko znas sta se desava sa zahtevima za vestacenje za posebnu negu deteta koji su vec fizicki predati 19.marta u direkciju u 27mog? Hvala
Da li neko ima informaciju kako možemo da otvorimo trudničko bolovanje kod RFZO?
U ovom članku navedeno je da se elektronskim putem može podneti Zahtev za otvaranje porodiljskog bolovanja, međutim ništa nije rečeno o načinu otvaranja trudničkog bolovanja.
Kao preduzetnik-paušalac svu dokumentaciju trebala sam da predam RFZO, ali zbog prestanka rada, to nisam uspela da završim.
Jutros sam se putem mail-a obratila RFZO i dostavila skeniranu svu neophodnu dokumentaciju, međutim rekli su mi da sve to dostavim putem pošte. S obzirom da ništa ne funkcioniše kako treba, ne bih da rizikujem da original dokumenata dostavljam poštom.
Treba sada (30.03.) da otvorim porodiljsko bolovanje,cekam resenje od poslodavca da bih prikupila svu potrebnu dokumentaciju. Jer moze neko da mi kaze kada mogu da ocekujem prvu uplata, tj koliko kasne uplate za porodiljsko bolovanje?
Ne kasne, ja sam otvorila 24.11.2019. porodiljsko bolovanje i prvu uplatu sam imala 21.12.2019. Od tad mi je redovno oko 20-og u mesecu.
Meni je porodiljsko isteklo 14.02 i dobili smo produzenje od 15.02 do 15.03. Po ovome bi trebalo da mi automatski bude produzeno bolovanje ali nije tako. Zvala sam poslodavca i oni su rekli da nemaju nikakvo obavestenje o tome. Ovo je samo predlog Vlade i ministarstva ne moraju poslodavci da postupaju po tome. Moj savet vam je da proverite sa poslodavcem da li ce usvojiti ovaj predlog ili ne.
Milice, da li vi radite u drzavnom ili privatnom sektoru? I da li mi mozete dati kontakt u sekretarijatu da se informisem i ja,
Hvala unapred, srdacno Vas pozdravljam
Radim u privatnom sektoru. Informaciju da mi nece produziti bolovanje radi posebne nege deteta sam dobila od poslodavca. Posle razgovora sa njima sam ulazila na sajt Sluzbenog glasnika i Vlade i nigde ne pise za produzenje bolovanja. Ni na sajtu ministarstva nista ne pise, poslodavci u privatnom sektoru nemaju na osnovu cega da produze bolovanja. Ne znam kako je u drzavnom sektoru.
Meni je 27.03. Bila zakazana komisija po drugi put tj. produženje trudničkog, pa sam zvala doktorku u domu zdravlja (ginekologa) i oni su mejlom poslali uput za komisiju. To je laksi deo. Posle su mi rekli da zovem tu sluzbu gde se obavlja komisija u Novom Sadu da im dam svoj mejl na koji ce mi poslati ocenu. Sve bi to bilo super da se oni javljaju na neki od brojeva koje sam našla na internetu. Ako neka od vas ima broj na koji se javljaju molim Vas da mi napiše u komentaru.
Da li neko ima pravu informaciju u vezi sa produžetkom porodiljskog, konkretno meni ističe 06.04?
Nema produzavanja, proverena informacije, imate i tekst ovde o tome.
Poslednji put kada sam konktaktirala RFZO dali su mi informaciju da će i porodiljska bolovanja biti produžena za 30 dana, na osnovu toga što je Sekreterijat za socijalnu zaštitu obustavio sve komisije za evaluaciju produženja bolovanja na osnovu posebne nege deteta. Da li je ovo tačno ili ne, ja više ne znam, jer u Sekreterijatu nemaju tu informaciju (oni samo upućuju ili na poslodavca ili RZFO u vezi bolovanja u njihovoj nadležnosti) Da li postoji neki pravnik koji ovo može proveriti i pomoći mamama kojima upravo ovih dana ističe porodiljsko, te nemaju predstavu šta dalje?
Meni istice porodiljsko zbog posebne nege deteta, i sta ciniti?
Hvala unapred🤷🏻‍♀️
Kod nas u Istočnoj Srbiji izgleda ovo ne važi, danas sam morala po doznake. 🤔🤨
Po doznake moraju svi krajem meseca da idu. A za komisiju kazu da se produzava za 30 dana.
Molim vas ako mozete da saznate, kako se zakazuje ekpertni UZ za trudnice, ja pokusavam vec par dana, zovem dom zdravlja i Visegradsku ali me oni uporno upucuju sa jednih na druge. DZ tvrdi da moraju u Visegradskoj jer imam uput od ranije, a u Visegradskoj kazu da oni nemaju tehnickih mogucnosti da oni zakazu nego to mora preko DZ. Cak su mi rekli idite na salter pa im trazite da vam zakazu..Da idem na saltere jel to normalno..?Hvala unapred.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Treba Ii da opisujemo roditeljsku sreću kada shvate da uvođenje čcrste hrane bebcu pada baš u kasno proleće I tokom celog leta? »
Savršena namernica za uvođenje nemlečne ishrane , njegovo veličanstvo PIRINAČ »
Do sada je bilo neophodno javiti se epidemiologu, ipak sada je drugačije »
Objavljen nov izveštaj o broju obolelih u Srbiji »