Komentari za tekst "Trudničko i porodiljsko bolovanje za vreme vanrednog stanja"

Komentara
85
Ostavite komentar
Pozdrav svima, samo kratko obaveštenje za one koje podnose zahtev za porodiljsku naknadu putem
maila: pored navedenih dokumenata trazili su mi da pošaljem i izjavu da su poslata dokumenta verna originalu, navedete ime, prezime, matični broj i potpišete se. Tako da znate da
treba i to sa spremite uz dokumenta a nije navedeno. Kada sam poslala sve sto je trebalo, zvala me je žena iz socijalnog da potvrdi da je sve u redu.


Da na taj mail sam poslala. Odgovorili su mi odmah ostog dana da mi treba i ta izjava, a nakon 2 dana me je zvala neka zena i rekla da je sve uredu. Nisam imala bas nikakvih problema.
Izvinite,ima li neki kontakt telefon vezano za predaju elektronskim putem,za porodiljsko za grad Beograd. Ili samo saljemo na onaj mail?
Da li mi mozes reci posle koliko su ti se javili kad si poslala dokumentaciju? :) Ja sam poslala pre dva dana ali kasno sam videla da treba i ta izjava tako da ce mi traziti sigurno da je naknadno posaljem.
Izvini, da li si dokumentaciju slala na prijem.zahteva@beograd.gov.rs?

Nisam slala dokumentaciju nego pitanje vezano za dokumentaciju jer sam poslovala kao preduzetnik, ali sa tog mejla niko ne odgovara?
Mozes, napisi kako da te nadjem.
Dragana Milovanovic na fb
Jovana da li mogu da te kontaktiram putem fb da mi nesto objasnis molim te? U vezi svega ovoga.
Da li je nekoj trudnici legla uplata za trudničko bolovanje za mesec februar?
Meni nije legla za februar. Ono sto
mene zanima je koga mi sad treba da zovemo da jurimo platu? Rfzo ili poslodavca?
Meni nije legla uplata ni za januar. 😭
Meni je knjigovodja rekla da nece biti uplate dokle god traje ovo stanje, jer nista kao ne radi. Opet znam da neke trudnice dobijaju redovno bolovanje od firme. Sramota ako budu cekali da uplate tek kad prodje sve ovo. Ja sam od kraja decembra na bolovanju samo sam od poslodavca dobila za 1 mesec i to je to.
Ja sam primila juce trudnicko za februar. Ne uplacuje mi firma vec ceka da uplati njima RFZO pa mi proslede uplatu. Beograd je u pitanju. Tako da ipak rade, mozda ne rade sa strankama ali uplacuju trudnicko :)
Postovani, da li neko znas sta se desava sa zahtevima za vestacenje za posebnu negu deteta koji su vec fizicki predati 19.marta u direkciju u 27mog? Hvala
Takodje, u istoj sam situaciji, i ja sam ih fizicki predala 24.marta. Jos uvek nikakav odgovor. Da li su se vama javili?
Javite ako saznate nesto ☺️
Pozdrav
Draga Marija, i ja sam jedna od tih sto je predala 19. dokumenta u 27. marta Jos uvek me nisu nista obavestili. Da li si nesto saznala u medjuvremenu, molim te?
Da li neko ima informaciju kako možemo da otvorimo trudničko bolovanje kod RFZO?
U ovom članku navedeno je da se elektronskim putem može podneti Zahtev za otvaranje porodiljskog bolovanja, međutim ništa nije rečeno o načinu otvaranja trudničkog bolovanja.
Kao preduzetnik-paušalac svu dokumentaciju trebala sam da predam RFZO, ali zbog prestanka rada, to nisam uspela da završim.
Jutros sam se putem mail-a obratila RFZO i dostavila skeniranu svu neophodnu dokumentaciju, međutim rekli su mi da sve to dostavim putem pošte. S obzirom da ništa ne funkcioniše kako treba, ne bih da rizikujem da original dokumenata dostavljam poštom.
Treba sada (30.03.) da otvorim porodiljsko bolovanje,cekam resenje od poslodavca da bih prikupila svu potrebnu dokumentaciju. Jer moze neko da mi kaze kada mogu da ocekujem prvu uplata, tj koliko kasne uplate za porodiljsko bolovanje?
Ne kasne, ja sam otvorila 24.11.2019. porodiljsko bolovanje i prvu uplatu sam imala 21.12.2019. Od tad mi je redovno oko 20-og u mesecu.
Valentina, da li su ti poslodavci izdali resenje samo na osnovu potvrde za porodiljsko odsustvo ili tek nakon porodjaja kada se nose doznake na osnovu otpusne liste?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »