Komentari za tekst "Poslednja šansa da vratite PDV na bebi opremu"

Komentara
148
Ostavite komentar
Povracaj na PDV se mogao ostvariti do detetove druge godine. Sta je sa decom koja su rodjena prosle godine? Da li imaju prava na tu pausalnu naknadu?
Ma samo vi sakupljajte racune, to su pricali i prosle gpdine :-D :-D
Stvarno su jezivi! Do sada je moglo oko sedamdeset hiljada da se vrati a sada samo pet hiljada dinara! Bruka i sramota stvarno!
Kad dobijes prvo dete treba ti minimum sesdeset hilkada ako ne i vise!
Onda nek ukinu PDV na deciju hranu, opremu i stvari! Posto cipele za dete kostaju kao i za odraslog coveka!
SRAMOTA!!!!
Nerazumem Vabi vas komentar na moj. Ja nisam nigde rekla da je to dzabalebarenje! To je najlepsi period proveden sa decom!
Svaka cast ako vam je briga o detetu u prvih 10-11 meseci dzabalebarenje, nemaju svi babe i dede da im cuvaju i neguju decu dok jos nisu spremno za vrtic i ako smatrate da je 24h dnevno 7 dana u nedelji sa tek rodjenom bebom lakse od bilo kog posla.
To nisam znala! Onda je to to.
Ukida se povraćaj Pdv-a ali zato ce roditelji dobijati 100.000 umesto 39.000 dosadašnjih.
Ja vise i ne mogu da dobijem jer su mi deca velika, a za pdv sam samo pelene u prilog imala posle prve kupovine! Ali mnogo ima siromasnih ljudi kojima bi taj povracaj PDV mnogo znacio!
U inostranstvu ti obezbede svakog meseca do 18-te godine neke pare za dete! I mnogo je jeftinije i lakse odgajati decu tamo nego ovde! Cene hrane i svega su kao kod nas ali su im plate troduplo vece cak i cetvoroduple! Ja nisam rodila decu zbog PDV i zbog drzave nego zbog sebe jer sam oh zelela. Onda nek nam povecaju plate! Da budu kao u Nemackoj, Svajcarskoj itd
pa? radjas decu zbog sebe a ne drzave sve vam je malo nikad zadovoljni umesto da bude sreca sto uopste mozemo da imako decu i da su ziva i zdrava...nece drzava da izdržava sve roditelje...u svim drzavama se radi di pred porodjaj i vracas se nakon 3 meseca dok se ovde dzebalebari 2 god i ostalo
Sta je sa trudnicama sto se ce poroditi posle tog termina za vracanje Pdv-a, a pre jula 2018??
A bebe koje se radjaju nakon februara a pre 1 jula???? Mozemo li da predamo zahtev na povracaj PDVa pre rodjenja deteta ili deca rodjena u ovom razdoblju spadaju u vremenski period za primenu novog zakona i dobijaju 100.000?? Ili nemaju prava ni na jedno ni na drugo? Koga pitati za info?
A bebe rodjene od 15. februara do 1. jula, sta sa njima, nece moci roditelji da vrate PDV, nema 100 000 din., bas veliki propust. Strasno!
Meni jos ni za oktobar nisu uplatili trudnicko....
Meni jos ni za jun nisu uplatili porodiljsko..Firma u Novom sadu.
Da li je moguce vratiti pdv na dvoja kolica i dva auto-sedusta?
moze
Moguce je nama su vratili!

Toliko na temu o povećanju nataliteta. Definitivno trebamo da izmuremo. Pred svake izbore se serviraju laži, a ono sto se usvaja kao zakon nema veze sa predizbornim obećanjima.
Ne razumem... Sta je u ovom slucaju sa nama koji cemo da se porodimo posle februara a pre jula, recimo meni je termin u maju... Ne dobijam 100.000 za prvo dete to mi je jasno ali sta je sa PDV-om? Necu moci da povratim PDV na deciju opremu zato sto je krajnji rok februar 2018 a necu dobiti ni pausalno tih 5000 zato sto cu se poroditi pre 1. jula?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »