Komentari za tekst "Opet serviraju paštetu i hleb u porodilištima"

Komentara
90
Ostavite komentar
Hrana nije da je losa,nego je uzasna,cak nam servirka kaze pre neki dan,ajde sta kukate kada ste imali lepu uzinu, koju nismo dobili nedeljama,jos nabraja da je bila pita sa jabukama, kolac i palacinke,a od jutros za uzinu jogurt,toliko o tome,samo ne znam na kom to odeljenju je bilo i u kojoj bolnici. Nije problem izdrzati nekoliko dana,sta je sa zenama koje odrzavaju visoko rizicnu trudnocu po nekoliko meseci na takvoj ishrani.

Visegradska -1
Porodila sam se sredinom novembra u Narodnom frontu i mislila sam da posle poplava necu više jesti gotove carnexove sarme.... Ali prevarila sam se, eto njih opet za ručak poslednjeg dana u porodilištu... Pored toga i grašak, kuvani kupus i ostalo što lepo nadima, pa je bilo veoma zanimljivo pokušati izbaciti gasove pored bolnih šavova i nevešto izvedenog klistira od strane medicinske sestre... A pritom na sajtu Narodnog fronta stoji jelovnik iz snova koji je navodno odobren i u upotrebi... Mora da sam bila u nekom paralelnom univerzumu... Malo zastarelom...
pa šta? I nama u Beču serviraju paštetu. ...
mnogo smo bre razmaženi! !!
mnogo je važnije kako će se osoblje ophoditi prema majkama i bebama.
ja sam se porodila pre 4 meseca i hrana je bila odlicna. SLAZEM SE DA TO NIJE NAJVECI PROBLEM. meni je licno najvise falila edukacija oko dojenja.


Provela sam 20 dana u porodilistu u Somboru, krajem 2014 godine. Hrana je bila odlicna i obilna i ukusna i relativno zdrava. Smatram da to zaista nije najveci problem nasih porodilista. Ipak kad se beba rodila pobegle smo kuci glavom bez obzira ;)
Mislim da je svakome jasno kakvo je stanje u drzavi. I mislim da je jasno da nismo ni Svajcarska ni Nemacka i verujem cvrsto da bi hrana u porodilistima bila drugacija kada bi postojali uslovi za to. Treba pogledati malo oko sebe i onda srecno jesti hranu tih par dana u porodilistu. Drzava nam se raspada, plate i penzije su smanjene i mnogi zive na ivici egzistencije. Pobogu, svakoj zeni moze neko nesto da donese sa strane.
Pa kada bi se jelovnici iz skupstine i ostalih drzavnih institucija,malo srezali i prebacili u porodilista bilo bi vise nego humano..Pozdrav svima;)
Drage mame,
15.1.2015. porodila sam se po treci put carskim rezom u Narodnom frontu, prva dva porodjaja su bila 2012. i 2013. Lezala sam na odeljenju "apartmani" i prvi put mislila sam umrecu od gladi i nisam mogla da verujem koliko sam se obradovala vodi iz supe treci dan posle porodjaja i grizu na vodi bez secera koji je bio za veceru. Posle toga se i ne secam sta je bilo. A sad mi je bilo totalno sve jedno. Dobijala sam potpuno iste ovakve tanjire ali ja hranu maltene da nisam ni primetila. Bila sam u bolnici sedam dana zbog glavobolja i pada krvme slike i jos nekih gluposti ali verujte nisam bila gladna kad sam dosla kuci.
Najlakse je najesti se , pretovariti stomak, ali ne zaboravite koliko je bolelo bilo da ste seceni "gore " ili "dole" kada ste prvih par puta trebali u toalet da idete. Po meni je i bolje da mleko ne nadodje odma, da imate par dana barem dok ste u bolnici vremena da se odmorite i koliko toliko oporavite i stanete na noge, a kada dodjete kuci navalite na voce, salate i ostalo kako bi vam mleko bilo sto bolje. Savet za sve buduce mame je da iskoristite bolnicu posle porodjaja Za odmor. Spavajte koliko mozete, ustajte onoliko koliko vas ne boli, dojte bebu minimalno i ne plasite se da kazete sestri "molim vas, nahranite mi bebu" , ne jedite preterano i budite nasmejane sa sestrama jer ce onda i one biti takve prema vama.Sve sto se na pocetku cini neprolazno prodje za manje od mesec dana.
Prokomentarisala si nesto sto nisi razumela. Maja se nije zalila na ishranu niti smatra da je imala los tretman u porodilistu bilo koji dan. Jasno je rekla da je posle treceg porodjaja carskim rezom "prvi put" tesko podnela ta dva dana na caju i da je bila odusevljena supom i grizom treci dan. Jednostavno je njen organizam prva dva puta bio bolje pripremljen na posleporodjajni tok. Ni narednih dana nije bila gladna, kako sama kaze.
Slazem se sa njom da nije najbitnije to kakav obrok dobijate tih par dana. mogu vam od kuce doneti nesto kada dodju u posetu a kada odete kuci hranite se kako smatrate da treba. Ima mnogo majki u nasoj zemlji koje ni kuci nece moci da priuste sebi kvalitetniji obrok. Samo budite realne.
Posle carskog reza se podrazumeva dijeta, to bi trebalo da znate kad ste se vec 3 puta porodili tako. Dan i po infuzija, treci dan caj, zatim prazna supa i tek od 5. dana normalna ishrana.
Pa ovo je i bogato sta jedu porodilje u Uzickom porodilistu.Ja se porodila proslog vikenda dva puta za dorucak imala dve virsle i dva parceta hleba jedno jutro je bila salama i sir uzine nismo za vikend ni imali.O rucku i veceri da i ne pisem.Svi obroci stizu vreli sa opomenom tetkice da sto pre pojedemo posto ima jos odelenja koja treba da posluzi.
Samo se pitam sta me ceka ;((
Porodila sam se 2009.g prvi put i 2012.g drugi put u N.frontu oba puta carskim rezom i jela dijetalne obroke koji su bili bolji nego sto su dóbijale trudnice sa normalnóm ishranóm. A ovo sto vidim na slikama je uzas. Neradi se o tome da li to neko kod kuce to ima ili nema, jednostavno to nije adekvatno. Ipak zenama koje na svet donose male andjele treba pruziti bolje í kvalitetnije
U novembru sam bila na patologiji i odeljenju carskog reza u Visegradskoj. Hrana posle carskog je takva kakva mora da bude. Svo osoblje je bilo ljubazno. Dole na patologiji je hrana skromna, a vidi se da se trude da bude kao "zdrava". Umesto parizera daju pileca prsa, umesto belog hleba onaj obojeni (koji nema ni i od integralnog). Vise mi je smetalo sto se ne dobija kompletan escajg, vec npr samo noz za dorucak, samo kasika za rucak a veceru jedes prstima. S druge strane, u kuhinji je bila cinija sa divnim neprskanim jabukama koje su buduce mame u sirokom luku zaobilazile, da bi u prodavnici kupovale keks i slicne prazne namirnice. Tako da mnogima par dana osrednje ishrane u porodilistu nece puno da promeni. Nek pocnu da sluze plazmu tri obroka pa ce zene da budu zadovoljne.
JPorodila sam se u Visegradskoj 2011 godine, bila sam pre porodjaja 2 dana u bolnici, od toga 1 dan u sobi jer su dr nesto slavili pa nismo smeli da izlazimo. Hrana kao sto je beli hleb, pasulj i kupus koji nadimaju nisu za trudne zene. Nakon cr hrana je bila caj i keks i grozna supa, ja sam z ato vreme jela plazmu i malo stapica. Ne ocekujemo hotel ali ni ovakve splacine. cinjenica da su neke zene jele pljeskavice i hranu iz Mek-a , ali ni ovo nije dostojno coveka. naravno cim se izadje sve se zaboravi. Osoblje korektno, a sestre iz laktarijuma grozne, stegnu ti bradavicu i pobegnu. Bez obzira na sve mleka sam imala dovoljno. Samo sto ostaju ruzne uspomene i strah ako opet dodjem jer znam sta me sve ceka....Zene u porodiliste dolaze da donesu novi zivot, i pre svega su ljudi...ali.....sta mi tu mozemo da promenino na zalost
Velika je razlika u količini i kvalitetu hrane koje dobijaju porodilje smestene u "obicnim" sobama i u apartmanima. Baraem je tako u porodilistu Narodni front.
u Cacku jednako los obrok imaju porodilje u obicnoj sobi,kao i ona u apartmanu..a cena apartmana dnevno je bezobrazno visoka,obzirom da nista ne dobijas vise,a ni bolje..
U septembru sam se porodila u Dragise Misovic i hrana je bila odlicna!!! Jedino sam vodu kupovala,a sve ostale gricke sam vratila kuci. Osoblje je divno,osoblje na odrzavanju,sestre,lekari. Na skali od 1do 5 ocenila bi ih sa 10.
Sina Savu sam u Niškom porodilištu rodila krajem maja meseca 2014, kao porodilja (prironim putem) jela sa istu hranu koju sam je jela 2010 god. kad sam se porodila sa starijim(carskim rezom) DORUČAK 5 Petit keksa sa soljom mleka ili čaja, RUČAK griz i kropir pire VEČERA 5 Petit keksa mleko ili čaj.
TAKO DA je ova hrana na slici i gurmanluk za Niš! BRUKA I SRAMOTA!
Sina sam rodila decembra 2008.god. u Niskom porodilistu, isti je meni bio, cak sam se smejala sa majkom kako se obroci nisu menjali od '87. kada je mene rodila. Sada sam po drugi put trudna i verovatno ce me isto docekati.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »