Komentari za tekst "Lončar: bolji odnos prema trudnicama ili smene direktora"

Komentara
49
Ostavite komentar

Babica sam u Novosadskom porodilistu, ko o cemu uvek smo mi meta novinarima,o drugim porodilistima se ni ne pise,s toga bi mi bilo drago da se buducim mamama otvore oci o Narodnom frontu i drugim ustanovama,jer svi misle kod drugih je bajka samo je Betanija "ne daj Boze" !
Vidis, ja sam u Betaniji imala babicu Jelenu, ne znam da li si ti u pitanju, ali pamtim je kao jedno predivno stvorenje, stvoreno za taj posao. A o izvesnoj babici Jelici, ne zelim ni da trosim reci- dno dna
E, a samo u Kraljevu da vidite kako je... Pa, zena pristojnu spavacicu nema.... O higijeni da ne pricam.... Gresna im dusa gde se zene kupaju.... Doktori i sestre na prstima jedne ruke da se izbroje da su fini.... Strava i uzas!
Prvi put sam se porodila u Somboru,bila sam mlada i primile su me babice pune,sebe preko volje i cudile se ako nesto pitas i u glavnom nisam dobijala odgovore sve dok nije zvala glavna babica koja mi je bila "veza" od tog trenutka med i mleko i nista nikom nisam platila. Sada u maju treba opet da se porodim i cula sam da novi nacelnik drzi do discipline babica i doktora nadam se da je tako...☺
porodila sam se pre 5 god. u frontu i obecala sama sebi VISE NIKAD!!!!!
doktori neljubazni , sestre nadmene i bezobrazne , jednu lepu rec nisam dozivela ni pre ni posle porodjaja... da ne pricam o nekim drugim stvarima. ja ne znam ni ime lekara koji me je porodio..
majcinski instinkt je proradio i ponovo cekamo prinovu :))))
ovaj put sa se odlucila za gradsku bolnicu.svi komentari su bili pozitivni vezano za osoblje i samo ophodjenje prema pacijentu.... u 9om sam mesecu i veoma sa zadovoljna tretmanom...kad se sve zavrsi javljam utiske posle porodjaja...
porodilište Dragiša Mišović je fenomenalno od ambijenta do osoblja, načelnik Dr Antić kao i svi drugi lekari su fenomenalni, vidim trudnoću tamo. Moja sestra se porodila tamo, snajka isto, obe su zadovoljne, fantastični su. od srca preporučujem svima to porodilište!
Potpisujem sve, porodila se tamo pre 5 god i trebalo bi svaki dan ponovo. Samo sto Dr Antic nije nacelnik vec nekih mesec, dva, smenjen je i sada je to Dr Ilija Golubovic, mada ne vidim da se nesto bitno promenilo. U svakom slucaju sve pohvale za ovu bolnicu!
dzaba preporuka za Misovic kada su mene iako sam tamo vodila trudnocu sa puknutum vodenjakom vratili jer nema mesta. u prevodu veza mi nije bila dovoljno jaka.
Jagodinsko porodiliste ima najgore osoblje,bahato,bezobrazno i ponizavajuce za porodilje i bebice.Ja sam pre par godina kada sam rodila prvo dete na molbu da nahrane dete koje vristi u 4ujutru dobila odgovor-Sto si radjala ako ne umes da ga smiris.I nisam jednina tako prosla.Izasla sam iz bolnice skoro bez mleka i sa posporodjajnom depresijom.
Svaka cast i samo uporno, ali pazite gospodine Loncaru da ne bi i sami bili smenjeni od udruzenja mafije lekara i farmaceuta.
Ja sam se porodila pre dva meseca u Vrscu, sto se tice identifikacionih kartica svo osoblje i na ginekologiji i u porodilistu ih nosi.Iako su na losem glasu ja nisam imala tako jako lose iskustvo, ali naravno ljubaznosti pojedinima naravno nedostaje.
zaista bih volela da se doktori prepucavaju preko pacijenata, u Novom Pazaru je izabrani lekar onaj kod kojeg ides privatno, taj ce te u bolnici na odeljenju mozda I pogledati, ostali doktori
ce samo proci pored tebe...
za porodiliste dragisa misovic sve pohvale..za "front" zene kazu da mu je opravdan naziv :)
Zalosno je kako se ponasaju i tokom porodjaja i za vreme boravka u bolnici...nikad nista gore nisam dozivale nego te dane tamo beba mi je toliko plakala od gladi a sestara nigde uzas!!!!!
Noc..pukao vodenjak..odem u Narodni front-prijemno..NEDAJ BOZE KOJA DRSKOST! Prezivela namrstenost, dal' zbog nocne smene-ne znam..posalju me gore, nije toliko strasno.. prepodnevna smena-ne registrujete niko...pitam se u sebi gde li su, kad ono preko puta u APARTMANU, SAMO ULAZE-IZLAZE! SMESKAJU SE I CASKAJU. Jel sam ja kriva sto finansijski nisam mogla sebi da priustim apartman?! Znaci, ko je u apartmanu prodje kao bubreg u loju! Sto kazu, para vrti gde burgija nece.... Pedijatrijske sestrice su divne (izuzetaka ima)...
ja sam pre cetiri godine sa prvim detetom bila u apartmanu, prirodan porodjaj uz epidural koji nije delovao, na kraju vakumom mi izvadili bebu, jedina pogodnost bila sto mogu tvoji da ti dolaze u posetu u toku dana, drugi put sam se isto u frontu porodila, nisam uzimala apartman, carski rez, mogu ti reci da je apartman samo davanje para, niti su mi pomogle sestre oko podoja, niti podizanje, nista , nista, nije htela sestra da mi da casu vode to vece kad sam se porodila...nemam reci, ovako drugi put sam znala kako su svi "ljubazni" i sto da im placam jos i apartman...molis Boga da je sve u redu sa bebom i mamom i to je to :)
Bolje da stvore prijatnije uslove u ustanovama i pre svega cistije, umesto sto se zamajavaju bedzevima. I bolje da nesto promene po pitanju hrane.Niko tamo ne ocekuje obroke kao u restoranu, ali ono sto oni sluze zaista su splacine.
dva puta sam se poradjala u Pancevu.
i babice i sestre su super. a doktori i nisu bas.
ja sam se poradila u Frontu pre mesec dana i situacija je ocajna. Dok sam bila u porodjajnoj sali zamolila sam jednu sestru da promeni carsav ispod mene jer mi je pukao vodenjak, ona je odgovorila da nece! Epidural mi nisu dobro dozirali tako da sam ceo porodjaj i usivanje osetila kao da ga nisam ni imala. Nakon toga su me drzali 4 sata u hodniku bez vode i necega protiv bolova. Tu noc mi se beba zacenila od plakanja, kada sam potrazila pedijatra, neko od osoblje je rekao da ce poslati sestru da vidi sta je sa bebom pa tek onda da proceni da li treba da se zove lekar!
I na kraju su me bukvalno izbacili iz sobe, jer niko nije istog sekunda dosao po mene.
imala bih jos primedbi, ali da ne duzim.
pozdrav i srecno svim buducim mamama.
Ja sam se porodila u Betaniji pre godinu i po dana.Meni su probusili vodenjak u predporodjajnoj sali i stavili na indukciju. Pet sati sam lezala na natopljenom carsavu, smrzla sam se! Dozvolili mi samo da stavim ulozak ispod sebe...a posto se on brzo natapao, ja sam ih menjala, a kako nisam imala kud sa njima, stavljala ih pored sebe, zamolila spremacicu da ih pokupi, a ona se izderala na mene, kako ne smem da ih menjam!!! SPREMACICA!!! Da ne spominjem kako je bila noc i kako po pola sata nisi mogao nikog da dozoves. I naravno, ni dan danas ne znam kako se zovu doktorica i babica koje su me porodile, a s obzirom na to koliko su bile ljubazne i ne zelim da znam niti da ih ikada vidim! Za dva meseca mi je termin sa drugim detetom i zeludac mi se okrece od pomisli da moram opet da idem tamo!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »