Komentari za tekst "Mama kojoj je deklaracija na salami otvorila oči"

Komentara
39
Ostavite komentar
Zaista na mnoge stvari ne pazimo dok nemamom dete.Tako valjda to kod mnogih ide, sa dobijanjem deteta budi nam se i svest o mnogim stvarima.Ja trenutno prolazim kroz to sa cetvoromesecnom bebom i zaista podrzavam zdravu hranu za nase malisane.
Bravo,slazem se u potpunosti sa vama. Imam bebu 7 meseci. Dojim je i pravimo kasice od svezeg voca i povrca. Od pocetka nisam htela da kupujem. I necu :-)
Lepo napisano ali u praksi ne izvodljivo, sta ako dete nece voce i vocne secere, da li smo mi zbog toga lose mame???
Dragana,da li vi koristite u kuci secer!?
A odakle onda da dobije šećer?
to sto beba ne voli voce,ne znaci da treba da jede cokoladu kao zamenu..
Nisi losa mama, ali je u praksi izvodljivo. Ako dijete nikad nije probalo vjestacki secer ono i ne zna sta je to. Ja nisam jela nikada Ajkulu pa ne znam ni da li je volim ili ne!
Svaka cast, zaista! Ja moju bebu zeljno iskujem da se rodi, ali vec sam sad osvescena koliko je ishrana vazna i koliko secer i vestacke namirnice nemaju pozitivna svojstva na organizam.. Dajte deci SVEZE urme one su prekrasne i slatke i zdrave i ukusne..Svaka cast mamama, koje se bore da svoju decu hrane zdravo!
Bravoooo! Bravoooo!
bravo sve to je tacno..samo je problem sto kod nas zdrava hrana kosta! i ja sam srecna sto moje dete voli da gricka sargarepu.. ali hoce i cokoladu.. jer ljudi u goste dolaze sa tim...
Ok, nivo prvi ste presli- ukidanje preradjevina. Sledeci nivo- samo organsko. Samo hrabro!
Bravo!!!
Bravo!
👏👏👏👏
Podpuno se slazem sa ovim clankom i sama praktikujem sve to u ishrani svog djeteta. Imam srecu da zivim u okolini koja se i sama prilicno zdravo hrani i uglavnom se slaze samnom (osim par izuzetaka) ali i da nije tako, to je moje dijete i ja odlucujem sta ce da jede. Ko se ne bude pridrzavao toga nece ni dolaziti u priliku da mi hrani dijete... sasvim jednostavno.










Lana!Procitaj prvo sta sam napisala,pa onda se javljaj!"Zarad drustvene prihvatljivosti"?Naravno,zasto bi se moja deca odvajala u parku sa bananom,a druga jela cokoladu ili sladoled!Kuci je i vise nego dovoljno takva ishrana,a ona deca koja imaju samo koru hleba kuci,mislis li da se hrane zdravo?!
Adrijana, mislim da ste sasvim u pravu. A Vi, Mama, zarad drustvene prihvatljivosti samo punite decu slatkisima, bolje je da jedu sve sto im neko pruzi da im se ne bi smejali, nego da imaju razvoj iz zdravijih namirnica koje nisu cist rafinisani secer.
Jao Adrijana,ja ne mogu da shvatim kako tako mozete da razmisljate i radite?!Prvo,babama i dedama i tetkama i strinama ne mozete da odmahujete rukom kad daju detetu cokoladu!!!Nekulturno je!Drugo,ne mozete u parku punu dece,koja su se nasla i koja dele jednu cokoladu reci,dodji ti kod mame imam bananu u torbi,ponizavajuce je za drugu decu i majke!Trece,u vrticu,jedu svi skupa,ima i voca,ali uglavnom je kuvana hrana slana i dezerti sa secerom,vi cete posmatrati iza vrata i kad jedu vi cete mu iza coska reci da ne moze,malo bezveze!Cetvrto,dete nisi rodila da bi ga izdvajala u toj meri od ostale dece,te navike neka ima kuci,opet je i vise nego dovoljno,pusti dete neka se umaze cokoladom sa drugarima,neka popiju sok uz osmeh;ne radi to da se oseca izdvojeno od druge dece,treba krenuti u skolu,neces mu ti birati uzinu i dorucak,ta navika za "zdravom isranom" traje od prilike do dve godine!!!
Sve ste vi u pravu, ali imam samo jedno pitanje za mame koje ne rade ili rade kraće od 8 sati dnevno-Da li znate koliko sati dnevno provede mama koja radi sa detetom koje ide u vrtić??? U zimskom periodu maximalno 4 sata i za to vreme mu mogu dati samo jedan obrok i jednu užinu, a inače ono u vr
tiću neće da ruča...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »