Komentari za tekst "Kako tate izbegavaju obaveze?"

Komentara
77
Ostavite komentar
Presvlacenje, hranjenje, uspavljivanje, kupanje, kupovina garderobe i obuce, ukratko kompletno sve obaveze oko bebe obavljam ja. Lista izgovora gore je potpuno tacna. Uh da, ima tata udela u obavezama oko bebe, da novac i kad treba da se kupe paticice recimo, koje sam bebi unpred isprobala, e tad tata vozi bebu da ih kupimo.. Uglavnom, vidim da je to ubedjenje da je dete zenina obaveza, naucio od majke, vrlo cudna zena. Takvo ponasanje nas je udaljilo, beba se ni za sta ne okrece i obraca njemu, pa sad idu optuzbe da ja ucim dete od 15 meseci da ne voli tatu.. Vec pretpostavljate cemu vodi situacija
Totalno ista situacija, samo što naša beba ima 9 meseci, kad-god ga tata uzme u ruke, on plače, onda krene to njihovo 'ti njega učiš da on mene ne voli'

I kod mene je draga ista situacija ja sve oko dece i kupanje i presvlacenje i da spremim i ocistim i kupovina,on kao u hotelu dodje okupa se jede spava i poso to su njegove obaveze.Bebu i ne drzi ja sve ali sve sama.Tako su ga vaspitali i njemu to odgovara i sto bi se menjao.Ali zato mu je krivo sto starija cerkica sve samnom hoce njega izbegava ali za to je sam kriv.Nervirala sam se kritikovala ali nista ne pomaze,sada se i ne trudim da mu bilo sta pricam nek uvidi sam gde gresi,samo da ne bude kasno.
Svi ste vi muskarci jaki na recima pre nego sto se dete rodi, kako cete vi sve da pomazete, a onda posle od toga nista! Zato drage moje, glavu gore, morate se potruditi da budete finansijski dovoljno obezbedjene tj da imate svoje prihode pa da uzmete bebisiterku ili neciju pomoc. U 90% slucajeva muskarci su samo trutovi za pravljenje dece - a one zene koje su srecnice da im muzevi pomazu neka prave koliko god mogu vise dece jer je to jedino bogatstvo!
moj muz je jednom sastavio 4 dana i 4 noci bez pauze sa cerkicom..hranio, setao, presvlacio, nosui na kontrole, merio, mazao, ..onda smo i krevetac prebacili na njegovu stranu kreveta, Bila sam bolesna i ona je oca pocela da dozivljava kao majku, hocu da kazem svim mamama da koliko god da to prizeljkuju, ja sam to vrlo tesko podnosila. Cerkica sada ima 5 godina i tek sad uspevam da ostvarim sa njom neku bliskost kao sa prvim detetom.
Isto i kod mene, svi mi zavide, a niko ne razume da me boli kad date hoce nonstop kod tate...
Draga dada,
To bi se vjerojatno desilo i da tvoj muz nije uopce se brinuo za curicu, jer su one i inace privrženije ocu nego majci u to doba. Isto je i meni bilo sa mojom kćeri, a sad sa sinom je potpuno drugačije, iako se moj muž jednako brine za njega kao sto se i za nju brinuo. Mali nonstop trči zamnom, a njemu samo ako ga dugo nije vidio.
Kad malo odrastu, onda se situacija potpuno okrene i sinovi se pocnu vise druziti sa ocevima a kceri sa majkama.
Moj muz je divan... On svaki slobodan trenutak provodi sa nasom cerkicom... I obicno se on budi nocu kada se probudi da je uspava... Iako radi od 7, nije mu tesko... :)
isključivo se ja budim noću da uspavam dete, I ono prvo I ovo drugo. I ujutro na posao...Žao mi je zbog ove pristrasnosti zasnovane na polu...nameće se jedan stereotip. moja deca isključivo zaspe sa mnom I tokom noći intervenišem ja.
Smatram da je dete tatino i mamino,podjednako. I samim tim i obaveze oko njega.... tako da mi na neki nacin delimo obaveze. Vikendom kada muz ne radi,on je presvlaci,menja pelene, igra se sa njom. Ja je dojim i uvece sam sa njom. Nema potrebe da njega budim uvece ako mi zaspi odmah posle sisanja. Ali ako je bolesna i ne spava,onda smo tu oboje.... I mislim da je sve u stavu zene. Ajo vi kudite muza sto je zabiravio kremicu staviti ili ga stalno opominjete kako drzi bebu,naravno da nece vise biti zainteresovan da pomogne. Sve se lepom pricom moze:-) Ti si tatica njen lepi,fini,ona najvise se smesi svome tatici kada joj prica pricice np. Tatica nju tako lepo nuna ;-)
Nemoj generalizovati. Ne moze se ni lepom pricom postici nista ako on to jednostavno ne zeli da radi ..mrzi ga. I Milane, ne budi se svako dete nocu da sisa. Pa.cak i da hoce da sisa, moze nekad otac dodati dete majci, pogotovo dok je sveza epiziotomija ili nakon carskog. Sto se tice posla i ranog ustajanja. I nakon porodiljskog odsustva se budi dete nocu i ustajemo i mi zene rano ujutro i imamo odgovorne poslove.
Ako neko ima savet ili misljenje neka ga napise. Vise mi moze pomoci od minusa. :)
Misim da jeste, i po meni treba ga pustiti da spava, jer zaista oni tu ne mogu pomoci nista. Zasto ga buditi, neka odmori za sutrasnje slatke obavezice.. Ali zato ga treba ohrabriti da radi ono sto moze posle posla, ja to zovem tatina druga smena:-) , da je presvlaci,igra se i naravno kupa. Mi u sali se zezamo mamina je prva i treca smena, tatina druga. Ja ostavim bebu sa tatom i odem da se kupam, sredjujem dok se oni "zezaju" :-) :-) I sve super funkcionise...
Ps. Nijednom nisam rekla "A sto ovako, a sto ne uradis onako" Neka radi kako zna, bebi nece biti nista....
Bravo,cesto zaboravimo da smo i mi delimicno krive za takav stav oceva jer ih bukvalno teramo jer mi znamo sve bolje. :)

Ja ne znam sta se desilo sa mojim muzem-sa prvim detetom je podjednako sve bilo sa mnom,a sad sa drugim ga ne cuje,a na cerkicin plac odmah skace. Znaci nije da se pretvara inace bi prespavao i cerkicina budjenja. Jel moguce da je to doslo jer drugu bebu dojim pa podsvesno zna da mogu samo ja da ga podojim? :)
Imam bebu od 4meseci i nas tata se plasi da drzi bebu jos je nije uzeo pridje joj povremeno pomazi je malo poljubi i to je to.Neznam kako da ga nateram da se malo vise zainteresuje za bebu?
Mislim da to ja spavam nece upaliti. On se plasi da drzi bebu i ne zna sta da radi sa njom. Trebas ga pricom opustiti da je to najlepsi osecaj kada se upoznaju njih dvoje. Pa kada je beba mirna dati mu u narucje i biti sa njima dvoma dok se polako upoznaju. I tako tri-cetiri puta dok se ne opusti.... I reci mu da lupeta joj najvece gluposti. I da,uvek kada beba nacini novu grimasu,nesto novo uradi zovi tatu da vidi i podeli sa njim. I kao sto sam navela gore u postu nikakooo mu nemoj reci da ne drzi bebu dobro,polako ce on shvatiti kako njima dvoma odgovara;-))) drzim figice da uspete :-*
Nadam se samo da ovi minusi nisu namenjeni Mileni, nego tati koji se izvlaci. Pozdrav Mileni. I moj se muz tako izvlacio na pocetku, onda mi je prekipelo pa sam mu rekla sve sto mi je na dusi. I upalilo je.
Otvoreno mu reci da si umorna,ako nista drugo. Bar ponekad da ih pripazi da odmoris,a da ga nateras da se zaista malo posveti njima to nema sanse. To im se samo javi ili ne... na njihovu stetu naravno!!!
Hvala drage mame.Pokusala sam i to da se pravim da spavam ali nista.Probudi me i okrene se na drugu stranu i nastavi da spava.Imamo i stariju cerkicu koja ima 3 godine isto tako je i sa njom bilo.Izmorena sam ne mogu da odmorim ni na pola sata,a njega nije briga legne kad hoce.Stvarno neznam sta da radim?
Nikako, mila.I nemoj da ga teras.Taktiziranje tipa "pricuvaj dok se istuairam, odem do prodavnice i sl..." ne pale.Ali jednog dana kad se vratite sa posla zajedno i oboje se sagnete da vas zagrli, veruj mi, pored njega ce proci a tebe ce iskreno, istinski, najiskrenije zagrliti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »