Komentari za tekst "Kako tate izbegavaju obaveze?"

Komentara
77
Ostavite komentar
Mislim da 95 posto muskaraca ne reaguje na bebin plac. Moj suprug uvek ima izgovor i izludi me.
Draga Nado,procitao sam vas komentar i ja kao samohrani otac kome se slicno desilo,potpuno vas razumem!Molim vas da stupimo nekako u kontakt ako zelite,zeleo bih da vam pomognem.Moja deca su prvo 17god,a drugo 13 i zivimo u Novom Sadu.Molim vas,ne odbijajte pomoc nikoga,ne zatvarajte se u sebe,znam kako vam je sada.Ja sam zamalo poludeo kada me zena ostavila sa decom koji su imali tada 4i 1god i pobegla sa sinom nasih kucnih prijatelja koji je biotada maloletan.Javite se ovde na Bebcu ako zelita pomoc,pa cemo se javno dogovoriti oko pokoci kpju zelite i kakva vam je potrebna,jer ne zelim da me neko pogresno razume i da pomislite vi da sam neki manijak.Samo zelim da pomognem osobi koja prolazi isto kao sto samrosao inasao izlaz i svega toga.Budi jaka zena i ne odbijaj niciju pomoc jer ces kad tad klonuti i pokleknuti.Poslusaj moj savet!Inace zovem se Darko i imam 47 god.Pozz
Slazem se sa mamama da suprug mora da ucestuje i ja bih to jako volela,alista da radimo kada on jednostavno ne zeli to?!?Sta licno ja da radim sada kada me je suprug ostavio sa blizancima od 2meseca na ulici,isterao nas iz stana da bi iznoseci moje i decje kofere uneo kofere svojih ljubavnica i to 2rodjene sestre(da,yo je trojka,ne cudite se) uz recenice da mu ja vise nisam zanimljiva u krevetu,a po decu ce doci dkada oodrastu malo, za npr 20god da moze tada da se igra s njima...?Hvala Bogu pa imam privatnu firmu nezavisno od "supruga" pa imamo od cega da zivimo(ionako nas on nije ni izdrzavao),ali kazitd vi meni sada DA LI SU VASI SUPRUZI LOSI KADA TRAZE IZGOVORE DA LEGNU DA SPAVAJU ILI IH PO CEO DAN NEMA JER RADE A IPAK SU TU U NEKOM TRENUTKU S VAMA ili ovaj navodno moj koji mi jasno stavlja da znanja sta zeli,a za decicu i ne misli kao da su to kese sa djubretom.
Draga Nada samo vi znate koliko je teska situacija kroz koju prolazite, i mnogo mi je zao i vas i decice, ali i od najgore situacije postoje jos gore.
Iskreno kad je vec tako , jel vam treba takva osoba koja u najlepsim trenucima zivota okrece glavu od vas, skupite svu snagu i nastavite hrabro kroz zivot, vasa deca su vasa nagrada! Posvetite se sebi i zivot ce vam doneti mnogo radosti, ne vredi trcati za necim sto nije vredno!
Isto tako ko god se izvlaci od obaveza prema deci nije u redu, a kad ne moze da pomogne onda se menjaju i prioriteti. Jednom neko rece lenost je teska bolest ima tu istine.
Ja se samo mogu pohvaliti da moj muz ne izbegava nijednu, jedinu obavezu. Od samog starta je zeleo potpuno da ucestvuje u svakoj obavezi oko bebe. Cak, iako radi i ustaje rano, nije mu tesko ni nocu da ustane zbog nje, ako se slucajno desi da se ona probudi. On kaze da to ne vidi ni kao pomaganje meni, ni kao obavezu, niti mucenje, nego da jednostavno u potpunosti vrsi ulogu oca. Ovo nam je prva beba, a ja se nadam da ce se isto tako ponasati i nakon moje naredne trudnoce.
U potpunosti se slazem sa zenama da muskarac mora da ucestvuje. Pre svega zbog sebe, nikad ne znas sta nosi dan, a sta noc... i on je roditelj mozda majka ne bude mogla nekad.
Ali opet evo moj slucaj, moj suprug radi dva posla nekad i tri, nisu teski ali iziskuju vreme i koncentraciju. Ja sam na bolovanju... Pricam o buducem vremenu jer sam trudna. Nemamo niciju pomoc, moja majka je preminula nemam ni tetku ni sestru, nema ni on nikog osim majke, a ona je takva zena da osim sto vec ima 3 unuceta od drugog sina koje ne vidja...uz to mene tera iz stana koji nije njen vec suprugov. Planiramo posle praznika da se selimo u podstanare u nekih 30-40 kvadrata gde cu se sutra i poroditi. A ona ostaje u njegovom stanu od 80 kvadrata. Ja ga razumem, moja majka da je ziva kakva god da je ne bih je izbacila sa penzijicom na ulicu u njenih 68 godina.
Opet ja sam zaposlena u jednoj privatnoj firmi koja mi placa trudnicko a kasnije ce i porodiljsko...ali su mi odmah rekli da ne ocekujem da ce me vratiti na posao kada to istekne. Sto znaci, ostajem nezaposlena sa malom bebom pod kirijom sama sa njegovom platom.
Eto, poenta je da ne moramo biti iskljucivi, moj suprug je takav da se vec sad ophodi prema meni i bebi kao da je ona vec tu. A kada bude trebalo nocu da se ustaje, prva mu ja necu to dozvoliti jer ipak nije isto kada si zaposlen oko svog deteta i u nekoj firmi (ili vise njih) pod stalnim stresom za osnovnu egzistenciju.
Ocevi doprinose na svoj nacin. Ljubavlju, brigom, slusanjem, igranjem, a kada zaista zatreba i te kako znaju da odmene majku.
Kod nas nije tako.Tata ustaje nocu podjednako kao i ja.Cak sta vise ume nekad da provede i po citavu noc a da mene ne probudi.Recimo da bebi dohranu kad oseti da sam bas umorna.Mislim da ipak dogovor svuda pomaze pa tako i u ovoj situaciji.Prosto treba da razumemo i potrebe tate da se odmori posle posla onda ce i on razumeti nase potrebe..Tako ja radim i verujte da je tata zadovoljan i pomaze mi u svemu.☺
U redu je da se tata nadje i mami a zapravo da se prvenstveno bavi svojom decom, nekada vise nekada manje, zavisno od situacije. Ali ocekivati od supruga da nocu ustaje, presvlaci i hrani bebu, pa da ujutru krece na posao, jako je samozivo i sebicno! I nemoj da vam posle bude krivo kada to dete bude vezanije za oca, naravno da dete oseca ljubav i zna ko mu je vise i nesebicnije pruza!
izlupala si se i ostala ziva
Ne znam za druge ali moj slucaj bas i nije takav. Uceatvuje od pocetka i stalno ga podsecujem da deca imaju dva roditelja. Cak i po nekad kad proba da se izvuce sa "Ja radim", samo ga podsetim da ni ja doveka necu biti kuci i kad dodje vreme mogu da zaborave tom logikom na obroke, cistu kucu, ves....jer ja cu da radim. Za sad pali...
Blago tebi..kod mene nije nikad palilo...jedva cekam da dodje i taj dan pa da vidim kako ce...
Pozdrav svim mamama!Moj slucaj je definitivno drugaciji od svih vasih ali znam da ce svaka od vas razumeti.Meni i mom suprugu je prvo dete preminulo zbog urodjenih srcanih mana(koje inace moj ginekolog nije ni video u trudnoci a videle se,a i kasnije pedijatri isyo to propustili pa smo otkrili tek kad je beba od 3dana bukvalno odjednom skroz pocrnela).U periodu lecenja i silnih operacija suprug je radio u firmi u kojoj je i nedelja radna,a radno vreme od 7h pa kad zavrsi(plata super 90hiljada,ali...),tako da nije bio fizicki sa mnom po bolnicama.Tu cerkicu sam sama odgajala bez icije pomoci posto zivimo sami,a iskreno i nisam zelela pomoc roditelja da mi ne bi neko od njih dodayno razboleo dete nekim virusom ili necim slicnim,jer to nikako nije smelo da se desi.Na kraju nam je cerkica preminula,mi se jedva povratili u zivot posle toga i sada imamo sina od 9meseci.Suprug je za mene i sina ucinio najdivniju stvar po meni barem:dao otkaz u toj firmi,zaposlio se u drugoj gde mu je plata 40hiljada ali je tu po ceo dan sa nama i posvecuje nam paznju i ljubav,a uvece kada uspavamo sincica posle kupanja,samo se zagrlimo i isplacemo ,koliko od srece toliko i od tuge!Meni je suprug druga polovina mog tela i glave,jer kada placem iz bilo kog razloga-njegova ruka brise te suze.Hvala mu na tome zauvek
Nakon tako teskih trenutaka parovi ili postaju jaci i vezaniji ili se raspadaju. Takvi nemili dogadjaji su test za ljubav. Zelim ti svu srecu ovog sveta,uzivajte sa vasim sincicem, zasluzili ste to. 💟💟💟
Neki se i ne pretvaraju, samo se presele u drugu sobu. O ucestvovanju toliko. Moj slucaj.
E zato se ja pravim da spavam, neka ga malo, nek se on budi :) A kad vidim da je zaista umoran onda naravno ja ustanem. Ali generalno beba zaspi uvece i spava do 6 ili 7 ujutru :)
kada sam se porodila prvi put,moj muz je ustajao kao i ja i pravio mi ad.mleko i hranio cerkicu...mozda ne onoliko koliko sam ja ali jeste a kada sam se porodila sa drugim detetom,sad se hvala bogu dojimo i nema potrebe da ustaje ali zato sve obaveze sa starijim detetom on je preuzeo na sebe, kupa je,presvlaci,pomaze u spremanju u vrtic...ja je samo zgrabim na momente kada ovaj mali spava da je izmazim i da se malo poigram sa njom...tako da bi trebali sve okolnosti sagledati pa clanak napisati/objaviti...
nije mi tesko da je presvlacim hranim kupam , cak mi je nelagodno kada on hoce da to uradi.. mozda sam posesivna?! a pomoc i ne trazim, tako je bilo sa prvim a sad i sa drugim detetom. naravno kasnije i ne mogu da se zalim da nemam od njega ponoc jer je i ne zelim. da li sam samo ja ovaj tip majke?😂 ima li vas još?😀
Okice mislim da to nije normalno..potrazite pomoc...stručnu..
ja nedam nikom nista da radi oko bebe. cak ni mojoj majci 😀 i ja sam ljubomorna kada neko drugi uzme bebu. tako da nisi sama !
Kad smo dobili ćerku muž je nije ni prao ni presvlačio, kaže neprijatno mu, da je dečak drugačije bi mu bilo, pa nisam insistirala. Sad smo dobili sina i ja jedva dočekala pomoć, a on kaže da je beba mnogo mala i da ga to plaši. Ma, idi bre...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »