Komentari za tekst "Istina o MMR vakcini: Ima li opravdanja za strah?"

Komentara
31
Ostavite komentar
Prvo vakcina protiv Varicele postoji, nastala je u Japanu još 70ih godina,
u Evropskim zemljama dostupna od sredine 90ih, dok je u Srbiji pristuna od 2010 godine, međutim nije na listi obaveznih vakcina. Poenta mog komentara nije bila u tome da li postoji vakcina ili ne, već da se i te kako ih neki nazivaju "bezazlene i bezopasne" boginje mogu ugroziti život deci u kombinaciji sa nekim drugim virusima ili bakterijama koje su prisutne u organizmu, a posebno kada je reč o Morbilima
Vakcina protiv ovcijih boginja (Varicele) ne postoji.
Ovo nije normalno sa cime nam ispiraju mozak. Ako je njima bitno svako spaseno dete od malih boginja... Zasto se ne brinu tako za svako dete obolelo posle vakcinacije??? A ne da im ta deca budu koletelarna steta... Strasno!!!
Dobar članak. Hvala
Upravo sam sa svoje dvoje dece prelezala boginje(velike koje su mnogo lakse za podneti od malih),ja sam htela da iskocim iz svoje koze,a mislim da ni njima nije bilo nista bolje... ne znam kako bilo koji roditelj moze da gleda svoje dete kako se muci sa boginjama ako za to postoji vakcina! Da sam znala da ima vakcina i za ove boginje vrlo rado bih je dala deci...
ps: autizam je nasledna bolest,a ne stecena,ali razumem da je roditelju lakse da okrivi vakcinu nego da prihvati je to nasledno.
Bravo gospodjo! Konacno neko ko zna! Vakcinacija je nesto najbolje u medicini i kad vec postoji ne razumem ljude koji svesno ne vakcinisu svoje dete! Takodje za autizam malo ko zna stvarno o tome i lakse je da okrive vakcinu ili vec nekog nego da prihvate cinjenicu! Svaka cast za komentar!
Znaci roditelji lazu.Ne znaju kakva su im deca bila pre vakcine.Svi ti doktori I epidemiolozi su sa porodicama 24/7 pa mogu da tvrde da mmr ne izaziva autizam.
Postovana Irena,
Da li smem da vas zamolim da mi kazete sta ste to primetili kod deteta i zbog cega su Vam govorili da je dete lenjo?
Pitam posto sam i ja bila luda i zagleda i pratila svaki pokret i reakciju jos od 2 meseca. Mene je plasilo to sto nije htela da lezi na stomaku, uvek se zaplace...kasnije nije htela da je oslanjam na noge dize ih u vazduh kao da radi spagu...i tako te sitnice. Isto mi je pedijatar rekao da je lenja i da ne brinem. Mada je ona sama propuzala i podigla se na noge kad je bila spremna (oko 10tog meseca). Vakcinu nije jos primila jer je imala temp zbog zuba koji su joj krenuli pred rodjendan, a onda je posla u vrtic i odmah su krenuli virusi. Cekam da se malo oporavi da da joj damo vakcinu.
Izvinite na dugom postu i unapred Vam hvala na odgovoru...
Pozdrav.
Slazem se sa gospodjom Irenom, izgleda ljudi ne gledaju ponasanje svoje dece sve dok ne primi vakcinu strasno. Ovim lekarima ne veruju a na isti nacin su culi da MMR ima veze sa autizmom to se veruje...
Autizam je dijagnoza i postavlja je doktor u momentu pregleda. Mnogo su vještiji dječiji psiholozi od roditelja u tumačenju simptoma vezanih za autizam.

Povezanost dve pojave (npr. vakcinacije i nekog obolenja) se proverava naučnim studijama sa velikim brojem sumnjivih slučajeva.

Vremenska povezanost ne znači istovremeno i uzročnu povezanost, kao što nam se može učiniti. Tj. ako je "posle" vakcinacije dobio simptome, ne znali da je "od" vakcine.
Gospodjo Darinka, za autizam dete mora da ima genetsku predispoziciju. Kao majka deteta koje ima manji problem u psihomotornom razvoju,odgovorno tvrdim da sam problem primetila kad je imao tek koji mesec (cak me je i pedijatar ubedjivao da umisljam, da je dete samo lenjo), to je bilo mnogo pre nego sto je dete primilo MMR, dok su moji rodjaci prevideli to kod svog deteta *tek su se obratili dr kad je njihovo dete imalo oko 2 god i sada okrivljuju MMR, naravno. A problem se ispoljio u istoj generaciji. S tim sto smo mi uradili genetske analize, a njima je lakse da krive mmr vakcinu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »