Komentari za tekst "BEBAC poslao Ombudsmanu 300 pritužbi trudnica na RFZO"

Komentara
62
Ostavite komentar
Hvala Bebcu na podrsci! Nadam se da ce se situacija uspesno resiti u najkracem roku.
U mom slucaju od oktobra nema nijedne uplate (35%) RFZO.
Na ,lep nacin drzava ,,podstice" natalitet...Sramota!
Pozdrav svim mamama i buducim mamama.
Drage trudnice,meni je bila uplata ya decembar mesec,ali samo 65 posto a ,,,onih 35 neznaju kad ce biti.
uzasno, evo ja sam u petom mesecu, nisam dobila nista od fonda.
Hvala Bebcu, ja sam od novembra na trudnickom i ovo je
stvarno nehumano i neozbiljno od strane jedne drzave. Sramota
bravo za Bebac... 👏👏👏
kome mogu porodilje da se obrate zbog istog problema?hvala
Svaka vam cast,ja na zalost nisam popunila taj obrazac,a kasni mi plata 2 meseca. Nije mi jasno kako ova drzava "hoce" da se bori za veci natalitet,a nama trudnicama ne isplacuju platu.
Ja krajem meseca cekam prvu uplatu bolovanja pa cu videti. Ali sam se pripremila na bar tri meseca cekanja. Tako je bilo i sa prvim detetom, kad je imala dva meseca dobila sam novac za prvi mesec bolovanja! Znaci posle sest meseci. Drago mi je da je Bebac pomogao jer mene tek ceka ovo ludilo!
ASvemu ovome dodajte da se trudnice ne nerviraju. nemoguce kad oni ne izmere obaveze na vreme. a ova vlast ce da popravi natalite. nikako. svaki dan vise njih se odseli nego sto se rodi. nazalost. a da ne pricamo o korupciji medju ginekolozima. a RFZO ne izmiruje na vreme obaveze.
Hvala BEBCU, što je izašao u susret trudnicama. I ja sam još jedna u nizu koja nije dobila, već 4 meseca ni dinara.
Možda bi trebale ne samo Ombudsmanu, nego da angažujemo advokata za ovako maltretiranje trudnica od strane države. Koja priča o natalitetu, i o tome kako isplaćuju 100%, trudničko. Lažu ovaj narod, a samo mi znamo koje smo trudne sa kakvim problemima se sve susrećemo. O tome da jedva preživljavamo, da upadamo u nedozvoljeni minus. Da stižu računi i pritužbe sa raznih strana o neplaćenim računima, o kamatama. Gde je tu DRŽAVA.
Hvala BEBCU na podršci. Pozdrav
Porodila sam se 30 decembra, trudnicko nisam ni otvarala jer sam privatnik pa sam morala da radim skoro do porodjaja jer u ovoj nasoj bednoj drzavi drugacije ne moze, porodiljsko jos nisam pocela da primam, kako da se prikljucim ovoj akciji, jer da nemamo pomoc od roditelja ne znam gde bih i sta bih.
Lepo je da neko hoce da pomogne trudnicama,svaka cast. Ja bas nisam upucena u problem jer hvala bogu vise ne zivim u Srbiji. Prvo dvoje dece sam rodila u Srbiji ali sam radila i nisam imala problema ni kada sam prestala, ali to je bilo pre 15 godina. Sada cekam trece,u 7.mesecu sam i od srbije nemam nikakvo pravo na nadoknadu jer ne zivim u srbiji (hvala bogu nije mi ni potrebno), ali ovde zena ima pravo samo 18 nedelja na
porodjajno i nazad na posao. Tako da Srbija je jos dobra po tom pitanju. Tu moras nazad na posao i niko te ne pita sta ces sa bebom od 4 meseca. Ali eto sve ima svoje prednosti i mane... Nadam se da cete se izboriti za svoja prava! pozdrav
pitanje za Marinu: kakav je formular dobila na mailu da popuni? ja sam isto popunila obrazac koji je bebac dao...
Isti obrazac imate na sajtu zastitnika gradjana. Popunite ga, ako zelite i posaljite na Jelena.Ciric@zastitnik.rs
Od strucne sluzbe zastitnika gradjana,dal su oni poslali il bebac ne znam,popunicu i to pa cu videti
Hvala BEBCU,ja sam jedna od trudnica koja sam popunila formular a sad sam dobila i drugi na mail-u,koji cu isto popunit,IPAK NEKO MISLI NAS HVALA JOS JEDNOM
Isto ko i ti za Ombudsmana
mozes da mi kazes kakav si mail dobila? ja sam isto popunila obrazac za ombudsmana.
Хајде да пишемо сви новинама и редакцијама,и молимо их да објаве наш проблем.Што више трудница и породиља пошаље,то боље.Да мало извршимо притисак на јавност.Ово је нехумано,и онај да не кажем шта, од премијера изјављује како га је срамота колико нам добро иде.Коме иде добро није ми јасно.Ово није никад било да овако касни и у оваквом обиму..Ако неко чује да је неко спреман да нас подржи да идемо да штрајкујемо испред Владе и уручимо жалбе или где већ,нека објави и обавести.Бар интернет није још толико под цензуром.Морамо да се побунимо гласно.
I ja sam pisala zastitniku i cekala 10.mart ali kako nema nista od para danas sam poslala gospodinu premijeru mail.Ako se neko udostoji da mi odgovori javim vam sta imaju pametno da kazu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »