Komentari za tekst "Surovo iskrena ispovest: Zašto žene ostaju s nasilnicima? Evo, ja ću vam reći"

Komentara
6
Ostavite komentar
Svaka cast na tekstu! O toj temi se mora govoriti, da bi zene prepoznale ako se nadju u toj situaciji, da bi se ohrabrile i potom pomogle sebi. Sve mi kazemo "Ja to nikad ne bih dozvolila". Odakle nam ideja da ne zasluzujemo da nas neko maltretira? Odatle sto smo rasli okruzeni ljubavlju i u nasoj podsvesti lezi uverenje da mi zasluzujemo da se prema nama dobro postupa. Nazalost, u nekim porodicama nije bilo ljubavi, neke cerke nisu bile dovoljno voljene, gledale su kako otac tuce majku, mozda je i njih tukao, naucene su da su bezvredne, pa u njihovoj podsvesti lezi uverenje da zasluzuju samo da se prema njima lose postupa. Iako vide oko sebe srecne zene, one podsvesno smatraju da nikad ne bi mogle postati kao one, i zato nemaju hrabrosti da nesto promene. Jos ako se dodaju finansijska zavisnost, situacija da ne mogu da se vrate kod roditelja i mogucnost oduzimanja dece, to ih dodatno vuce u ponor. Takvih primera oko nas je mnogo vise nego sto se misli.
ne znate,dok ne dozivite,zato ne bi trebali osudjivati...
Ma vi niste normalne!!!!!!!!!!! Stvarno ne mogu do kraja da citam ovo.
Nemam poseban komentar, osim da se ovde radi o tipocnom sado-mazohistickom odnosu..nisam imala zivaca do kraja citati tekst.
Istina da jadni i tuzni zele i druge da vuku za sobom, i zasto se ostaje najvise iz staha od sramote, osude, promene zivota jos ako finansije nisu u redu nanize se mnogo toga. Ima raznih slucajeva, nije mi samo jasno ako je voleo drugu sto je ovu ozenio ali i tu ima dosta razloga itd...
sve i donekle da shvatim.. ali da si molila muza da ostavi vise tebi i detetu nego ljubavnici... priznala si ljubavnicu, oprostila je, i jos molis muza da ti da veca prava negi njoj? i tu si ostala? dalje necu ni da citam.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Deca koja su bila isključivo dojena imaju manju sklonost ka alergijam »
Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
U porodilištu dozvoljen samo hitan prijem »
Otrkivamo vam ključ za zdravlje srca i prevenciju bolesti koje spasava živote! »