Komentari za tekst "Zašto ostaje stomačić nakon porođaja"

Komentara
27
Ostavite komentar
Porodila sam se prije 3 mjeseca. U toku trudnoce dodala 17 kg, kada je proslo 40 dana od porodjaja dosla sam na 54 kg, jos 2 kg do tezine prije porodjaja. Ova 2 kg nikako ne mogu da skinem uz korekciju ishrane i vjezbanje.. a stomak mi je ranije bio tvrd kao kamen sad je bas mekan i ako vjezbam i radim trbusnjake. Inace ne dojim tako da ne znam da kojim misljenjem da se slozim, mozda najprije genetika i nacin ishrane :-)
Miljana ja nisam imala visak kg i stomak mi se brzo vratio a i dojila sam.Porodila se bez strija kao da nisam bila trudna.To je genetika
Upravo tako, ali nema veze sa dojenjem. To je bila poenta mog komentara. Stomak moze da Vam ostane i ako dojite i ako ne dojite, kao sto moze da ode bez obzira da li dojite ili ne. Ako ostane, dojenje ne pomaze, vec vezbe i ishrana.
U prvoj trudnoci se nisam ugojila i cim je beba izasla stomak je bio ravan. U drugoj trudnoci sam se ugojila 8 kg i stomak mi se povukao tek posle dve- tri nedelje. Obe sam dohranjivala u pocetku. Mislim da to sve zavisi od gradje, od dobijenih kilograma u toku trudnoce, genetike... U svakom slucaju mislim da je jako bitno da zena vodi racuna o sebi i svom izgledu bez obzira na muza i decu!
Kao prvo pozdrav svima ,porodila Sam se pre dva meseca I dobila divnog decaka😘Imala Sam dosta tezak porodjaj I maternica mi se jos uvek nije cartilage.Bila sam kod doktora Ali on kaze da je to normalno posto je tezi porodjaj I da treba duze vremena da prodje da bi se vratila na mesto.Ima li koja mama iskustva sa tim?Veliki pozdrav
Meni su se kilogrami dodali nakon porođaja zbog dojenja(vec sam imala 6kg viska posle porođaja dakle u toku dojenja jos 6 sam dodala!)..kako sam prestala da dojim posle 10,5 meseci tako mi je spao visak ali sam zato mesecima i vodila računa sta jedem ...nisam imala kad da vežbam...iskreno cak i sad posle 13 i po meseci imam stomak i 6 kila viska..jedino mi preostaje da trčim uveče kad suprug preuzme malu...ne vredi cak ni to sto je prohodala pa stalno trčim za njom! :D Javljam se ako skinem i ovo..jedva sam skinula 6 kg do sad. Inače imam 29 god.i prvo mi je dete.
odvoji vreme za koji trbusnjak i minimun 30 minuta trcanja nosta ispod toga nema efekat i oticice 6 kg nije mnogo ,a ja sam na primer dojila bebu 12 meseci i svaki mesec mrsavila a jela normalno ,svaki organizam je drugaciji inace ja imam 23 godine i takodje prva beba :-)
ja sam bas kao u sestom mesecu i samo mi je stomak ostao,izgubila sam petnestak kg od 30kg dobijenih, a porodila sam se pre dva ipo meseca.inace je bio carski rez pa se,kazu,teze i gube kg nego sto bi da je prirodnim putem al dojim pa se nadam da ce splasnuti uskoro:))).msm da ne bi trebalo jos da vezbam bar do petog meseca narocito zbog mleka...a zao mi je sto ne mogu da nosim proslogodisnje haljinice kad sam bila fit:)
Дојење нема везе, ја сам дете дојила две године,пре трудноће била изузетно затегнута,тренирала али га још увек имам,тврд је али никако као пре трудноће.
Uvek me zanimalo kako se nekome brzo vrati a nekome ne. I znate kad vidite one poznate licnosti i manekenke uvek cim se porode izgledaju ko da nisu ni bile trudne.Kako? Ja sam pre trudnoce imala bas zategnut stomak i trbusnjake, bas me zanima kako ce mi biti.
Uvek me zanimalo kako se nekome brzo vrati a nekome ne. I znate kad vidite one poznate licnosti i manekenke uvek cim se porode izgledaju ko da nisu ni bile trudne.Kako? Ja sam pre trudnoce imala bas zategnut stomak i trbusnjake, bas me zanima kako ce mi biti.
Uvek me zanimalo kako se nekome brzo vrati a nekome ne. I znate kad vidite one poznate licnosti i manekenke uvek cim se porode izgledaju ko da nisu ni bile trudne.Kako? Ja sam pre trudnoce imala bas zategnut stomak i trbusnjake, bas me zanima kako ce mi biti.
ja sam dojenjem skinula sve suvisne kilograme,ukupno 26kgdojila sam bebu do 8 meseca i nazalost morala sam da prekinem posto sam se razbolela i prenela bebi boginje inace bih ga jos dojila sve dok imam mleka...mame koje su u stanju da doje neka ne brinu oko kilograma posto se sve izgubi i ubrzava vracanje stomaka u prvobitno stanje... samo se opustite drage mame i uzivajte sa bebom i ne opterecujte se sa kilogramima sve ce to otici dok odgajate svoje najvrednije blago...poz za sve mame i bebe :*
Uzivam u svojoj bebi i svom starijem detetu i smatram daleko bitnijim to sto imam njih i sto me svakodnevno uveseljavaju i daju smisla mom zivotu, ali ogledalo mi je postalo neprijatelj :-(, a uz njega i gomila garderobe iz perioda pre prve a zatim i druge trudnoce. Prosto mi tesko pada saznanje da vise nisam ona zgodna mrsavica kojoj svi zavide na neskladu izmedju kolicine slatkisa i gricki koje moze da pojede i toga kako izgleda. I to nema nikakve veze sa uzivanjem u majcinstvu i decici, to je nesto sasvim moje i licno...
Genetika je čudo. Strije imam, prošlo je dve godine od porođaja, koža na stomaku mi je grozna. Kad sam dojila nisam mršala. Vratila sam svoju kilažu posle godinu dana. Zar je uopšte bitno kad imamo dete?
Ha 😂 😁 Odakle ste ovo izvukle, možda se nisam lepo izrazila ali meni je moje dete najbitnije. Imam strije koje ne mogu operisati a vežbam redovno, brinem o svom telu i nemam problema. Pozzz
Vama mozda nije bitno jer eto imate dete, boze moj, sada vise nemorate da se trudite oko izgleda. Svasta, pa bas zato sto imam dete trudila sam se da vratim telo u normalu. Kakvo plitko razmisljanje, nije ni to dete svetac da me bude briga kako izgledam nakon porodjaja. Ili mislite da ce vam sutra reci hvala sto ste tako razmisljali?
Pa bitno je zbog tvog psihickog stanja.Da smes da se pogledas u ogledalo.Ako imalo drzis do sebe bice ti bitno da licis na nesto.
Posle prvog deteta se vratio vrlo brzo, ali sada posle drugog ide malo teze.. I posle 6 meseci kao da je prošlo dva 😕... A uz to dosle su i strije
😕😕😕
Ako mama doji stomak ce se brzo vratiti u normalu.Moj se brzo vratio i hvala Bogu bez strija.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »