Komentari za tekst "Želim ti da se `dobro´udaš"

Komentara
26
Ostavite komentar
Suvišno je očekivati od nekoga ko se zove Žika a vodi Žikinu Šarenicu, da išta pametnije i dublje od toga što je poželeo, izrekne.

Nekako mi se u pamet vraća kampanja Always uložaka (ne koristim ih ali je kampanja odlična), kao sušta suprotnost ovakvim "biserima mudrosti" iz Srbije.
Čekajte, čovek se okrenuo ka dečaku pored i pokazao na devojčicu i pitao: "Je l' da da je lepa i zgodna?" Za dete od 7 godina pita da li je zgodna! Ko je ovde lud?? Pa, zaslužio je i veći prekor.
Klasican sarlatan u post srednjim godinama. Matorac koji psuje i svoju ekipu (bila u emisiji i cula) i svoje goste. Cestita Bozic mesto Vaskrsa i obrnuto, ne poznaje sve padeze a kamo li kulturu govora i obracanja.
Ako je dete pozvano u emisiju kao mala teniserka, onda treba da joj se obraća i želi sreću samo u tom kontekstu.

Dečak je takođe pozvan kao mali teniser, i njemu nije poželeo da se dobro oženi.
Sklonite ovov cudo vise sa tv-a molim sve u javnom servisu, ako ima neko iole normalan tamo... gospode boze...
Po meni je sasvim ok, izbor zivotnog partnera i profesije su dva najbitnija izbora u zivotu, koja odredjuju buducnost.Definicija dobro udati nije ista za svakoga, meni to znaci izabrati pravu osobu, slicnu sebi.
Kako reagujete kad vam neko od vasih najblizih kaze da se dobro udas ili ozenis jel i njemu kazete da je nevaspitan, nekulturan i slicno...Mnogo vecih problema ima nego sto je Zika Sarenica onaj keramicar rece novinarki da dobro kleci, onaj lektor nas svaki dan obraduje nekom izjavom (vazduplohov, svemirska godina...) i NIKOM NISTA SAMO ZIKA SARENICA ISPADE NAJGORI DAJ MANI TE SE
Možda se i u pravu ali to što vi pišete je neuporedivo sa ovim o čemu je tu reč. Jedno po jedno a ne brkati lončiće. Ako to što vi kažete ne valja to ne isključuje da i ovo o čemu je tu tema isto ne valja. I nije nije Žika mislio da se dobro uda u smislu da nadje dobrog partnera već je sve rekao u nastavku rečenice "kao Ana...." i tačno je mislio da nadje nekog situirano...pa onom dečaku pre su postavljali normalna pitanja a ova devojčica je bila upitana samo da li trenira i maltene nije ni progovorila i već je Žika izgovorio čuvenu "da se dobro uda kao Ana..", nije on uvredio samo time što je izgovorio već i time što je devojčica tu pozvana i kada je došla na red da je nešto normalno pitaju i da ona odgovori oni su je ispoklapali glupostima kao da i ne trenira uopšte, kao da tenis nije tema i kao da devojčica tu stoji radi ukrasa. Mnogo ružno meni.
Decaku dobra karijera, devojcici dobra udaja. Uzalud sam ja pametna, obrazovana, dobro zaposlena, lepo pevam, talentovana i sl.- ako se vec nisam dobro udala, Sto je najzalosnije, pola nacije tako razmislja, To se propagira na tvu, netu, na ulicama, svuda. Zato i imamo toliko starleta i rijalitija, a samo 11% stanovnistva je visoko obrazovano...Ne znam kako je pametno vaspitati cerku.
Tesko da je tvorac sporne izjave razmisljao toliko u dubinu pre nego sto je rekao navedeno. U svakom slucaju nacionalna televizija nije mesto gde se daju ovakve izjave. Dete je gostovalo u emisiji kao sportista, ne kao potencijalna udavaca.
Ana Ivanović nije neuspešna žena, ona se veoma ostvarila na poslovnom planu, ili ti u karijeri, znači, nije joj uzalud to što je trenirala kao zmaj da bi bila medju najboljima. A to što se dobro udala znači da je ona kao uspešna i ostvarena našla uspešnog i ostvarenog da se za njega uda.Ako se razvede sutradan neće morati da ga moli za alimentaciju i izdržavanje. To što je Žika uporedio devojčicu sa Anom Ivanović i poželeo joj da bude kao ona u svakom smislu može da bude samo lepa želja, ja bih to tako shvatila da neko tako kaže mom detetu.Poredjenje sa starletama nije na mestu jer su one praznoglave šuplje tikve koje nemaju nikakvu ličnu vrednost nego samo masu svojim guzicama i sisama i love nekog parošinu za koga će se udati, imati "najglamurozniju svadbu svih vremena", roditi jedno dete a onda se razvesti i nasesti mu na grbaču za izdržavanje. Ono što se propagira nije želja da se žena dobro uda već da bude "emancipovana" , to jest, da živi u lažnoj seći i ubeđenju da joj muž ne treba jer je to robija i da joj terebaju samo pare. E, vidiš, upravo zato imamo ekspanziju starleta. Da se potencira na tome da se žena obrazuje, da bude pametna, uspešna i da se DOBRO UDA,kao što je uradila Ana Ivanović, svima bi nam bilo mnogo bolje, naročito nama ženama. Žika nije rekao ništa zlobno, ja ga potpuno razumem i podržavam. I zato ću ja svoje dve ćerke koje imam da vaspitavam da budu školovane, obrazovane, ispunjene osobe, da ne moraju nikada da zavise od bilo koga ali da ostanu ŽENE i da je veoma važno za koga se udaju jer je brak važna stvar i daje jako važno da imaš muža i porodicu - LJUBAV, pri tom ne mislim na to da je jedino bitno da taj ima brdo para već da poseduje odredjene vrednosti i da pre svega bude ČOVEK. A ako ima i para, ne vidim da je to bilo šta loše, to je odlično, plus. Digoše famu zagovornici "rodne ravnopravnosti", Bože kakva nakaradna izmišljotina, pa ti koji se kao bore za pravo žena su ženu ponizili do blata samo što to jadna ne vidi. Žikina izjava je protumačena krajnje zlobno, a ti koji su je protumačili tako i plasirali u medije vrlo dobro znaju šta je čovek rekao, nego, "ajde malo da udaramo žene po egu i da im punimo glavu glupostima".
koliko puta su vam vasi najblizi rekli isto ovo? da li ste im odgovorili da su nevaspitani, bolesni i ostalo ili ste smatrali da su to uobicajene sale?
Ako je čovek kreten džaba mu sve pare. I od kretena punog para ženi može presesti život. Podržavam to da muškarac treba da bude sposoban da izdržava svoju porodicu, da joj bude predan i da je vredan i sposoban. Pre bih izabrala takvog nego kretena - buzdovana punog para. Kad tad ženu koja se za takvog udala samo zbog para stigne tuga i nezadovoljstvo, duša ne može dugo da trpi. Pa šta mislite, zašto je tako puno razvoda medju bogatima ( bogatim parama, mislim) ? Da su dovoljne samo pare oni se ne bi razvodili.
Ali jedno je kad kazu najblizi, a drugo je reci na televiziji. Inace, smatram da zena treba da bude samostalna, da sama zaradjuje svoj dinar, a ne da ceka muzevljeve pare, ali takodje smatram da zena treba da vodi racuna i da se dobro uda. Za sposobnog ili bogatog coveka, najbolje oboje. Teska su vremena, od ljubavi se ne zivi, ne treba zeni muskarac koga ce da izdrzava i koji ne ume da se izbori za svoju porodicu. Koliko zena je udato za kretene, pa, bolje je onda da kreten ima para, nego da nema. Tako da je moja definicija malo drugacija - treba se dobro udati, za coveka koji ima puno novca ili za coveka koji ume da zaradi dovoljno novca za pristojan zivot.
Ma dajte molim vas!
Covek je to spontano rekao, i nije nista uvredljivo, obicna sala!
I sad odjednom ijaaaaao uvredio zenski rod, ovo je sad stvarno snesno!
Sramota! Trebalo bi da se javno izvini, pre svega Ani, a onda i svim osobama zenskog pola! Nisam feministkinja, ali je ovakvo ponasanje nedopustivo, a verujem i kvalifikovano za sankcionisanje!
Ahahahah ma vazi bas ce da se izvini, mozda nam zbog toga ukinu pretplatu.
Ovom čoveku je potrebno lečenje, pošto je za vaspitanje suviše kasno !
Najgore od svega je to što se dotični gospodin neće izvinuti, a ni RTS, mi smo narod bez morala i poštovanja. Sada sam sto posto sigurna u svoja osećanja i odluke, da tu emisiju ne gledam, nisu bila pogrešna, odbojan je od početka.
Pricao je on jos gluposti, nije samo to.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »