Komentari za tekst "Kako dojiti posle carskog reza?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Meni je mleko krenulo posle dva dana od carskog. Pošto mi je treća beba nisam imala nikakvih problema.Sestre na odeljenju su bile super i stalno su nam bile pri ruci ako nešto treba,da provere dojke da li su pune,da nema upale...Četvrti dan sam zamolila sestre da ne dohranjuju bebu jer sam imala sasvim dovoljno mleka za nju. Posle svakog podoja beba je odbijala dohranu jer je bila sita.Nije lako samo treba dosta strpljenja i ne nervirati se dok se ne navikne beba na vas i vi na nju! Puno sreće budućim mamama da istraju u dojenju svoje bebe! I sve pohvale za babice u Valjevskom porodilištu!
Sutra ulazim u 27. nedelju trudoce. Termin poroda mi je 9.11.2016. medjutim, kako cu se poroditi na carski rez, dr. planira da me porodi sredinom oktobra. Brine me sto mi grudi nisu ni malo narasle i izgledaju potuno isto kao i prije trudnoce. Da li je neko imao slican problem? p.s. ovo mi je prva trudnoca.
Meni je mleko krenulo treci dan pomalo i tada su je i doneli na prvi podoj. Do petog je sisala i dobijala dohranu i od tada samo sisa.
Mleko mi je krenulo još u 8om mesecu. Bio je hitan carski (KBC Zemun), i malog su mi doneli na podoj 48h posle. Ali su ga uvek nahranili pre podoja pa maltene nije ni hteo da sisa. I evo sad se borimo, skontao je da ide lakše iz flašice, pa slabo sisa..odmah se ljuti.
Ne znam kakva su vaša iskustva ali meni je taj deo bio najteži, jer kod nas u bolnici u Požarevcu žene koje se porode carskim rezom primaju jake antibiotike što u tom slučaju prolongira dojenje. Mleko je krenulo da nadolazi odmah sutradan, a uspela sam da iskukam da dojim maleckog tek 3.dan nakon c.reza koji nije bio planiran, već hitan. Ogromne muke i bolovi sa prepunjenim dojkama. Hvala Bogu, izdržala sam i dojila bebu 11 i po meseci, a tada sam prestala jer je počeo sve da jede i nije mu više ni bilo potrebno, a i čekam novu bebicu. Iskreno se nadam da će ovaj put biti lakše. Ako ništa drugo, bar sam sve već jednom prošla. Ne odustajte mamice 😊 . Pozdrav svima 😚 .
zene su jaka i snalazljiva bica, pogotovu kada u ruke uzmu svoju bebu. taj miris malog savrsenstva daje snagu za koju ne znate ni da postoji u vama.
posle carskog reza obicno krene odmah mleko. ali najveci problem je sto babice, sestre ili ko je vec zaduzen za to, nemaju strpljenja da pomognu i pokazu novopecenoj mami sta i kako cuniti. nazalost zena posle pretrpljenog stresa, bez snage da se okrene u krevetu a kamoli da ustane i sedne, prepustena je paroli "snadji se". sa istom parolom je otpuste kuci. e tu nastaju muke.... beba gladna, vi ne znate da je namestite u dobar polozaj, ne uhvati dobro bradavicu, naguta se vazduha, krenu grcici, a sa njima i vas stres... u tim okolnostima mleko polako staje, vi u panici kupujete formulu i ode mast u propast. a nije moralo biti tako, da ste samo imale dobru "obuku" i babice koje obavljaju svoj posao. ne odustajte, trazite i insistirajte sa naucite sve pre nego sto krenete kuci, budite im "dosadne" i uporne. i da ostanete dan, dva duze u groznim bolnicama, znacice vam da sto duze sisate bebu.
U potpunosti se slazem!!!


Bravo! Ali vecini tih babica da se ponudi da dodju privatno...druga prica :) parola snadji se :D zbog takve vecine one dobre koje su manjina upadnu u isti koš jadne..
meni je mleko posle carskog reza krenulo odmah. bila je i sestra za laktaciju i pritisla je dojku i zakljucila da ima puno mleka. prvi put kad sam stavila bebu na grudi nije htela da vuce jer je bila sita. stalno sam pricala da hocu da dojim jer je mleko cim se dojke napune pocinjalo da curi i stalno sam bila mokra,a oni su mi uporno donosili situ bebu. kada sam ostavila bebu ceo dan kod mene uvece je dosla sestra i vikala da nisam dovela bebu da je nahrane i opet sam ponovila da dojim bebu i da necu da je hrane formulom i opet je nisu donosili nocu na podoj. Najveci neprijatelji dojenju su sestre u bolnici...
Slazem se!! Isti problem sam imala u Betaniji!! Odgovor na pitanje zasto su bebi fali formulu bio je "jao pa mi smo zaboravili da ste Vi trazili da donosimo "... strašno!
Mleko posle dva meseca nije nadošlo... 😢
Sto se tice dojenja vrlo lako mi je islo posle carskog reza. Mleko je treci dan krenulo i beba je skoro odmah pocela lepo da doji, jedna starija babica nam je pomogla malo i posle je sve lako islo,dojila sam bebu 12meseci.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »