Komentari za tekst "Kompletan vodič kroz bebi PDV: Prijave za refundaciju do petka"

Komentara
105
Ostavite komentar
Zna li neko da mi kaze da li je na svu bebi opremu i hranu isti povracaj odv-a?Imala sam dosta racuna ali mi je malo nesto novca vraceno.
Zašto se na kašice vraća 8% PDV, kada je na fiskalnom računu iskazano 20%?
U Beloj Crkvi,u poreskoj nece da prime Racine u koliko nisu slozeni hronoloski od najstarijeg ka najnovijem. Sramota!
Kad ja treba da predam dokumenta kad beba napuni 1godinu il vec kad.A beba je rodjena u Martu ove godine.
U periodu koji je naznacen za predaju pa koliko god da ste do tad skupili racuna, tj koliko god da je beba stara. Racune posle toga opet sakupljas i predas u sledecem terminu za predaju!
Posto nam is Poreske traže I kopirane I orig.račune ,odem ovih dana sa dvadesetak računa u kopirnicu pored Poreske uprave I opštine i žena koja radi me ladno oduva kaže da je mrzi da slaže račune I da nema vremena da mi ih kopira.
Pobogu,pa to su računi za koje treba da dobijem novac,
pa to je za dete..-nije htela.
Eto toliko. ...
Naravno otišla sam I završili su mi bez problema na drugom mestu, gde studenti često svraćaju ..
I uspem da predam u Poreskoj
Da li se racunaju samo jednokratne pelene ili i tetra i svedske dolaze u obzir?
Da li neko zna podnosim li SADA molbu za povrat pdv-a , aki mi je beban rodjen u decembru 2015. Sve stvari su kupljene u januaru ove godine, sem pelenica.
Naravno da mozes sada , mi smo predali a isto smo decembarska beba
Mozda je glupo pitanje, ali moram... Kopije fiskaknih racuna - po 1 racun na kopiji ili koliko moze da stane na jedan papir? Imacu gooomilu papira ako treba po 1 racun! I spisak brojeva racuna ispisan rukom ili otkucan? Ne znam nikoga ko je ovo radio, pa da pitam ovde :)...
Mozes vise racuna na jedan papir recimo 3-4 al da je pregledno kopirano i mislim da moze i odstampano nzm nisam sigurna jer ja pisem svaki racun na onaj papir rukom traje jbg dosta al tako je
Ja kopiram vise racuna na jedan papir, koliko god moze da stane a BI brojeve ispisujem rucno i do sada nije bilo problema.
bolje da jednostavno umanje pdv na svu ovu opremu a ne da maltretiraju narod, kakav je to nacin.

zasto mi ostali moramo da placamo pun pdv? zasto bake i deke i svi ostali koji hoce da kupe poklon placaju vise? dokle bre ovo cigancenje drzave prema narodu?!
Da li racune predajemo i u ovom roku i u februaru ili samo jednom godisnje? Meni je beba rodjenanu maju tako da nemam mnogo racuna pa me zanima mogu li onda sve da predam u februaru...
Ako sam vec predavala racune za prethodni period tj.do31.12.2015. da li mogu predati jos neke racune sada iz tog perioda? Iskustva?
Da li neko od vas zna, kada misle na kasice i bebi hranu, da li u tu bebi hranu spadaju i zitarice tipa Lino, Milupa i ostale slicne?
i to.al ako pise sta je.
Da li negde pise da se pdv vraca samo za 1 hranilicu ili bi vratili i za 2 iako nisu blizanci u pitanju? Mi smo jednu kupili nasoj bebi, a drugu sestrinoj bebi za babine. Oni nemaju pravo na povracaj pdv-a zbog primanja, pa me zanima da li bismo mi mogli da iskoristimo i taj drugi racun. Kakva su iskustva?
Moze, ja sam predavala i za sebe i za drugaricu koja nema pravo isto zbog primanja, sve duplo jer smo se porodile u skoro isto vreme, dupla kolica, auto sediste, pelene razlicite...nisu pravili nikakav problem, sve uredno prihvate, obracunaju i vrate.
Мислим да може. Није на њима да броје ствари него да врате новац за оно за шта се враћа...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »