Komentari za tekst "Načelnik Betanije: Beba nema koristi od carskog reza"

Komentara
15
Ostavite komentar
Kako moze tako da kaze,on je zdravstveni radnik. Pa hvala Bogu pa postoji i taj carski rez jer da ne postoji ko zna sta bi bilo i sa porodiljama i bebama. Ne mislim na ove sto zakazuju carski rez koji uopste nije "Carski" jer u operacijama nema nicega carskog. Da sam mogla da biram birala bi prirodan porodjaj,ali posto sam prenela bebu 8 dana a nisam imala ni kontrakcije ni otvaranje morali su me poroditi carskim rezom. Moja beba niti je bolja a ni losija sto se rodila carskim rezom,dojio je napredovao isto kao i ove bebe rodjene prirodnim putem mozda cak i vise. Tako da ja ne vidim neku razliku izmedju beba. A sto se tice porodjaja,normalno ne kaze se bezveze prirodno i operacija,to je secenje nekoliko slojeva,pa onda usivanje nekoliko slojeva,24 sata intezivne nege,primanjr raznih antibiotika injekcija protiv bolova,pa kad vam donesu bebu ona kroz mleko uzima te iste antibiotike ali Boze moj,zivi zdravi hvala Bogu bitno je samo da se sve dobro zavrsi.
Kad ni beba ni majka nemaju koristi od carskog reza, zasto zenama pri prirodnom porodjaju ostaje parce od posteljice, pa ih iskasape, a bebe vuku za glavicu i iskrive im vrat???
Da podelim svoje iskustvo. Citav zivot imam nenormalan strah od porodjaja i tokom devetog meseca sam bukvalno imala napade panike pri pomisli da je porodjaj poceo. Medjutim kada mi je zaista pukao vodenjak sve je islo lagano svojim tokom, porodila sam se za 3,5h ukupno, sa epiduralom, bez epiziotomije, a beba je imala 3900g. Tople preporuke za epidural, sam izlazak bebe boli i sa epiduralom, ali to zaista kratko traje. Za dva sata sam bila na svojim nogama. Carski je opsezna operacija u anesteziji sa dugim oporavkom, a stizu i druge slatke muke kad bebac ugleda svetlost dana :)
Iako u potpunosti podržavam prirodni porođaj sa ovim ne mogu da se složim "Osoba koja dodje sa pozitivnim stavom i verom, takva i izadje iz porodilišta".
Mnogo lep i ohrabrujuci govor nacelnika Betanije za sve buduce i sadasnje trudnice!Mnogo lepo receno-Ako dodjete sa pozitivnim stavom i verom takve ce te i izaci.Govorim iskljucivo iz licnog iskustva.
Mislim da generalno malo koja trudnica zeli da se porodjaj zavrsi carskim rezom. Praviti poredjenje izmedju prirodnog porodjaja i carskog reza je ok dok se raspravlja o pozitivnim i negativnim stranama jednog i drugog, ali govoriti kako beba nema koristi od carskog reza ukazuje na to da gospodin mislim da je carski rez zelja majke da sebe postedi, sto je u praksi vjerujem rijetko. Bar u BiH nije moguce naruciti se za carski rez ako ne postoje indikacije. Stoga to nije zelja,vec neophodnost.
Treba ići u korak sa prirodom koliko god da je to moguće.
Konizacijom mi je odstranjeno pola cerviksa i ostao je ožiljak normalno. Trudnoću sam prelezala samo sa dopustenjem da idem do toaleta. Svi lekari koji su bili involvirani su strogo bili za carski rez jer niko nije mogao da pretpostavi da li će se takav cerviks uopšte moći otvoriti ili će ožiljak da ga drži stisnutim. Pukao mi je vodenjak sa 8 punih meseci. Lekar koji me je vodio nije hteo carski rez i stavljena sam na indukciju i HVALA MU DO NEBA. Indukcija je išla na zatvoren cerviks, za 6 sati sam se otvorila i porodila. Zbog prolaska kroz vaginalni kanal prevremeno rođena deca imaju manje problema sa disanjem, kolonizovan im je digestivni traktor laktobacilima iz majčine mikroflore. Bolovi su bili užasni naravno, kakvi će drugi biti, derala sam se više od svih ali sve bih ponovila.
Hvala Majo. Strah tokom same trudnoće da li ću izneti do nekog termina kada beba može da preživi je bio skoro parališući, porođaj mi je bio ništa spram toga.
Svaka čast na hrabrosti!
sta misliste o stavu ginekologa/akusera da se vantjelesne oplodnje mahom zavrse carskim rezom ?
da li je to opravdano iz nekog razloga?
ja sam trudnica koja je nakon 6god.braka ostala u drugom stanju vantjelesnom oplodnjom.
tokom ispitivanja ustanovili smo da imam dva miona i endometriozu.
licno smatram da bi prirodni porodjaj sve to "ocistio" ,ali moj akuser insistira na carskom rezu.
sta vi mislite o tome ?
hvala .
Taj miom i endrometrioza ne nestaju posle porodjaja kod mene nisu posavetuj se sa doktorom najbolje ili u nekoj privatnoj klinici.Meni su rekli da to nema veze sa porodjaj i Dan danas imam miom i endrometriozu.
Ja sam zatrudnela uz pomoc VTO. Celu trudnocu sam bila sigurna da cu ici na carski. Sve trudnice iz moje" klase" su zavrsile na carskom, ali je meni moja dr rekla da bi jedina indikacija za carski bilo moje nestrpljenje jer sam u 39. nedelji vec pocela da panicim bojeci se konacnog ishoda. Porodila se za pet minuta u 40. nedelji bez problema prirodno. Da napomenem bez bilo kakvog poznanstva, veze kroz ceo proces VTO, odrzavanje trudnoce, porodjaj. Nigde nikog.....predivna iskustva. Sa srecom...
Ja sam u 40-oj godini rodila zdravog sina prirodnim porodjajem (zacetim vantelesnom odplodnom). Imala sam zakazan carski rez, navodno zbog godina i vantelesne. Mada sam zelela prirodan porodjaj nisam se bunila, rekoh znaju lekari najbolje. I hvala Bogu porodjaj krenuo pre zakazanog carkog reza prirodno, kad sam vec dosla u porodiliste beba se spustila u donji stomak i da sam htela carski vec je bilo kasno. Porodila sam se za 20ak minuta, kao da radjam cetvrto dete a ne prvo. Bez muke, da mi je neko pricao ne bih verovala. To je moje iskustvo.
Draga mama, moguće je da trudnoća i homonalni status tokom nje "očiste" probleme ali sam porođaj to na žalost ne može, šta više može i da zakomplikuje neke od njih. Znam da se veliki broj trudnoća koje su nastale vantelesnom oplodnjom završi carskim rezom. Razlozi su brojni, od stanja organizma majke, deteta, da li je trudnoća održavana.... Moje mišljenje je da slušate savete lekara i šta vam god oni preporuče, jer su kompetentniji od svih nas ovde, sigurna sam i znam da nikad ne predlažu carski rez tek tako i da planiraju najbolje za mamu i bebu. Jedini uspešan porođaj je onaj nakon koji za rezultat ima zdravu majku i dete, bio on prirodan ili carski. Tako da ne mislite mnogo, uživajte u zasluženom poklonu, lekari će znati šta je najbolje za vas dvoje
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »