Komentari za tekst "Izmlazanje je spas za svaku porodilju"

Komentara
21
Ostavite komentar
Izvinjavam se ali koliko znam majka doji bebu, a beba sisa! Beba ne doji O.o
Moje je misljenje da nema potrebe da posle svakog podoja izmuzete pumpicom visak mleka, jer beba je ta koja treba da uspostavi ravnotezu u kolicini mleka u grudima. Za to joj je potrebno bar 30 dana, zato samo strpljivo. Meni je pomoglo da pumpicom lakse pokrenem mleko iz dojki pre podoja, pa kad dam bebi da siki da odmah fino ujednaceno krene mleko, jer mi topli oblozi nisu pomagali. Evo posle 9 meseci i dalje dojimo, i ne planiramo uskoro da prestanemo!
meni je mleko krenulo skoro mesec dana pre porodjaja i ja sam to talo cackala po malo, da kazem, tako da je meni bilo super cim se bebac rodio. mislila sam da je pumpica bzvze i da to priroda namesti ali nikako, niko nece pogresiti ko je kupi.
Slazem se. Meni su majice bile flekave jos od sredine šestog meseca, onako par tufnica nekada nista nekada više. Imam pumpicu, koristila sam je u porodilistu jer drage sestrice nisu bile u stanju da mi kazu stisni iznad i ispod ka unutra. Kada sam jednoj platila privatno da mi dodje e tad je pokazala, a pre toga 6 dana u bolnici me je gledala kako pokusavam izvuci pomocu pumpice, a opet sam dobila upalu, temperaturu, napete i tvrde grudi.. Betanija..Od dana kada mi je pokazala sam se uverila kolika je pumpica ustvari glupost.
Moja beba ima dva meseca, po jednu dojku joj dajem za podoj i ne izmlazam se. Do sad nisam imala problema, da li gresim?
Draga Majo, takodje, sada cemo napuniti dva meseca, da niste pitali Vi pitala bih ja. Moja beba isto siki jednu po podoju, dignem je malo, da podrigne ako uspe, ponudim joj drugu i nekada želi i siki bas dosta i drugu, nekada onako, par puta povuce, a nekada nema sanse, nece vise. I to me je bas brinulo. Ali lakse mi je sada kada vidim da je normalno i mnoge mame to potvrdjuju.
Ne gresite.
pa i ja tako, sto bi gresila... ako su ti grudi dobro nema greske
Porodila sam se u Medigroupu carskim rezom.Sestre su mi pomogle da razvijem laktaciju. Mleko mi je krenulo jedan dan nakon porodjaja,sto je sve iznenadilo. Muzla sam se od pocetka pa sve dok sam imala mleka,a to je 3 ipo meseca. U bolnici su me muzli sa rucnom Aventovom,a ja sam kod kuce koristila Medela Swing!( najbolja pumpica kod nas u Srbiji)
Muzla sam se posle svakog podoja zato sam imala puno mleka. Kasnije kada smo dosli kuci sam visak mleka zamrzavala... U prvom periodu kada je bilo vise mleka nego sto treba uspela sam da skupim 4l mleka koje je kasnije kako mi se mleko smanjivalo,popio. Kombinovala sam podoj i izmuzavanje. Uglavnom sam uvek imala jedan obrok spreman unapred koji sam cuvala u frizideru. Imam zenu koja mi pomaze,pa kad ja negde izadjem ona je hranila bebu sa mojim mlekom.
Muzla sam se posle svakog podoja zato sam imala puno mleka. Kasnije kada smo dosli kuci sam visak mleka zamrzavala... U prvom periodu kada je bilo vise mleka nego sto treba uspela sam da skupim 4l mleka koje je kasnije kako mi se mleko smanjivalo,popio. Kombinovala sam podoj i izmuzavanje. Uglavnom sam uvek imala jedan obrok spreman unapred koji sam cuvala u frizideru. Imam zenu koja mi pomaze,pa kad ja negde izadjem ona je hranila bebu sa mojim mlekom.
Ako smem da pitam zasto ste se izmuzavali ako vam je odmah krenulo mleko? jel beba nije htela da prihvati dojku ili je nesto drugo u pitanju? pozdrav od jos jedne mame iz Medi bolnice ;-)
i moje iskustvo sa lakt.sestrama u visegradskoj u februaru 2016.je jako lose. ne prilaze, ne pomazu, pojave se pred izlazak iz porodilista da vas zaplase i pregrubo izmlazaju govoreci sta ste cekali ovoliko grr i onda dele svoje mob.da bi uspanicene prvorotke ih angazovale privatno. meni je jedna od njih dolazila i donela vise stete nego koristi sto je naplacivala 3000 po dolasku. izmisljala je probleme kod bebe da se uplasimo a sama izazvala jedini problem koji je beba imala. olos i sljam ljudski.
Rasplaka me. Ja sam po struci sestra i sramota me je umesto njih. Kakav sljam radi sa ljudima nekada ne mogu da verujem. Ne daj Boze nekom njihovm tako da se desi nesto, da prema njihovim cerkama, sestrama itd neko bude takav kakve su one prema Vama. Zasto ne pomisle na to? "Pa zar bih ja volela da se prema meni tako ophode? Ne! Necu onda ni ja prema drugima." Koleginice ako čitate ovo i pronalazite se sram Vas bilo!!!!
Ja sam jos ljuta na te sestre iako sam se porodila pre deset meseci!
Znam da treba otpustiti, ali nikako da prodje pa se svadjam sa njima u glavi kad god me nesto ovako podseti...

Moja beba je bila na intenzivnoj nezi nedelju dana posto se rodila, tako da nisam mogla odmah da je dojim, a umesto na njihovu pomoc, naisla sam na nerazumevanje i drskost.

Kada su me pustili kuci posle carskog reza, dolazila sam na 40 stepeni da obilazim bebu i ostavljam mleko koje tamo izmuzem. Uglavnom je u smeni bila jedina fina zena iz stog laktarijuma, tako da je par dana bilo ok. A onda sam jedan dan dosla, i zatekla jednu od tih nestrucnih i neljubaznih, koja mi je rekla da od danas ne daju sterilne solje za izmlazanje nego da donesem sterilnu bocicu za urin. Naravno, za to nije bilo vremena, posto poseta bebama na intenzivnoj traje pola sata, napolju je bilo vrelo a ja sam jos bila slaba... Samo mi je doslo da sednem i da placem... Valjda bi one bolje nego iko trebalo da znaju koliko je bebama na intenzivnoj bitna svaka kap maminog mleka... Zar nije mogla da mi kaze, evo jos danas vam dajemo solju, sutra donesite... ?

Komentar sad vise nema previše veze sa tekstom, ali nadam se da ce nekom biti koristan, da se unapred pripremi i zauzme stav prema ovakvom tretmanu, da se ne bi posle osecao kao ja...

Moja beba je sve pregurala i bez mleka koje tada nije dobila, ima deset meseci i jos uvek sisa, a tim sestrama neka ide na cast takvo ponasanje...
Upravo kao sto u tekstu kaze, pumpica može biti korisna ako se pravilno koristi, ali ne u prvim danima kada se tek uspostavlja laktacija.

Ovo bi neko trebalo sa nauci i sestre koje rade u laktarijumu na GAK Visegradska, koje uporno savetuju porodilje da dva dana nakon porodjaja, kada im tek krene prvo mleko, kupe pumpicu. A kada im kazete da ne zelite pumpicu i da hocete to ručno da uradite, ne potrude se da vam pokazu, a i ako vam jedva nesto malo pokazu, vise vas ni jednom ne obidju da vide da li ste se snasli...

Stvarno nisam osoba koja se zali, generalno sam bila zadovoljna tretmanom u Visegredskoj, ali tih par sestara iz laktarijuma (ne sve) su stvarno sramota za porodiliste.
Sestre za lakcaticiju u Visegradskoj su katastrofa. Ni jedna se nije nasla da objasni sta treba da se radi. Samo udju u sobu, krvnicki stisnu bradavicu i, bar meni rekose, nemas ti jos mleka i neces imati dovoljno da dojis. A onda ja zavrsim sa totalnom upalom i mastitisom i kolicinom mleka da mogu trojke da dojim. Hvala Bogu pa su me patronazne sestre 5 dana masirale i razbijale ploce inace ne znam sta bi bilo.
Silikonske bradavice takodje mogu mnogo da pomognu. Dok se beba ne navikne i ne ukapira, grudi se takodje naviknu na nov "treman". Mene je spasila patronazna sedtra koja je odmah sa vrata poslala supruga da ih kupi, koristila sam ih oko mesec dana dok se nismo " usemile"...da sam samo znala i sa drugom bebom da ih kupim, ne bih se mucila sa ragadama dve nedelje...
Pumpicu sam odmah koristila, od dobre pumpice nema većeg prijatelja na startu svega. Bezbolno i sve izvuče. Bez stresa, brzo i, što je najbitnije, korisno, za bebicu.
Ne slazem se. Očigledno niste imale dobre sestra koje ce Vam pokazati kako same seme da izmlazate, licno sam probala i pumpicu i rukom i ne moze da se poredi. Mnogo je bolje rucno. Samo nece ni svaka sestra da gubi vreme objasnjavajuci tehniku koja je smesno laka.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »