Komentari za tekst "Da li ste spremni za bebu?"

Komentara
5
Ostavite komentar
ma kakva spremnost?! realno,ko je sto odsto spreman za bebu. niko! nema tu mnogo mudrolije. hoces, hocu i bacite se na posao. dok sve nase planove i zelje ostvarimo, prodje vreme. ne mislim da treba praviti socijalne slucajeve, ali svako moze da izadje na kraj sa jednim ili dvoje dece i o ovom ocaju u kom zivimo.
Gotovo sve cinjenice iz ovog teksta jesu realne, ali tekst u celini je vrlo pesimistican i surov i kao da je napisan da bi se neko ubedio da ce time sto ce dobiti dete ceo svoj dotadasnji zivot upropastiti. Zivot pre i nakon dobijanje deteta tj sa decom, ne moze se uporediti. Ali sve te promene, neizvesnosti, uticaj na druge zivotne sfere su zanemarljive u odnosu na emocionalni deo roditeljstva. I misljenja sam da ce svaka zrela, samosvesna i odgovorna osoba uzivati u ulozi roditelja, i pored toga sto vrlo verovatno nece vise imati celu prospavanu noc ili vise nece moci sebi da priusti bas svaku krpicu koju je do tada mogla. Prosto menjaju se iz korena pogledi na svet i zivot uopste, menjaju se prioriteti u zivotu i menjate se vi sami.
Pa, pored ovakvog vaseg texta, retko ko bi se odlucio da postane roditelj...
Imam 24 i ni u jednom jedinom trenutku se nisam pokajala što sam rodila. To je moja najveca sreca!! Budem i ja umorna, nervozna, besna, ali nikada nisam pomislila "zasto sam te rodila" niti se pokajala. Volim je vise od svega na svetu, kao i svaka normalna majka.
Sve što je ovde napisano je tačno. Ipak, nisam zažalila ni sekund što sam ostala trudna i dobila bebu. To je jedino 'cimanje' u životu za koje imaš nagradu i u kome makakvo da je, na kraju, uživaš!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »