Komentari za tekst "Da li je normalno da ne uživate u trudnoći?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Ja uzivam u svojoj prvoj trudnoci.. u Osmom smo mesecu, beba je vrlo aktivna ali ne predstavlja mi nikakav problem ni otezano spavanje, ni oticanje nogu, jedino hormoni koji me zestoko "drmaju" pa placem za svaku sitnicu... :-o :-)
U sedmom sam mesecu, svadba mi je za pet dana, tako da mozete da zamislite kako mi je.. Sve je hvala Bogu u redu sa bebom, samo imam problem sto me mnogo jako udara, šutira... i dijafragma me boli bas
inace sam po prirodi živčana, a kamoli sada sve ovo sto me je snašlo..
zdravljem od Boga, samo da se ja porodim lepo i sve ce biti super..
Uvek sam se pitala zasto parovi cekaju da trudnoca odmakne i da zena izleda kao bure, pa onda prave svadbu.
Ovo danas postalo cudno ako se udajes bez stomaka.
Meni su obe trudnoce bile za pozeleti, a i od pocetka sam imala pozitivan stav, nisam se ,,prenemagala" ni sekunde, tako da tvrdim da je i to pomoglo, osecala sam se i lepo i zgodno, puna energije i pre svega jako ponosna!
Odmah da se ogradim, da se neko ne uvredi, nisam iskusila mucnine i povracanje, imala sam tu ludu srecu, tako da ne mogu da osudim trudnice koje ,,ne uzivaju" u trudnoci...Samo one znaju kako im je!
Pocetak teksta ste stavili kao da je OBAVEZNO povracanje, prejedavanje, strije, nadutost... Uskoro ulazim u osmi mesec, hvala Bogu nista mi ne fali, trudna sam, nisam bolesna. Zena pre svega treba to stanje da prihvati kao normalno a nr kao bolest. Radim jos uvek, i oko kuce sve kao i do sada jos i treniram 4 do 5 puta nedeljno. Veoma je vazan i sopstveni stav prema novom stanju
Nisam uživala u prvoj trudnoći jer me je partner napustio u svakom smislu. Samo sam plakala.. A još nisam ni znala do osmog meseca da je trudnoća visokorizična, jedva smo preživeli. Kada sam se posle sedam godina udala i zatrudnela, bila sam u strahu iako voljena ovog puta, nisam mogla da uživam, toliko, da sam već sanjala više puta kako me muž napušta.. i fizički i psihički su mi trudnoće bile veoma teške.
Ja ludim sad pred kraj sedmog,kad su pocele noge da me bole i nemogu da se namestim dok spavam.I onda se budim ne ispavana.I jedva cekam da se porodim da me prodju.
Pred kraj trudnoće sam svima rekla ako mi jos neko kaze da je trudnoća blazeno stanje dobice pesnicu u glavu, uzasni grcevi u nogama, nisam uspevala da spojom dva sata spavanja, operacija slepog creva u 36 nedelji... Ali eto i to se prezivi, sad imam andjela od 8 meseci i sad bih jos jednog andjela 💓💓💓😇😇😇
Pa to je stvarno slag na tortu,operacija slepog creva u 36.sedmici, kakve simptome si imala?
Ulaskom u 8.mjesec slobodno mogu reci da sam jako malo vremena uzivala... Pocetak trudnoce je bio uzasan,ne samo mucnine nego osjecaj da sam bolesna,kao sto rece 'mamas ' ona je imala 3 ,strasno kako covjek to moze zaboraviti.Da nije bilo tableta za trudnicki mucninu ja ne znam kako bi nastavila,pa sve ostale moguce tegobe gasovi,zatvor,otecenost,sirenje,placljivost,piskanje,seks u kojem se sad u ovom stepenu trudnoce osecam ne kao zena nego nilski konj...povisen secer,borba sa ishranom itd. Citajuci komentare trudnica i majki,razlicitih clanaka na portalu zakljucila sam da postoje samo 2 vrste trudnica,i one se medjusobno uopste ne razumiju! Ali jedno imamo svi zajednicko a to je da privedemo trudnocu kraju i rodimo zdravu bebu!
Meni je ovo druga trudnoća, užasno sam se osećala celu prvu, ne bih rekla da je sa drugom išta bolje.
ne uživam. kad mi neko kaze blaženo stanje udarila bih ga. jedva cekam da se porodim..
Mozda nekoj trudnici pomogne moja prica.Tri puta sam bila u drugom stanju, svaka trudnoca mi je bila kao da sam bolesna.Bez snage, povracanje i mucnina do porodjaja, usporena, mozak mi radi sa 20 posto kapaciteta.Ali cim se porodim sve prodje i sve se zaboravi:)
Jao ista situacija tri puta sam bila trudna sve tri trudnoce su mi bile mucne i psihicki i fizicki ni sebe nisam voljela a kamo li druge a da ne pricam koliko me bilo stah postporodjajne depresije za vreme sve tri trudnoce al hvala bogu cim se porodim vrati. se u normalu pa cak i kilazu u roku od dva meseca povratim
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »