Komentari za tekst "Veličine porcija za decu: Da li vaša deca jedu previše?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Moja devojcica je napunila 7 meseci, pored 2-3 obroka sisa, koliko obroka bi trebalo da ima i kako ih vi kombinujete sa mlekom u toku dana? Sve se plasim da ne gresim jer neki kazu zitarice ujutro,neki uvece, voce ne valja uvece...jede na 3 sata, vodu nece nikako pa se sve tesim sto je jos uvek unosi preko mog mleka. Kako je naviknuti na tecnost a da nije preko dojenja?
A da i sto se tice voca i ja sam cula da ne bi trebalo uvece da se daje jer se malo teze vari pa joj eto zbog toga dajem oko 12 sati.
I moja devojcica jede na tri sata samo sto mi sada imano 9 meseci. Kada je pocela sa cvrstom hranom to su bile pirinacne kasice i po preporuci pedijatra uvece. Kako smo postepeno uvodili voce i povrce pila je mleko posle svakog obroka, dok sama nije izbacila to, jednostavno kad joj ponudim mleko nije ga htela. Sada ujutru pije mleko oko 12 jede slatku kasicu , oko 15 sanu povrce i meso ili povrce i zumance, oko 18 pirinacnu kasicu ili palentu, poparu zavisi kako koji dan i u 21 mleko i spavanje. Ona meni spava po celu noc tako da nocni obrok izbacili jos sa 4 meseci. A sto se vode tice, meni ona dok je sisala nije htela vodu iako sam joj nudila, kada mi je prestalo mleko i kada smo presli na dohranu pocela je da pije vodu. Ti joj ponudi kada jede kasice pa ako hoce hoce, Nemoj to da te brine, verovatno je to zato sto jos uvek sisa, kada bude prestala pocece da je pije. Uzivajte :)
tekst nije konkretan. prazna prica.
Kolika treba da je porcija za bebe od 5 meseci?Sisa,ali smo uveli i kasice.Znam da bebe treba samo mleko do 6 meseci,ali eto uveli smo.Ni nama nista nije smetalo kad su nam od treceg davali.
Oko 180g
Nema porcije, beba tada proba i uci da jede i guta. par kašičica je dovoljno, a zatim joj ponudite mleko. tako je bar bilo kod moje.
I ja sam uvela od petog. dovoljno je nekoliko kasicica 3-4 na pocetku, pa ce beba sama digtirati kolicinu.
oko 90g-125g
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »