Komentari za tekst "Da li je ikada ikome izbio čmičak jer nije udovoljio trudnici?"

Komentara
12
Ostavite komentar
A tek kad se setim ono posle:obuci mu nešto naopako, stavi mu crveni konac, ne duvaj detetu u glavu, pokupi bebin veš pre mraka, ne puštaj osobu sa spojenim obrvama kod bebe, umij ga 'iz usta', ako plače stavi ga na prag i preskoči tri puta, obriši mu usta kuhinjskom krpom da bi bilo ješno, nemoj da mu mesec bije kroz prozor, ne gledaj ga preko glave, ne stavljaj mu kačket naopako, ostavi mu konac sa svoje odeće u kolevku ne bi li mirno spavalo.. Ima još.. Prisećam se.. Svašta..
Koliko sam se samo puta za devet meseci puta tri, naslušala gluposti ne biste mi verovali jooj što sam bila ljuta.. Često su prelazili granicu pristojnosti, iz dobre namere naravno..
Ovaj zabavan i poucan naslov autorski je tekst moje drage Aleksandre Birte Ilic. Jos slicnih tekstova mozete naci na njenom blogu www.creactive.rs
Eh slatko se ismejah. Skroz zanimljivo. Meni je jedna baba pricala kako nikako u trudnoci ne smem da se kupam naga nego da bar prebacim pelenu preko ramena. Pa da ne smem da vadim zube ili da se farbam. Ja pitam pa bako zasto, a ona kaze, cuti tako treba. Hihihi
Zanimljivo za procitati i setiti se tih dana 😊 ovo kao da sam ja pisala 😄
Mene su najvise nervirala dva saveta koja su se ponavljala u nedogled! "Moras sve da probas, inace dete nece da ti jede" i "ne smes da izlazis iz kuce do 40 dana kad se beba rodi", ma dajte!!! Nisam uzimala ono sto mi se nije jelo i niko na to nije mogao da me natera, a moja cica rucka sve kad joj se rucka, ka ne samo kaze "nece", mamina cera. A sto se tice izlazaka, bilo mi je tesko i prvih 20 dana kad nisam mogla da mrdam zbog carskog reza, posle mo izlazile sve u sesnaest i to zajedno! i fala Bogu zive, zdrave i sad vec 20 meseci velike a mama ceka jos jednu dusu malu!
Gospode Boze u kom veku mi zivimo kada i dalje verujemo u ovakve gluposti.
Da ima nege istine ovde
A šta će da se desi babama što neće da ustanu trudnicama u gradskom prevozu, sve u glas govoreći da su i one bile trudne pa su radile te ovo te ono i da ako ova postoji malo neće ništa da joj fali?
Ja sam imala skroz drugačije iskustvo dok sam bila trudna. Babe su mi uvek ustajanje ( i davale savete između ostalog) dok su me na primer mlade devojke, srednjoškolke najviše ignorisale
Bas zanimljivo. Hihihi. Meni je jedan decko u autobusu dao kinder bueno jer,kako kaze,cesto mu izlazi cmicak, pa mozda ce mu to pomoci. Meni je bilo zanimljivo i oboje smo se smejali tome :-)
Ahahaha :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »