Komentari za tekst "Rasprava kojoj nema kraja: Ko je bolja majka?"

Komentara
44
Ostavite komentar
Uh umorih se citajuci...sta vas briga ko ce vas kritikovati ili pohvaliti..sreca mali je procenat nemajki a sve mi koje smo uz svoje bebe i 0-24 brinemo,hranimo ih il dojenjem il formulom,kasnije odgajamo i to na najbolji moguci nacin,trebamo biti ponosne sto smo dobile priliku za to. Neko je nazalost ne dobije. Zato na svaku kritiku smajli..nije se rodio ko je narodu ugodio...pozz
Mene je svekrva,kad je dosla u posetu dan posle porodjaja pitala a koje mleko mi da kupimo,bebelac,humanu,ti nemas mleko,a ja tako izrevoltirana,izvadim dojku i sve je isprckam mlekom,i reko,aha,nemam. 😆
Zasto je prost, sve i da je uradila ovo, samo je dokazala nadobudnoj svekrvi da ima mleka.
ovaj komentar je tako prost, valjda je u pitanju sala.
Dosadni ste vise sa ovom kvazi pishologijom gde trayite objasnjenja za svaku anomaliju u drustvu. Da majka koja ne doji zbog hira je losa, majka koja dete vidja 2x mesecno i dete joj vapsitavaju baba i deda je losa, da majka cija kuc aje prljava, deca zapustena, nevaspitana jeste losa....i da ne nabrajam. Kao i otac. Jednako su krvii.
Ja koja nisam imala mleka da dojim svoju bebu sam "manje mama" od zena koje su dojile svoje bebe. Ima i takvih misljenja, verovali ili ne. Zalosno sta radi zenska sujeta.
Ko je rekao da sam pusac? Samo sam dala primer,pismenom dosta. :)
Zeno, bolje da si batalila cigare nego dojenje. Kako ces ti za to dete da zivis i sta da mu pruzis kad nisi mogla ni 6m da ga dojis. Sramota me je u ime svih vas koje iz licnog zadovoljstva uskracujete sopstvenu decu za nesto normalno i zdravo...i nije smao dojenje u pitanju.
Ne osudjujes majke koje doje????? Kakva recenica ...sokirana sam. Ti stvarno imas neki problem.
A o ostalom necu da raspravljam jer pojma nemas.
Ispadne sve majke koje doje su pusaci...
Draga Daco, Vi ste jedna hrabra zena. Ne morate nikom da se opravdavate. Moze da Vas kritikuje samo ona koja ne zna kroz sta prolazi jedna majka koja zeli da doji, a ne moze. Zene vole da kritikuju druge. Sve same "drage" Savete. Veliki pozdrav!
Niki,ne moze me niko ubediti da je kvalitet mleka kod svake majke isti. Npr ako je majka pusac,u njenom mleku ima nikotina-nikotin ili mlecna formula,pitanje je sad. Mene je majka dojila 13 meseci,a imunitet mi je nikakav. Cim se neko sa virusom nadje u mojoj blizini i ja se razbolim. Naravno da volim svoje dete vise od svega na svetu,ali znam da moje dete takodje zeli da se ne patim vec da budem srecna. Ako sam nervozna,to cu preneti na njega. Ako mi dojenje ide na zivce,necu dojiti i to je moja odluka. Ne osudjujem majke koje doje,to isto ocekujem od njih. Ali avaj,uvek se nadje neka pametnica koja zeli da te kritikuje ne bi li u svojoj glavi ispala veca majka.
Ako nisi edukovana i nemas pravilne informacije nesto procitaj a ne komentarisi.
Kao prvo: Porodila sam se bez epiduralne jer NISAM SMELA da je primim. Za vreme odrzavanja trudnoce i posle porodjaja sam pila 11 vrsta lekova ukljucujuci pronizon( najveca moguca doza). Bila naduvena kao zaba i deformisana skroz, ali to nije bitno. Meni je savest mirna jer znam koliko sam se trudila i koliko bih plakala svaki put kad ne bi imala dovoljno da jede. A gospodje koje misle da su to izgovori, ne bih da komentarisem. Pozdrav svim mama i da su nam ziva i zdrava deca. :-*
Bravo kraljice, tako i treba, samo iskreno. Ja volim svoje dete najvise na svetu, dojila sam ga 6meseci jer vise nije hteo, ali brate mili jedva sam cekala da prestane to dojenje, ne vidim nista tu spektakularno za majku, osim sto je zdravo za bebu,
Kristina, tvoj komentar je jasan pokazatelj koliko NISI srecna.
A ja obozavam da govorim "savrsenim mamama" da sam prestala da dojim jer mi se nije svidelo. I to je istina. Nije mi prijalo i ne zelim da radim nista sto mi ne prija. Mozete me zvati sebicnom,jer mi nije vazno kako me zovete. A nije mi padalo na pamet da se porodim bez epidurala da bih glumila veliku pozrtvovanu majku. Samo srecna mama je dobra mama. :***
Mislim da je iz tvog komentara jasno ko ima komplekse. Iskreno te zalim.
Mozda dete ne pamti ali imunitet i majka pamti.
Ne postoji lepsi osecaj od dojenja i javno osudjujem svaku zenu koja nije dojila iz hira. Ne pricam o zenama koje nisu mogle nego koje nisu htele. A takvih je puno. A na kraju skoro sve pricaju istu pricu...nisu imale mleka. Cista glupost. Kao neko ko je JAKO dobro informisan o dojenju posle dve recenice koje izgovre znam da samo traze izgovor i pravdaju se i tu zavrsavam svaki razgovor sa takvim osobama. Naravno, najlakse je svekrvi i mami uvaliti dete i otici na kafu sa drugaricama.
Zalosno je sto kad vam neko kaze zasto vam je nestalo mleka se ljutite umesto da prihvatite cinjenicu. Niste imali informacije o dojenju . A ako ste pokusali onda niste manje majka ali ako niste dojili da bi skitali, da vam se ne oklembese dojke....onda jeste manje majka.
P.S. Pisem u mnozini i zato je vi malim slovom
one kazu da jesi, ti znas da nisi, i zavrsena prica 😆 majka se ne meri po tome da li je dojila dete ili ne. celi zivot je pred tobom da budes dobra majka, dete nece pamtiti jesi li ga dojila, pamtice druge stvari. dojenje nije mjerilo majcinske ljubavi. (majka sam koja doji bebu, ali racionalna!)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »